Hold deg oppdatert
Arkiv
Gjesteinnlegg – Rodgers, det er nok nå

stopDa har vi mottatt et nytt gjesteinnlegg i fra Espen Yung Svendsen, mannen har sett seg lei av Brendan Rodgers og ønsker endringer – hva mener du??

Take it away Espen:

Før hylekoret starter skal jeg bare trekke frem at ”nei, jeg har ikke glemt fjorårets sesong”. De minnene som står sterkest fra i fjor er Suarez, Suarez, Suarez, Sturridge, Sterling, Suarez, Sturridge, Suarez, Sturridge, Suarez, Suarez, Rodgers, Suarez og Gerrard.

Så over til poenget. Da Brendan Rodgers ble hentet som Liverpool-manager i 2012 var jeg en av mange skeptikere. Rodgers fikk alt til å virke flott gjennom å snakke i store linjer om sin filosofi, men jeg undret meg selv helt fra starten hvordan denne filosofien kunne oppnås når vi ikke har spillermaterialet til det og ei heller har vi pengene til å hente det materialet som må til for å oppnå dette, og det attpåtil kommer en nord-ire uten særlig med meritter eller resultater å vise til.

Jeg fikk massiv hets da jeg under første sesongen mente Rodgers måtte endre sin tankegang. Men nå har Rodgers fått tre år på seg til å forme og rendyrke sin egen filosofi, men filosofien ser kanskje mer utvannet ut enn noen gang. Spillermaterialet er ikke der og gjennomføringen virker rett og slett uten tro, mål og mening.

Så hva har gått gale i år? La oss starte bakfra. Simon Mignolet er en god keeper på strek, men dog har han mangler på kvaliteter i den fotballen Rodgers ønsker å spille.
Han er blant de dårligste med ballen i beina. Når vi skal spille et oppbyggende spill fra bakre ledd, går det rett og slett ikke an å ha en keeper som virker usikker og mangler treffsikkerhet og tilslag på ball. Da kan man også undre seg hvorfor Reina en gang ble lånt ut på bekostning av en keeper som passer mye dårligere inn i ”systemet”. Spesielt etter Rodgers sin uttalelse: ”We play with 11 men, other teams play with 10 men and a goalkeeper”. Den biter han selv i foten når Mignolet er en av ligaens svakeste når det kommer til ren fotballforståelse og ball i beina.

Mignolet har for all del spilt seg opp etter en særdeles svak første halvdel av sesongen, som jeg setter på regningen til resten av laget. Men der mener jeg vi ser klare skiller på en toppkeeper og en middelmådig keeper. David De Gea reddet mange poeng for Manchester United da laget spilte seg inn. Mignolet føyer seg inn i rekken av spillere som faller sammen med laget, noe vi også så klare bevis på i siste seriekamp mot Stoke.

Så til forsvarsrekken. Dette er et felt Rodgers aldri har klart å få orden på, så kan vi undre oss hvor feilen ligger. Først og fremst snudde Rodgers en svak trend med å legge om til en trebackslinje. Et godt trekk av Rodgers, men problemet er at han fortsatte med det. En trebackslinje hemmer det offensive spillet så lenge vi ikke har gode ballspillere bakerst. Det gjør at midtbanen blir trukket bak for å hente ball, samtidig som vingbackene på hver side må ta større defensivt ansvar. Vi lå mer med fem, enn tre bak i store deler av våren. Det gjør igjen at bredden i det offensive spillet blir fraværende, som igjen gjør at de 3 fremste må gjøre mer på egenhånd.

Selv om vi vant kamper må vi innrømme at det ikke lyste av det offensive spillet. I fjor gikk Rodgers med en holdning om at det beste forsvar er et bra angrep, slik mange andre managere har levd under. I år var det bedre forsvar et dårlig angrep.

Balansegangen fant vi aldri ut av og ble skadelidende. Under Rodgers har vi sluppet inn 48 mål, 50 mål og 43 mål i respektive sesonger.

Denne sesongen gikk Rodgers ut å sa: ”Not hard to coach defence”, men kanskje han må stikke fingeren i jorda og innse at vi har den svakeste målforskjellen blant topp 7-lagene. Vi skal dog ikke forvente så mye av den som sier følgende om Glen Johnson: ”He’s one of the best full-backs in the world”.

Så over til midtbanen. Midtbanen har uten tvil manglende kvaliteter. Steven Gerrard sine glansdager er dessverre over, Jordan Henderson er veldig god på mye, men ikke fantastisk god på noe, Lucas Leiva er og vil alltid være en skadelidende og begrenset spiller og i mine øyne er Joe Allen langt i fra den kvaliteten man trenger, selv om
Rodgers en gang mente vi fikk en spiller i Allen som var verdt 40 millioner pund.Der jeg mener Rodgers har feilet mest er med å beholde Gerrard i en ankerrolle. Måten Gerrard tok ankerrollen i fjor var fantastisk, men igjen etterlyser jeg mer dynamikk fra Rodgers. For Gerrard var det fantastisk å spille i ankerrollen når han hadde offensivt skyts i Suarez, Sturridge og Sterling. De jaget, fikk flyttet opp laget og presset motstanderen. I år har vi derimot ikke hatt det fremste våpenet og det er ganske enkel matematikk at det da blir mer press på midtbanen. Når vi da er klar over at Gerrard er over middagshøyden og har tempoproblemer ligger det i kortene at han vil slite. Når han deretter heller ikke har veldig gode ballspillere på sidene sine og de også sliter med enten pondus eller tempo, sier det seg selv at midtbanen vil bli utkonkurrert.

Husker noen av årets kamper blant annet bortekampen Southampton og hjemmekampen mot Manchester United hvor midtbanen vår ble totalt blottet og avslørt. For øvrig var Southampton et lag Rodgers viste særs lite respekt til i sommer da han sa: «Maybe Southampton’s objectives have changed. They were looking to be a Champions League club, I believe.» og «It’s the nature of it. The players will want to compete at the highest level they possibly can.» Periodevis i de kampene hadde vi ikke mer enn to til tre touch innad i laget før vi mistet ballen og ble overkjørt. Og vi kan ikke si noe om at de ikke prøvde, men laget hang rett og slett ikke godt nok i sammen, men vi får vel tro Rodgers har noe smart i gjerde: «When you’ve got the ball 65-70% of the time, it’s a football death for the other team. We’re not at that stage yet, but that’s what we will get to. It’s death by football. You just suck the life out of them.»

Så til slutt angrepet. Det er lite å si om angrepet utenom at jeg ikke kan fatte og forstå hva som er blitt tiltenkt på overgangsfronten. Balotelli og Lambert inn. De to mest statiske spillerne jeg kan finne. De spillerne får Peter Crouch til å virke som en kameleon og det hadde sannsynligvis vært like nyttig å plassert Robert Huth der.

Men det er betryggende å vite at Rodgers har en klar rolle for Ricki Lambert: ”He has a key role in this club”.

Når alt kommer til alt mener jeg at Rodgers og trenerteamet må ta en stor del av skylden og ansvar for den grusomme dynamikken og strukturen i laget denne sesongen. Så kan vi ta alt om overganger, komiteer, eierskap og enkeltspilleres prestasjoner i neste runde, selv om jeg allerede har tatt dette opp. Rodgers har selv en mening om dette: «Look at Tottenham. If you spend more than £100 million, you expect to be challenging for the league.» Avslutningsvis vil jeg også få frem at vi kan godt skylde på enkeltspillere så mye vi vil. Men Rodgers & co er lederne av det sportslige, og har hovedansvaret for at spillerne er fullt i motivasjon og lidenskap.

Klarer man ikke dette har man mistet lederskapet.

Rodgers sa selv; ”judge me after 3 years”. Vel, bedømmingen min er at etter tre år har vi ikke vunnet et eneste trofé, vi har ikke nådd eiernes mål, oppnådd forventningene til fansen og ser ingen progresjon når det kommer til lag og tropp.

Det er nok nå, Rodgers. Dine store ord og fine filosofier blir kun til støv, så lenge man ikke lever opp til det. Er det noe jeg misliker er det folk som ikke står for den en sier, og det gjør du ikke. Og til alle dere som vil slå i bordet at det ikke er enkelt når vi mister våre beste spillere og ikke får handle fra øverste hylle, så sier jeg som en kløktig journalist skrev for en stund tilbake: ”A big name manager attracts big name players.” Rodgers er en liten maur i det globale fotballmarkedet.

18 Responses to Gjesteinnlegg – Rodgers, det er nok nå

 • Brynje sier:

  Jo før man heller innser at Liverpool Football Club ikke er som på 70. 80 og 90 tallet desto bedre er det for psyken og livskvaliteten for vedkommende.

  Liverpool er en klubb som pdd er et femte-syvendeplass lag i Premier League.
  De sesongene vi kommer høyere så «Overpresterer» vi.

  AT man enda kan smelle ut «Liverpool er et lag som SKAL være i toppen i Premier League» har knappest fulgt med på hverken utviklingen, økonomisk, sportslig, hvordan man styrer en klubb markedsmessig + + +
  Når Premier Leagueæraen startet i 1992 stod Liverpool igjen på perrongen og det har fått ringvirkningene vi i dag ser…

  Med noen hederlige unntak i serien så har vi strengt talt aldri vært i nærheten av seriegull. (3 andreplasser på 23 år, alle gangene veldig nære, spesielt to av de)

  Vi er i steinalderen hva markeds og inntekt angår forhold til feks Man Utd, når slikt foregår over en periode på 10-20 år ja da blir avstanden slik man ser det i dag feks.

  Jævlig irriterende at folk bare tror det er å hente spillere, kjøpe spillere til enhver jævla tid egentlig…

  VI HAR IKKE RÅD – OG VI ER IKKE ATTRAKTIVE – derfor velger ikke (topp)spillerne Liverpool Football Club, men andre.

  • Espen Yung Svendsen sier:

   Brynje; nå holder jeg fokuset mitt rettet mot måten man forvalter det man har. Ikke alt man ikke har. Og det er dette jeg påpeker når jeg går gjennom lagdel for lagdel. At det er problematikk i andre ledd av klubben – spesielt på det administrative har jeg aldri undergravd. Jeg skrev faktisk et innlegg på bloggen din/deres vedrørende dette kun noen måneder tilbake i tid. Jeg har heller aldri skrevet at «vi skal være i toppen av Premier League», slik du siterer. Men eierne har sagt det, så enten har de ikke nok baller til å satse eller så har ikke Rodgers levert slik han eventuelt har lagt frem at han kan. De eneste som blir ført bak lyset er uansett oss supportere.

   At Liverpool ikke lenger er den toppklubben som er attraktiv for store navn verken for managere eller spillere er det liten tvil om, men Rodgers har strengt tatt lite å vise til foruten i fjor og et opprykk fra Championsship. Et større manager-navn vil trolig tiltrekke seg større navn på spillerfronten. Det er som å ta eksempel i en vanlig bedrift. Kommer det inn en attraktiv admin. direktør med tyngde og markedskrefter, vil det selvsagt være ti ganger med interessant å jobbe under ham, enn den som var nylig utdannet og kun brukte store ord. Det er litt av dette jeg påpeker i teksten.

   Men så må vi ikke glemme at veien for Rodgers ikke har vært enkel. Det har jeg vel heller aldri påstått. Men mener han har brukt stallen på feil måte denne sesongen. Han har også gang på gang vist prov på at han ikke klarer å skru hodene på plass når det gjelder. Denne sesongen har vi vist oss som særdeles svake i kamper av større betydning. Jeg peker da på kampen mot Manchester United, Arsenal, Aston Villa, Besiktas Basel og til og med kvartfinaler og 8-delsfinaler mot Championsship-lag hvor vi virker påvirket. Det samme kan også trekkes frem fra fjorårets sesong, og sesongen før det. Han klarer heller ikke å skru hodene på plass hos spillerne når de skal ut å gi Steven Gerrard er verdig avslutning på 17 år i klubben.

   Vi kan ikke si at fordi vi har femte høyest lønningsbudsjett eller økonomiske vilkår, så skal vi levere 90 minutter (unnskyld uttrykket) rævva fotball mot Aston Villa. Alt er ikke svart på hvitt, verken på godt eller vondt. Skal Villa være en målestokk mot oss i semifinalen i FA-cupen hvor det tidvis var divisjonsforskjell mellom lagene, så må i det minste vi si at selv om det står på papiret at vi skal ligge en plass mellom 5.-7. plass så skal det iallfall vise igjen at det er en viss progresjon i klubben, både økonomisk, i henhold til marked og sportslig.

    • Espen Yung Svendsen sier:

     Ja, det er helt ok, men jeg tror de aller fleste er enig og har innsett at vi ikke er en toppklubb og ei heller har de økonomiske bærebjelkene som kan løfte klubben de neste årene. For de som ikke har innsett det bør man innse det snarest mulig.

     Men derfor har jeg tidligere påpekt hvordan i alle dager Liverpool skal bli en toppklubb igjen slik eierne ønsker, når eiernes strategi er slik de er. Langsiktighet er en god ting, men samtidig som vi bygger opp Main Stand, beveger de andre toppklubbene seg med sjumilssteg og utvikler klubben ytterlige noen hakk. Friskt kapital blåses inn i klubbene, de har den normalt høyere inntjeningen enn oss og har også hatt det i en årrekke, som gjør at de har en ‘head-start’ på mange år.

     Men som sagt; eierne har sagt hva de ønsker, men har altså ikke det nødvendige verktøy til å komme dit. Da mener jeg at de verken har de i form av det sportslige eller det økonomiske.

     Jeg er dog sikker på at dersom man får inn en manager av høyt kaliber – noe jeg tror fremdeles er mulig i dagens fotballmarked, så er det et steg i riktig retning. Rafa Benitez hadde vunnet troféer med Valencia, tok over er Liverpool bestående av dårlig økonomi og en elendig gruppe spillere.

 • Bjørn Are sier:

  Det er vel flere «bevis» på at hvis Liverpool hadde vært raskere i vendingen så kunne vi hatt flere «toppspillere» de siste årene. Det er jo bare 1 sesong siden vi hadde en spiller som Suarez!

  • Brynje sier:

   Suarez var jo faktisk ikke en spiller fra absolutt øverste hylle da han signerte – faktisk.(Liverpool gjorde han til en av verdens beste spisser, selv om han var god i Nederland selvsagt)

   Men ja, enig med deg, mang en spiller har glippet igjennom årene pga udugelig styre av klubben.

   • Leiv sier:

    Han var jo toppscorer i Europa for Ajax og har enorme kvaliteter der, selv om det er langt svakere liga. Så der tar du feil.

 • Leiv sier:

  Man må bare innse at han lyktes godt med Suarez, han sammen som har alltid vært der Steven Gerrard(som han «kastet» ut) og en god Sturridge som dessverre i år har vært mye skadet.

  Rafa eller Klopp inn! Rodgers er ikke stor nok.

 • Robin sier:

  Rodgers ut, ja hvorfor ikke? Men hvem skal vi erstatte han med? Hvem er riktigere for klubben i nåværende situasjon? Å finne grunner til å skal sparke en manager er ikke vanskelig, i Real Madrid så sparkes de selv om de vinner ligaen. Jeg er med deg på mange av poengene dine og har brukt de selv i mange diskusjoner. Men før jeg vet at Liverpool har en klart bedre kandidat så ser jeg ikke noe poeng i bytte. Og når alt kommer til alt har BR levert ganske greit etter budsjett og spillerstall, han har også ryddet opp i stallen(til dels), og resultatene er ok. Nå skal det sies at en mann som vinner 20 kamper for så å tape 20 kamper er utrolig vanskelig å evaluere skikkelig, men liga plasseringene er nesten som ventet med unntak av 2 plassen. Det å dømme han etter spillerkjøp er vel nesten umulig. Den såkalte transfer komiteen er jo genial som lyn avleder, alt som fungerer ryktes at er Rodgers valg, mens alt annet er tvunget gjennom av komiteen og fra en uke til en annen kan det endres(får Balotelli en god sesong neste år er han garantert BRs valg)… At ikke alle klubber har en sånn bare for å skjerme manageren er nesten merkelig, pr messig har den vært gull for BR hvertfall.
  Når det kommer til spiller for spiller kan jeg skrive side opp og side ned om kvaliteten på stallen og noen vil være enig med meg mens andre er uenig, men i sum er vi ikke mye bedre enn for 3 år siden noe liga plasseringen viser, men stallen i dag koster en god del mindre kontra inntekter vil jeg tro.

  Men må igjen også nevne at jeg ikke er noe stor BR fan, og bytter han lett mot en av «de store» managerne. Noe som nesten virker å være en generell holdning blant fansen.

  • Espen Yung Svendsen sier:

   Nå nevner jo Klopp i disse dager – det som hadde vært mitt drømmevalg til og med i min fantasiverden. Foruten Klopp har jeg nevnt Unai Emery siden 2012/13. Nå har han dratt hjem Europacup-trofeet for andre gang på to år, har hentet mange spennende spillere til lav pris og lønninger, mister stjernespillere år etter år til fordel for større klubber og har også dratt opp talenter fra klubbens ungdomssatsing. I tillegg må det nevnes at han tok over Valencia-jobben like etter at David Silva og David Villa forlot klubben, og gjorde en fantastisk jobb med å føre dem til 2 tredjeplasser. Han har også vist at han kan avgjøre og snu viktige kamper, som eksempelvis i går i Europacupfinalen. Emery bør være innenfor rekkevidde og har nok garantert lyst til å vise at han kan, også utenfor Spania.

   Det er ganske opplagt at kjøp som Fabio Borini, Joe Allen, Rickie Lambert og Adam Lallana er overganger Rodgers har stått bak. Jeg kategoriserer alle disse kjøpene i bomkjøp-kategorien utifra prestasjoner, prestasjoner kontra overgangssum eller bare at det er feil prioriteringer.

   Det er som du skriver, en perfekt lynavleder mtp transferkomiteen. I tillegg er manglende ‘satsing’ fra eiergruppen et annet problem som ofte mange trekker frem. Det nyeste å trekke frem er at vi ligger hvor vi skal ligge i henhold til økonomiske forutsetninger, noe jeg syns forsåvidt er greit. Men hadde jeg dog sett progressjon i det sportslige kunne jeg levd med det. Da mener jeg følgende punkter:

   – Defensiv struktur. Rodgers har brukt 3 år på å sette en forsvarsrekke. Har brukt godt over 50 mill pund på spillere i defensive posisjoner og mente selv det var enkelt å trene forsvaret til å gjøre det bra. Vi har sluppet inn uhoverlig mange mål denne sesongen og mange basert på rene feil.

   – En midtbane som ser svakere ut spiller for spiller enn hva den gjorde da Rodgers tok over.

   – Spissplass sier seg selv.

   Rodgers out – og gjerne for min del også yanks’ene.

   • Leiv sier:

    Enig med deg angående Rodgers. Klopp, Rafa og Ancelotti er ledige.

    Men jeg tror Lallana selv om han var dyr har vist kvaliteter som kan bli bedre neste sesong. Et + også at han er «engelsk».

    Håper forøvrig ikke at Benteke blir hentet, men at vi er heldige og klemmer til et stort bud på Cavani som tydelig er misfornøyd i PSG. Samt at vi får inn Ings.

    Regner med Lambert og Borini drar. Balotelli er jeg mer usikker på.

   • Robin sier:

    Er selvfølgelig enig med deg at det finnes bedre managere der ute enn Rodgers, og mange av de ville jeg lett ha byttet BR med. På samme måte som jeg ville bytta Mignolet med De Gea, en hver kvalitets heving er velkommen. Men for min del så er det ikke noe poeng i å diskutere ett mulig bytte før det evt skjer. Og her har klubben gjort en elendig jobb, ikke bare elendig men skikkelig skikkelig elendig jobb. Med et evaluerings møte litt frem i tid så undergraves autoriteten til manageren ekstremt i og med at vi hadde en så svak avslutning på sesongen.

    Syns Liverpool for tiden har store problemer utad og det lages mye støy som ikke er nødvendig. Her trengs det nok en profesjonalisering. Det spres en usikkerhet hos fansen, og ikke minst blant spillere vi evt skal signere. Hva tenker evt Milner nå?

    Jeg er litt uenig med deg i at det ikke er progresjon sportslig, men er lett å se at den ikke er så stor som vi kunne ønske, Alle håpet vel på topp 4 i år. Stallen er vel ca like god som den var, men jeg så ikke siste kamp heldigvis og tror den gjorde ekstra stor skade for folk som var litt i tvil om Rodgers. Og desverre har ikke Liverpool gjort nok for å reparere skaden den kampen gjorde.

    • Espen Yung Svendsen sier:

     Uten tvil har FSG her gjort en slett jobb. Ingen klar tale fra øverste hold, ingen klar tale fra sportslig hold og det hele virker å være i en limbo-periode hvor ingen vet hvor noe går. Da ødelegger dette også for fremtidige overganger. Men for alt vi vet, så har FSG hatt i gang en prosess siden mandagen etter Stoke-kampen. Enten at de har en tett dialog med Rodgers hvor de legger veien videre, eller eventuelt hinter frempå at dette ikke fungerer lenger. Dog syns jeg det viser at yanks med tusen baller i lufta samtidig sjeldent er god medisin for en britisk fotballklubb som aldri har latt seg overstyre.

     Det at de sitter på andre siden av Atlanteren, ikke viser sitt ansikt når ting butter i mot og strengt tatt kun tenker profitt i det hele, er usunt for hele driften av klubben.

     Jeg vil tro vi ville sett en tidlig statement, og gjerne også allerede en offentliggjøring av en signatur dersom Rodgers satt trygt nå. Dog har vi ikke hørt noe på feltet vedrørende Sterling og hans fremtid, om nye spillere eller om managerens mandat i klubben. Det virker som denne uken blir skjebneuke for klubbens fremtid. Jeg krysser fingrene for at vi får inn et stort navn som får et større mandat i klubben, uten en transferkomite. Det handler om å stikke fingeren i jorda og innse hvilke feilgrep man har tatt i god tid før det blir enda større ødeleggelser.

 • Leiv sier:

  Eneste kjøpet til Rodgers og co som virkelig har slått an er jo kun Sturridge. Resten ble hentet av Dalglish og Comolli.

 • Nicolai Wilson sier:

  Veldig enig med Robin i at vi må se på hva vi an få inn. Ikke noe poeng å sparke Rogers bare for å sparke ham. Så elendig jobb har han ikke gjort. Men kan vi få inn noen som kan løfte klubben opp forbi MU og Arsenal, noe jeg mener er fult mulig, så skal vi handle. Men vi må også huske at topp managere ofte tenker kortsiktig, se på Jose som i en periode byttet klubb hver sessong. Vi trenger en type manager som Wenger i Arsenal og i nesten tre år hadde jeg troen på at BR kunne bli det. Men ikke nå lengre. Men jeg er ikke sikker på hvem jeg vil ha inn. Rafa er nok mitt ønske nummer 1, med Klopp som nummer to. Dick Advocaat har kanskje ødelagt sitt navn etter å ha tatt en periode i Sunderland. Men, det er tre alternativer i alle fall.

 • Leiv sier:

  Nå blir Rodgers ihvertfall en sesong til for å bevise at han kan ta klubben opp et hakk. Må si meg fornøyd med to gode engelske fotballspillere som Milner og Ings på fri overgang. Men nå er det en klassespiller som må inn som kan gjøre utrolige ting. Regner med Borini og Lambert forsvinner og vi trenger en spiss til ved siden av Ings som har mer erfaring og litt mer klasse hvis det er noen der ute som vil til LFC… Ellers liker jeg ryktene om Kovacic som har et VANVITTIG driv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...