Hold deg oppdatert
Arkiv
Uverdig avskjed

gjestDa ønsker vi en ny bidragsyter velkommen på bloggen – Marius Fjermeros har endel gjesteinnlegg under beltet allerede, men nå har han fått egen profil hvor han selv er artikkelforfatter.

Vi håper på mange bidrag, innleggene til Marius er reflekterte, analytiske og til tider kanskje provoserende for noen – det viser også takhøyden vi har her på bloggen også synes jeg.

Take it away Marius:

Fredag kom Liverpool FC med en pressemelding om at Glen Johnson ikke får fornyet sin kontrakt. Brad Jones, Marc Pelosi og Jordan Lussey lider samme skjebne. Beskjeden fra klubben er kort:

«Liverpool FC wishes all four players the best of luck in their future careers».

I kommentarfeltet på Facebooksiden til Liverpool.no kan man lese en rekke kommentarer fra supportere i det blir annonsert at Glen Johnson ikke blir med videre. Blant de er det svært få eller ingen «Takk for innsatsen» eller «Lykke til videre» kommentarer fra supporterne. I stedet flommer det over av kommentarer som «Endelig», «På tide» og «Der steg vinnersjansene betraktelig». Er det slik vi vil takke en spiller som har dedikert hele sin beste del av karrieren på vår klubb? En som har jobbet og representert Liverpool på ypperlig vis i 6 år uten å klage eller syte?

Som en livslang Liverpool-supporter skammer jeg meg over avskjeden Glen Johnson har fått. Pressemeldingen fra klubben er kort og uverdig. Spesielt en spiller som Johnson fortjener mer enn som så etter innsatsen han har lagt ned for klubben. For under en måned siden befant vi oss i en stikk motsatt situasjon da Steven Gerrard ble hyllet og fikk stående applaus på Anfield som takk for 17 års tro tjeneste for klubben han elsker. En spiller med en helt annen status – med god grunn, men det er likevel verdt å merke seg forskjellen på avskjeden til Gerrard og Johnson. Hadde en runde med stående applaus og et par plakater med «Takk for innsatsen Glen» vært for mye å be om? Absolutt ikke. Det har vært kjent i lang tid at Johnson forlater Liverpool i sommer, men en offisiell bekreftelse kom ikke fra klubben før denne uken. En bedre og mer verdig måte ville vært å annonsere det før sesongslutt slik at fansen fikk en mulighet til å takke for innsatsen. Jeg synes ikke en slik avskjed er Liverpool verdig.

Mer skammelig er avskjeden han har fått fra fansen via sosiale medier. Få spillere har fått like mye tyn av sine egne som Glen Johnson. En fast syndebukk for mange da det buttet imot. Det har alltid vært slikt at det er enklere å skylde og kjefte på en enkeltspiller enn klubben selv… Det blir en slags maske de gjemmer seg bak. For hvorfor er det slik at noen alltid bare skal dømmes og huskes etter alle tabbene og feilene som ble gjort, mens andre blir hyllet uten så mye å tenke på en eneste feil? Når Steven Gerrard takket for seg var det neppe noen som tenkte på alle de idiotiske utvisningene eller fallet mot Chelsea. Han ble hyllet for alt det gode han gjorde. Det var kun de gode minnene som stod i sentrum. Finalen i Istanbul og finalen i FA Cupen mot West Ham.

Når det er snakk om Glen Johnson blir det til stadighet dratt frem en feilet tversoverpasning, en glipp i markeringen, manglende defensiv jobbing eller et selvmål. Hvorfor tenker vi ikke tilbake på alt det gode han har gjort for Liverpool FC? Hvorfor tenker vi ikke heller tilbake på da han hjemmedebuterte med brassescoring mot Stoke, da han senket Chelsea eller alle raidene nedover høyresiden som har skapt problemer for motstanderen gang på gang? For det er som er en Liverpool-supporter verdig. Stoltheten ved å bestandig støtte våre egne – i medgang og motgang. Det synes jeg ikke Glen Johnson har fått nyte godt av, tvert imot har han fått den strake motsetning. Det er ikke det som kjennetegner en Liverpoolsupporter.

Det er gått 6 år siden Rafael Benitez punget ut 16 millioner pund for den daværende Portsmouth-backen. Siden debuten i 2009 spilte han 200 kamper i den røde drakta og står bokført med 54 landskamper for England. Et meget vellykket kjøp, og de siste 6 årene har han gjort jobben sin. Få andre backer besitter like gode offensive kvaliteter og hans mange dribleraid nedover høyresiden har skapt problemer for haugevis av venstrebacker.

Vi bør alle vise oss som en Liverpool-supporter verdig og benytte sjansen til å sende en stor takk i retning Glen Johnson for flere år med tro tjeneste for klubben. Å henge ut og kritisere sin egen spiller er ikke en Liverpool-supporter verdig. Det som er en Liverpool-supporter verdig er å støtte våre egne i gode tider og tøffe tider. Når en av våre mest trofaste tjenere ikke lengre blir funnet god nok bør vi alle finne et glimt av storhet og si takk for innsatsen, for at du prøvde og for at du alltid representerte klubben på en god måte. Det er det som er «The Liverpool Way.

Jeg vil derfor benytte muligheten til å statuere et eksempel ved å sende en stor takk og hyllest til Glen Johnson for 6 år med tro og hard tjeneste for Liverpool. En spiller som jeg personlig kommer til å savne i klubben. Liverpool har nytt godt av de offensive ferdighetene, og ikke minst personen Glen Johnson som har representert Liverpool på en ærverdig måte uten å skape noen som helst problemer og uten å klage. Takk for de gode minnene Glen, og lykke til på din videre reise!

You’ll Never Walk Alone, Glen!

7 Responses to Uverdig avskjed

 • Totto Holm sier:

  Takk, Marius. Jeg er en av få (Virker det som) som er trist for at vi mister Johnson sine tjenester. Han var en av de siste spillerne Liverpool hadde som kjenner klubben inn og ut, men nå mister vi en av de største profilene i klubben.

  Så lenge man ikke heter Lahm eller Alves, så er man tydeligvis ikke verdt å skrive positive ord om. Vel, vi som virkelig lever etter utsagnet «You’ll Never Walk Alone» for fortsette med det 🙂

 • Tonje sier:

  Jeg er så enig, og jeg kjenner jeg blir oppriktig trist. Nå er ikke jeg Glen Johnsons største fan, og har aldri vært det, men han fortjener en verdig avskjed og et ordentlig takk for innsatsen hans disse årene. Svakt av ledelsen å ikke komme ut med dette tidligere, slik at man i det minste hadde hatt muligheten til å markere avskjeden noe.

 • Anders sier:

  Helt enig tusen tusen takk for 6 fine år:) har vært en fantastisk bidrags yter bare pga en -to ikke bra sesonger så skal han vel bli takket han også ynwa glem!!

 • Henning sier:

  Som trener selv, så vil jeg bare si at jeg synes Glen Johnsen har blitt brukt feil. Her er den enkle oppsummeringen: Glen Johnsen er så offensiv, at det er risikosport å bruke han som forsvarsspiller! Dette er trenerens ansvar «å se» dette, Dersom Glen Johnsen hadde fått lov til å bli midtbanespiller istedet, så ville ingen kritisert ham som fraværende defensivt.

  Det samme kan sies når Jordan Henderson blir puttet langt ut til høyre, eller når Dirk Kuyt ble «misbrukt» som høyreving. Historien gjentar seg på Anfield, det er så mange gode spillere som fremstår som dårligere, fordi man ikke får utnyttet den posisjonen hvor de virkelig er gode!

  Man trenger ikke se mange kamper, for å forstå dette. Det er heller ikke nødvendig med timesvis av video analyse for å komme frem til samme resultat. Men takk for innsatsen, der er jeg helt enig. Fansen har veldig selektiv hukommelse når det gjelder prestasjoner. Nå håper jeg Clyne overtar rollen, og at sesongen starter snart….! 🙂

 • Leiv sier:

  Glen Johnson var et veldig bra kjøpt. Vanvittig god offensivt men ikke like bra defensivt. Høyre vingback hadde vært hans perfekte rolle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...