Hold deg oppdatert
Arkiv
Svulsten borte – På tide å se fremover

sterlingSommerens store overgangssaga for Liverpools del er over og Raheem Sterling har spilt sin siste kamp i rødt. Aidy Ward og Raheem Sterlings krigføring mot Liverpool er over (inntil videre hvertfall). De aller fleste føler at Liverpool står igjen som vinneren etter å ha mottatt 600 millioner kroner for en spiller som enda har til gode å levere godt nok spill til å forsvare en slik svimlende prislapp.

Sterling fikk altså viljen sin til slutt. Etter et intenst press mot klubben som har pågått i flere måneder. Han har endelig fått oppfylt ønsket sitt om en (enda mer) stappfull lommebok. Med seg sammen med en feit ukelønn på 2 millioner kroner får han Champions League-spill og overtar James Milner sin draktnummer 7 i den styrtrike klubben. Spørsmålet jeg personlig sitter igjen med er: Hvor gikk det hele galt med Raheem Sterling?

I utgangspunktet skulle det ikke kunne gå galt. Brendan Rodgers har behandlet unggutten nærmest som sin egen sønn. Han var tidlig klar på at unge spillere må beskyttes mot de høye lønningene, fordi skyhøye lønninger som kommer inn på konto hver uke vil gjøre at de mister fokus og ikke vil oppnå sitt fulle potensial. Igjen står Freddy Adu som et utsøkt eksempel på det (uten at vi skal gå nærmere inn på akkurat han). Rodgers og Liverpool har også sørget for at den jamaica-fødte engelskmannen har blitt beskyttet så mye som mulig mot det kritiske og beinharde britiske pressekorpset. En relativt beskjeden ukelønn på 35 000 pund med tanke på inflasjonen og de skyhøye lønningene i dagens fotball.

Liverpool gjorde alt de kunne for å beskytte sin juvel utenfor banen, men kanskje viktigst av alt så fikk han muligheten til å utvikle seg på banen. 129 kamper og 23 scoringer i Premier League i en alder av 20 år sier vel det meste om hvilken helt unik mulighet Sterling har fått i Liverpool. Det er derfor utrolig trist å tenke på hvor lite takknemlighet han viser over å ha fått den muligheten millioner av unge drømmer om å få.
I dagens fotball kan man ikke forvente at de som kommer opp gjennom akademiet skal ofre utallige dråper av blod, svette og tårer slik som Steven Gerrard, men at han ble 2-3 år til hadde ikke vært for mye å forlange som et lite takk, og heller da begynne å tenke på å reise videre for å vinne pokaler i en annen klubb. Gerrard ofret alt i 28 år, men måtte gå ned i lønn for å fortsette.

Sterling har vært på førstelaget i knappe tre år, og ville (om begge skrev under på nye avtaler) ha en høyere ukelønn enn mannen som nærmest har gudestatus i Liverpool. Det gir ingen mening. Det Sterling mangler er en rådgiver og støtteperson som kan gi han råd. Mitt oppe i alt dramaet om en bortskjemt 20-åring kommer det en beskjeden og jordnær gutt tilbake fra utlån i Derby. «Jeg ser ikke hva en agent kan gjøre for meg, som familien min ikke kan. Jeg er takknemlig for muligheten jeg har fått i Liverpool».

Jordon Ibe er et bevis på en gutt med riktig veiledning og holdninger. Den strake motsetning av Sterling. Aidy Ward klarte å presse igjennom en overgang til Manchester City, samt en ukelønn som gjør Sterling til verdens best betalte 20-åring, men i prosessen som foregikk har Sterling brent alle broer med Liverpool-supporterne og ødelagt sitt rykte i overskuelig fremtid. Når navnet hans tidligere ble nevnt ville nok de fleste tenkt på en beskjeden gutt med et enormt potensial og en stor fremtid.

Spør du de samme folkene i dag vil de fleste tenke på Sterling som en bortskjemt og grådig guttunge. Sterling har langt på vei gått i den samme fellen som Ashley Cole. Han fikk aldri den annerkjennelsen han fortjente fordi han dro til Arsenals erkerival Chelsea på grunn av pengene. Sjansene for at Sterling allerede har fått samme ryktet er rimelig store.

På kantene til City finner man folk som Jesus Navas, Samir Nasri og David Silva, selv om de to sistnevnte foretrekker en rolle sentralt. Alle er folk som har et langt høyere toppnivå enn Raheem

Sterling, og det er dermed store muligheter for at Sterling må finne seg i å slite benk. En lignende rolle som Milner hadde i rotasjonsspiller er ikke utenkelig at stjerneskuddet vil få i City. Dersom det skjer vil ikke Sterling lengre ha de samme mulighetene til å oppnå sitt fulle potensial som han hadde i Liverpool. I tillegg må han forsvare den svimlende prislappen, samt at vi har sett utallige supertalenter gå i samme fella som Sterling nå er på vei inn i. Det er langt ifra noen garanti at Sterling kommer til å lykkes på Etihad Stadium. I Liverpool hadde hans fast plass på laget, et godt forhold til supporterne, færre stjerner å konkurrere med og ikke en svimlende prislapp å forsvare. Han tar en betydelig risiko ved å signere for City fremfor å ta steg etter steg i Liverpool.

Jeg kunne sagt at jeg ønsker Sterling alt det beste og håper han får ut det enorme potensialet som bor i han, men det gjør jeg ikke. Tvert imot håper jeg han blir en totalfiasko og ender opp på benken til Citys stjernespekkede lag. For jeg føler meg rimelig sikker på at Sterling IKKE er den manglende brikken for at City skal vinne Premier League i 2015/2016-sesongen (selv om de fort kan gjøre det med de nåværende kvalitetene i troppen). Raheem Sterling er historie på Anfield. Han har tjent sin hensikt i Liverpool Football Clubs historie.

Spillere kommer og går, men klubben består alltid. Det har seg nemlig sånn at ingen spillere er større enn klubben. Personlig kunne jeg slått meg til ro både med salg og at han ble sittende på benken i to år, Men når jeg tenker over det så er nok denne løsningen den beste for begge parter. Raheem Sterling var en svulst som måtte fjernes for at Liverpool skal kunne fortsette å utvikle seg som klubb. 600 millioner kroner er nok penger til å kjøpe 2-3 spillere som alle er bedre Sterling.

Dermed kan vi anse Sterling som et avsluttet kapittel i Liverpool. Han stiller seg bak i køen med Fernando Torres og Michael Owen med spillere som man ikke ønsker å se på Anfield, mens vi Liverpool-supportere heller burde vie tiden vår til å gi vår oppmerksomhet til de som spiller for klubben og gir alt de har for at klubben skal oppnå suksess, samt våre tidligere legender og helter som Steven Gerrard, Kenny Dalglish, Luis Garcia og Xabi Alonso som har behandlet klubben med respekt og kjærlighet.

Svulsten er borte, og det er på tide å se fremover med positive fremtidsutsikter under Brendan Rodgers og FSG!

Those who betrays, will always walk alone!

3 Responses to Svulsten borte – På tide å se fremover

 • Totto Holm sier:

  Jeg vil legge til at det er trist å miste en av de mest lovende spillerne i klubben, for det har Sterling bevist gang på gang. Det virker som den pengegriske agenten har satt tanker inn i hodet på Sterling underveis i kontrakt samtalene med Liverpool. Jeg tror Sterling likte LFC godt, men Ward hadde nok stor innflytelse på unggutten. Men til syvende og sist, så valgte Sterling heller å gå til krig med klubben, så Ward skal ikke ha all skylden. For min del, så syntes jeg Ibe er en verdig kandidat til å ta rollen Sterling hadde i klubben, så jeg er ikke bekymret over å miste Sterling. Ønsker han lykke til videre i City.

 • Leiv sier:

  Hans form falt betraktelig etter han ville ha en ukelønn han både var for ung for og ikke fortjente. Jordan Ibe kom mer inn og overbeviste med hurtighet, bevegelse og moral.
  Dette ser ikke jeg på et tap for LFC. Ja han var god når når Suarez var der som med resten av laget, og grei ifjor. Men ingen er større en klubben, så var riktig å få han ut.

  Selv om det er grei aldersforskjell mellom Sterling og Milner så mener jeg vi er mer styrket med Milner inn.

  Spørsmålet nå er om Rodgers gjør det rette i å hente et tanksenter til LFC i Benteke, spent på hvordan han vil spille nå. Men LFC kan ikke velge å vrake i spisser per dags dato.

 • Leiv sier:

  Til Totto:
  Du som har vært engasjert å skrevet om rykter og har endel kompetanse innen spillere.
  Hadde vært artig hvis du hadde hatt tid til en gjennomgang av kjøpene i sommer og hvilket lag du synes bør være i første 11`eren.

  Mvh Leiv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...