Hold deg oppdatert
Arkiv
Kampreferat Liverpool – West Ham

Tungt tapLiverpool møter West Ham på Anfield, i en ny kamp om tre poeng i Premier League.

Laget som startet var det samme som sist: Mignolet, Clyne, Skrtel, Lovren, Gomez. Lucas, Can, Milner, Coutinho, Firmino, Benteke.

MÅL! – 2 min: Lanzini.

5 min: Coutinho med skuddforsøk etter som ble blokkert.

8 min: Firmino med et skuddforsøk fra 20 meter som smeller i stanga.

10 min: Liverpool har god kontroll på spillet de siste 5 minuttene, Benteke får ballen på brystet innenfor 16 meteren blir lett dyttet i ryggen, men takket for litt skuespill fra Benteke ser det verre ut enn det situasjonen var. I mine øyne ingen straffe.

12 min: Frispark til West Ham et stykke utenfor Liverpool sin 16 meter, Can header ballen videre inn til feltet, men opprydding av Clyne til corner. Det ble ingenting av corneren. En ny corner etter klarering av Skrtel. Sakho ble avblåst for å være litt voldsom i en luftduell.

15 min: Lanzini med nytt skuddforsøk som skrur til venstre for mål.

19 min: Corner til Liverpool. Lovren blir avblåst for armbruk.

25 min: Etter å ha parkert bussen i 10 minutter stormer West Ham i kontring og Liverpool fødte Cresswell kliner til på et skudd, men bommer totalt på mål.

MÅL! – 28 min: Noble scorer et fint mål for West Ham etter en sinnsyk hjerneblødning av Lovren. Lovren prøver å holde ballen over streken, slik at det ikke blir en corner til West Ham, men i det forsøket mister han ballen til Lanzini, Lanzini prøver å legge inn ballen til Sakho, men Skrtel og Clyne får fjernet ballen, men Noble plukker opp ballen utenfor 16 og setter den fint på høyresiden i mål.

Gult kort – 37 min: Noble – (Hard takling på Can).

Firmino……

43 min: Corner til West Ham. Først klarering av Lucas, så bruker han hodet etterpå til å blokkere et skudd!

45 min: Lovren og Can danser samba slik at Kouate kan løpe med ballen langs linjen, men kongen i forsvar kommer skliende med en hard takling slik at det kun blir et innkast.

48 min: Liverpool corner blir tatt av Milner, men Coutinho mister ball.

Gult kort – 48 min: Countinho – (Munnbruk).

Første omgang er over.

1. omgangs beste spiller: Lucas.

Oppsummering: Vi har vært solide defensivt hittil i sesongen, men nå fikk jeg flashback til 14/15 sesongen. Vet ikke helt hvem jeg skal klandre for det første målet, var vel lettere kollektiv kollaps som sørget for det første målet pluss et pent mål av Lanzini. Lovren kan skyldes for mål nr. 2. Firmino hadde et flott skudd som gikk i stangen, men han imponerer ingen resten av omgangen. Milner prøver å jobbe så godt han kan ved å hente igjen baller og sentre smarte pasninger, men er ikke noe sluttprodukt på det hele. Gomez har vært stabil, men feilposisjonerer seg ofte, slik at Lovren må dra over som høyreback. Can har vært arbeidsom og var frisk de første 25, men han som de fleste, så blir det for mange balltap. Sturridge er på Anfield i dag, og jeg kan ikke vente til han kommer tilbake på banen! Bytt ut Firmino med Moreno, og se hvordan Lovren gjør det utover 2. omgang, så vurdere Sakho som bytte for han, og eventuelt bytte ut Benteke med Ings/Origi.

Andre omgang:

Bytte – 45 min: Moreno inn – Can ut. (Formasjonsbytte 3-2-2-2-1).

49 min: Skuddforsøk av Coutinho som går 1 meter over mål.

RØDT KORT! 51 min: En stygg takling av Countinho sender han ut av matchen etter 2 gule kort.

54 min: Lovren klinker til ballen fra 30 meter, treffer nederste hjørne på mål, men keeperen til West Ham redder skuddet.

Bytte – 60 min: Firmino ut – Ings inn.

62 min: Corner til West Ham. Mignolet holder innleggeet.

63 min: Milner med elendig halvvolley mot mål.

Gult kort – 69 min: Lucas (Sen takling).

Jeg stiller meg selv spørsmålet om Benteke har vunnet en eneste hodeduell i hele dag.

73 min: Frispark for Liverpool 20 meter vekk fra mål. Milner gjør seg klar til å ta det. Benteke får hodet på ballen og header utenfor, men Benteke eller Skrtel blir avblåst for armbruk.

75 min: Cresswell finter ut både Clyne og Gomez, skyter fra spiss vinkel, men Mignolet redder. Første corner blir klarert til ny corner. Lanzini skyter i Clyne, ny corner. Winston Reid header utenfor.

Bytte – 77 min: Ibe inn, Gomez ut.

RØDT KORT! – 78 min: Noble etter takling på Ings.

Gult kort – 80 min: Lanzini for drøying av tid ved spillerbytte.

82 min: Corner til Liverpool, tatt fort av Milner. Ny corner til LFC, Benteke header ned til Lovren som bommer TOTALT på mål.

Gult kort – 85 min: Ings etter takling bakfra.

7 minutter lagt til i ekstratid.

Gult kort – 90 min: Clyne etter en sen takling.

MÅL!!! 91 min: Sakho med West Hams tredje mål. Han holder ballen i beina og setter den pent ned i hjørnet.

93 min: Benteke med en ny heading til side for mål.

94 min: Ings med et skudd som ble blokkert av forsvarslinja.

Kampen er over. West Ham vant 0-3 på Anfield.

Omgangens beste spiller: Milner.

Oppsummering: Når Coutinho kom flyvende inn mot Payet, så skjønte jeg at det kom til å gå galt. En dum takling når han vet han har et gult fra før. Det er et fortjent rødt kort. Mignolet skulle også ha et kort etter han kjørte kneet sitt inn i ribbeina til Sakho. Det offensive spillet i dag holdt ikke nivå med det vi trenger for å kjempe om topp 4 i PL. Ings var et friskt pust i kampen, men det ble fort dempet.

Spillerbørs:

Mignolet – 6: Alle målene i mot hadde vært vanskelig å snappe opp for den belgiske keeperen vår, unntatt det siste kunne han KANSKJE reddet. Vanskelig kamp i dag.

Clyne – 7 (BB): Var seg selv og var offensiv i dag. Ble mer involvert i spillet når han ble flyttet opp som vingback i andre omgang. En helt ok kamp i dag.

Skrtel – 7: Skrtel hevet spillet betraktelig i andre, men burde ha rykket frem mot Sakho ved det siste målet. Hadde noen gode taklinger der West Ham var på overganger, men slet med farten til Payet, Sakho og Lanzini.

Lovren– 5: Var ikke seg selv etter å latt det første målet gå inn, og det ble bevist ved mål nr. 2. Hadde en mulighet til å score etter en heading av Benteke, men klarte på et magisk vis å skyte bakover istedetfor fremover.

Gomez – 7: Var en av de bedre spillerne i dag, selv om det ble noen balltap og forseelser denne kampen. Virket også stabil som midtstopper helt til han ble byttet ut.

Can – 5: Var veldig frisk de første 15 minuttene der han var desidert den beste spilleren på banen, men så kom det mange balltap som fort kunne bli veldig kostbare. Ble ikke overrasket over at han ble byttet ut etter pause.

Lucas – 7: Var litt Jojo i dag. Er igjen veldig god til å lese og bryte opp spillet til West Ham, men mangler mye på den offensive delen, der han blir veldig usikker på pasningsalternativer fremover (Noe grunnet dårlig bevegelse på de offensive spillerne). Ble mye «til side» og bakoverpasninger, noe som ødela litt for den offensive flyten.

Milner – 6: Også denne kampen løper han mest i laget. Er med på de fleste offensive løp, men har en dårlig pasningsfot i dag, både på langpasninger og kortpasninger. Var også veldig opptatt med å krangle med dommeren i dag, uten at det trenger å være negativt, bare det er med måte.

Firmino – 5: Har et flott skudd mot mål som går i stanga der keeper er ute og sykler. Mister utrolig mye ballbesittelse og forsøk på gjenhenting av ball førte ofte til frispark i mot LFC. Burde ikke starte neste kamp.

Coutinho – 5: Hadde mange skudd i dag. Ofte blokkert og mange over og til side for mål. Er den absolutt beste angrepsspilleren vår i dag, helt til han mistet hodet ved de 2 gule kortene. Kunne ha endret kampbildet i dag, men mistet hodet under 2 av duellene som (kanskje) kostet oss kampen i dag. Vanskelig kamp uten vår beste spiller.

Benteke – 5: Kan ikke huske at han hadde et eneste treff på mål i dag av hverken heading eller skudd med fot i dag. Feilplasserer seg mye i duellene og er virker mer opptatt av å jukse seg til frispark og en straffe. Hadde en fin heading til Lovren som burde ha vært scoring, men hadde ikke marginene med seg i dag.

Innbyttere:

Moreno – 5: Kom inn halvveis i kampen og gjorde det han kunne, men ble med det. Var delvis skyldig i det siste målet, uten at han kunne gjort mye med det.

Ings – 6: Kommer inn som høyreving og var muligens den friskeste spilleren vi hadde i andre omgang. Hadde et flott samspill med Benteke etter 80 minutter, uten at det ble noen stor sjanse. Helt greit innhopp uten at han la noe merke inn i kampen.

Ibe – 5: Var usynlig i de få minuttene han var inne. Hadde et samspill med Ings like etter han kom inn, men valgte heller å finte 3 spillere fremfor å tre ballen igjennom til Ings slik at Ings kunne gått alene mot keeper.

Min mening: Hva skal man si? Dårlig markering av spillere og lite bevegelighet er vel grunnen til at West Ham scoret sitt første. Lovren var feilen på nr. 2, selv om han satte seg selv ut av balanse for å holde ballen inne på banen, og lot Lanzini snappe den opp rett foran seg. Ekstremt dårlig bevegelse i laget gjorde ofte at det aldri ble noe effektivt angrepsspill. Det hjelper heller ikke å pumpe opp ballen til Benteke når han står feil i duellene, og når han først får hodet på den, så er det ingen å heade til. Kevin Friend var veldig ukonsis i hva som ikke var lov og hva som faktisk var lov i dag, uten at jeg skal skylde på dommer, for dette er kun LFC sin feil, helt og holdent. Vi får bare se fremover og håpe laget tar seg sammen, for den neste måneden blir ikke en dans på roser. En glede i dag er at Palace slo Chelsea på Stamford Bridge, det er da i det minste en liten trøst.

Liverpool 13 skudd, 1 på mål. 62,6% ballinnehav. 84,9% pasningstreffsikkerhet.

Hva skal til for at slike resultater ikke skal skje igjen? Er det noe vi får gjort? Hvem er DIN banens beste for Liverpool?

4 Responses to Kampreferat Liverpool – West Ham

 • Kevin sier:

  4 spillere på 7 poeng i en kamp der vi taper 0-3 for et noe redusert West Ham. Ekstremt godt betalt med 7 poeng.
  Liverpool var tilbake til det verste fra i fjor. Planløst fremover og shaky bakover med unødvendige baklengs. INGEN spillere presterte idag. 7 poeng? Nei, nei, nei

 • Erlend Sundsdal Hansen sier:

  Altfor snille med karakterene. At 4 stk får 7 på børsen en dag vi spiller 0-3 hjemme, sier vel sitt.

  • Totto Holm sier:

   Jeg mener fremdeles at spillerne fortjente de karakterene de fikk. Basert på hva de fikk til i individuelle prestasjoner. Selv om vi supportere ikke likte resultatet, så kan jeg ikke la meg styre over de emosjonelle faktorene. Clyne gjorde en god jobb, jeg mener Gomez gjorde ting bra, Skrtel var god i andre omgang, bare litt feig i duellen ved målet til Sakho og Lucas brøt opp mange av kontringene til West Ham. Istedetfor å kun klage på de som fikk «gode» karakterer, kanskje også legge vekt på de som fikk lave karakterer også 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...