Hold deg oppdatert
Arkiv
Brendan Rodgers – The Man with a plan (?!)

SpørsmålstegnVi har spilt fire seriekamper denne sesongen – fasit er 2-1-1, mens den burde være 3-1-0. 7 poeng fremfor 10 poeng og en meget, meget skuffende forestilling er det siste man sitter igjen med når man kommer til Liverpool FC anno 2015/16 sesongen.

Etter kampen mot Arsenal, som forøvrig var meget sterk, iallefall i 60 minutter så sitter man med en vond smak i munnen plutselig etter og ha tapt 3-0 hjemme for en meget effektivt West Ham lørdag.

Etter kampen mot Arsenal så satt Brendan igjen med en skikkelig vanskelig avgjørelse – la de som presterte meget godt på Emirates starte igjen eller gjøre endringer siden vi spiller hjemme, mot en helt annen motstander – valget ble det første, det ble også banen i gårsdagens kamp.

Det er alltid lett å komme med konklusjoner når kamper allerede ER spilt, for da vet man fasiten på en måte.

Allikevel så mener jeg Brendan Rodgers gjorde det rette i går, starte med de samme spillerne som spilte meget godt borte mot Arsenal og selv om inngangen til kampen egentlig er annerledes så burde de 11 som startet i går vært mer enn nok til å slå West Ham.

Så, hva gikk da galt?

Det meste egentlig når man ser tilbake på det.

Ser man Arsenalkampen og West Ham-kampen i opptak etter hverandre så vil man nesten ikke tro at det er de samme spillerne som spiller de respektive kampene.

I går så virket det som om alle hadde spilt ekstraomganger og 120 minutter borte i Russland en torsdag i Europa League – ingen virket «på» i det hele tatt.

Benteke virket tung og sliten, Coutinho var en skygge av seg selv, Milner virket sliten, Gomez virket usikker, Lovren gjorde en blunder man kun ser i bedriftsfotball og Can virket som om han trodde han allerede var kaptein for Tysklands A-lag.

ALLE var egentlig under pari i går og jeg er egentlig veldig uenig med spillerbørsen til Totto Holm i går – jeg synes ingen fortjente karakteren 7 i går, ei heller 6 egentlig.

Inn til andreomgang i går så gjorde Brendan grep, inn med Moreno og ut med Can, la om til tre bak og spilte med vingbacker.

Her synes jeg Brendan gjorde en kjempeblunder!

West Ham ledet 2-0, greit at man måtte gjøre noen grep, men grepene var helt feil i mine øyne.

Byttene som burde blitt gjort var feks og ofre en Firmino eller Milner, og fått inn Ings eller Origi og lagt om til to spisser fra første spark på ballen i andreomgang samt spilt med diamant på midten.

Om Firmino hadde gått ut så spilt med Lucas som anker, Milner og Can indreløpere og Coutinho på toppen i diamanten.
Om Milner hadde blitt gått ut, flyttet Coutinho ned som indreløper sammen med Can, Lucas som anker og Firmino på topp i en diamant.

Nå kan man kanskje si at det var «sikkert» for BR og gå tilbake til det som fungerte bra i en periode forrige sesong, men med spillermateriale vi i går hadde tilgjengelig så ble den formasjonen helt feil.

Benteke ble i går helt ensom og forlatt på topp, bevegelsene rundt han var ikke-eksisterende og hadde han fått en spissmakker i går og en Coutinho mer sentralt i banen så er jeg hellig overbevist om at vi hadde skapt sjanser. Da mistet også Benteke mye av entusiasmen sin og det hele endte med at han spilte en ræva kamp egentlig, men det var på en måte ikke hans skyld heller, han ble «spilt dårlig» av Coutinho/Firmino.

Så, hvorfor fungerte det s mye dårligere hjemme mot West Ham enn borte mot Arsenal?

Vel, svaret gir seg vel egentlig selv;

Arsenal på hjemmebane ønsker å angripe. Brendan og Liverpool tok de på senga mer enn en gang med høyt press og utrolig bevegelse.
West Ham på bortebane ønsker å ligge lavt, forsinke spillet, bruke lang tid på enhver situasjon og sinke spillet og kampen, slik at det som fungerte borte mot Arsenal for Liverpool aldri egentlig var i spill på Anfield, altså spille med høyt press og bevegelse, det tillot ikke West Ham nemlig.

Skulle Brendan vært kynisk, som tross alt jobbe hans er så skulle han gjort endringer til kampen i går (igjen, det er lett å si når man vet fasiten men)

Han skulle enten ha satt ut Lucas eller Milner og satt inn Origi/Ings og enten flyttet Coutinho ned blant de tre på midten eller flyttet han opp på toppen i en diamant.

DOG, først og fremst så lider vi voldsomt når Jordan Henderson er ute.

Med fasit i hånd så tror jeg en lagoppstilling alá dette i går hadde gitt 3 poeng og fremdeles «heng på toppen»:

___________________Mignolet___________________

Clyne______Skrtel__________Lovren________Gomez

_________________Milner/Lucas_________________

_________Coutinho_________Milner/Can_________

__________________Fimrino___________________

___________Ings____________Benteke___________

Med to spisser og en Coutinho i midtbaneleddet med sin genialitet, gitt midtbaneleddet mer uforutsigbarhet, kreativitet og bevegelse på midtbanen.
I går ble det for lite oppfinnsomhet og kreativitet på midten med Milner, Can og Lucas.
En av de tre på midten må også inneha kreativitet og ikke bare arbeidsinnsats.

Med Firmino på toppen av en diamant evt og med to spisser foran seg så ville en Ings og en Benteke kunne bevegd seg mer og hatt flere alternativer sammen, med Coutinho «nede» og Firmino «oppe» – de fire hadde vært vår offensive våpen, fremfor kun de tre som det var i går.

Ser man på spilleren som er ute med skader eller lignende nå så vil Henderson dunke ut Lucas og Sturridge vil dunke ut Ings.
Nå er det jo «Mote» og ikke spille med to spisser om dagen, men med Sturridge på full fart tilbake så kommer jeg til og kaste opp om han fortsetter med samme formasjon og dunker Studge ut på kanten.

Hvis BR vil fortsette med formasjonen vi denne sesongen har spilt, selv når alle er skadefrie så er jeg meget bekymret, spesielt siden Sturridge da vil være plassert på kant.

Det som HAR fungert best under Brendan Rodgers i Liverpool totalt sett er 4-4-2 diamant.

Om man kan oppsummere noe da, forsøke iallefall.

Jeg sier det igjen, jeg var FOR at BR skulle stille med samme lag som mot Arsenal, men som sagt, med fasit i hånd er det lett og komme med alternativer. (Hadde man vunnet 4-0 i går hadde vel ingen sagt en damn dritt sånn sett)

Kritikerne vil alltid være der – uansett om man går 38 kamper ubeseiret igjennom sesongen sånn sett. Det eneste man vet etter fire serierunder denne sesongen er, at man vet egentlig ikke en damn dritt om hvor Liverpool FC står.

– Walk on

3 Responses to Brendan Rodgers – The Man with a plan (?!)

 • trym sier:

  merkelig at liverpool(såvidt jeg husker) kun har brukt diamanten en gang etter at suarez dro, det var 3-0 bort mot tottenham, fjorårets beste kamp. jeg har kjempe trua på formasjonen som er nevnt over.. og gjort det såpass enkelt at sånn vi stilte borte mot arsenal kan vi stille borte mot storlagene og kjøre diamanten på hjemmebane og mot lagene man skal slå..

 • Kjetil sier:

  Merkelig å ikkje bruka diamant. SIkker på at Firmino hadde fungert strålande i «Suarez-rollen» med to spissar. Han har omtrent alle dei samme attributtane, berre at han ikkje er lika god/skarp. Benteke «drukna» i forsvaret til WH og fekk ingenting frå medspelarane.

 • Per Arne Åslund sier:

  Hei Brynje..Jeg bare lurte på en ting..den dere HUB tippingen,blir ikke det nie av denne sesongen?har savnet den så langt..kommer den tilbake eller ikke…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...