Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 1-0 Bournemouth – Vi takker for tre poeng

#Bournemouth gjester Anfield i årets første hjemmeoppgjør for Liverpool. Etter en deilig trepoenger mot Stoke sist, er det en forventningsfull kveld i møte.

Mange forventer tre poeng i dag, og det har vist seg å være en oppskrift for skuffelse, så det er mye spenning i oppgjør, selv om de på papiret ser ensidige ut.

Liverpool stiller med samme mannskap som startet mot Stoke: Mignolet, Gomez, Skrtel, Lovren, Clyne. Henderson, Milner, Ibe, Coutinho, Lallana og Benteke.

Første omgang:

Det tar fem minutter da første hendelse skjedde i kampen, Bournemouth har en corner, Elphick vinner duellen over Lovren og header ballen i mål, men dommer blåser av frispark for armbruk. En noe tvilsom avgjørelse der, men vi slipper unna med skrekken.

Bournemouth spiller bra i starten og er best de første tjue minuttene, Liverpool tar over underveis, uten å skape noe.

Etter 25 spilte minutter får Liverpool en corner, Hendo slår den kort til Clyne, som spiller den tilbake. Hendo slår et fantastisk innlegg og flere mann står alene i boksen, ballen ender hos Benteke som setter ballen flott i mål og Liverpool tar ledelsen. Coutinho går etter ballen og er klart offside, og målet skulle høyst sannsynlig vært blåst av etter de nye reglene da det er klart at brassen prøver å nå ballen. Benteke var ikke offside da innlegget ble slått.

Henderson er frampå noen minutter etter scoringen med et skudd på direkten, ballen snidder oversiden av tverrleggeren.

Coutinho har vært fantastisk den første halvtimen og leker seg de gangene han har vært involvert. Han får også en god sjanse rett før pause som han ikke klarer å omsette i mål.

Det skjer ikke alt for mye etter scoringen, Liverpool har grei kontroll på spillet og går inn til pause med en 1-0 ledelse. Bournemouth har vært gode og har jobbet godt som lag, noe som har skapt en viss ubalanse hos Liverpool. Ledelsen er dog et faktum, selv om det kunne vært annerledes, basert på valgene til dommer med linjedommere.

Andre omgang:

Etter fem-seks minutter må Hendo byttes ut, det er vanskelig å se hva som ligger bak byttet. Emre Can entrer banen for vår kaptein.

Andre omgang er langt mer kjedelig enn den første, og det er mye balltrilling fra begge lag, uten at det blir skapt noe særlig med sjanser.

I løpet av et kvarter i midten av andre omgang blir Ibe og Coutinho byttet ut, til fordel for Firmino og Moreno.

Noen minutter før byttet til Moreno kommer Liverpool på en god overgang, Benteke fører ball, finner Coutinho i en god posisjon, men brassen bommer på avslutningen.

Mot slutten av ordinær tid kommer Liverpool til en god sjanse etter flott spill, Emre Can finner Clyne på høyrevingen, han slår inn og Benteke smeller til på direkten i tverrleggeren og ut. Fantastisk spill av gutta der.

Moreno har et flott raid minuttet etter og blir tatt rett utenfor sekstenmeteren. Liverpool prøver seg på en frekk variant som ender opp i skudd fra Milner som er fryktelig dårlig og det blir ikke farlig for Boruc i mål.

Kampen ebber ut til 1-0 seier etter noen intensive sluttminutter. Det er vanskelig å skrive at det er helt fortjent for Bournemouth viste en god figur på banen, og selv om de kun skapte noen få veldig farlige sjanser, spilte de som et lag og kan føle at de kunne fått noe ut av denne kampen. Liverpool på sin side har mye å gå på, selv om det ikke var en dårlig opptreden på Anfield-matta i dag. Uavhengig av hvem som fortjente seieren endte det 1-0, og sist vi vant to 1-0 kamper på rad på starten av sesongen, så ble det mer enn spennende til slutt. La oss håpe marginene fortsetter å bikke vår vei, så kan dette bli moro utover sesongen.

Spillerbørs

Mignolet: 7 – Blir ikke truet alt for mange ganger med store sjanser, men opptrer veldig solid og er flere ganger i feltet og plukker ball. Trygg i det meste, selv om det var en ball som gikk forbi ham, så endte det med en ny clean sheet og han bidrar på det sterkeste til tre poeng.

Gomez: 7 – Syntes han opptrådte noe usikkert sist mot Stoke, men det så vi ingenting av i dag. Spiller som han skulle vært av de mer rutinerte, redder oss en rekke ganger og er bunnsolid i spillet. Imponerende opptreden.

Lovren: 6 – Er et mer usikkert kort bak i dag, selv om han startet kampen veldig bra. Var noe rufsete i første omgang, men kommer seg og er mer solid gjennom kampen.

Skrtel: 6 – Spiller solid og gir 100 prosent i duellene. Var bedre i andre omgang enn første, og er sterkt delaktig på å skape trygghet bakover.

Clyne: 7 – Hever seg fra sist, og var god sist, men hakket bedre i dag. Har mye selvtillit i spillet, god med ballen i beina og prøver seg på offensive løp når han har muligheten. Bunnsolid opptreden og plassen er ikke truet i det hele tatt.

Hendo: 7 – Spiller en fantastisk første omgang, vinner baller, sprer baller, flink til å posisjonere seg og gjøre seg spillbar for forsvarerne. Merkbart at han ble byttet ut, det manglet kreativitet da han ble borte. Flott assist på målet.

Milner: 7 – Ble litt borte mot slutten av kampen, men frem til da løper han som en gud. Gjør det bra i nærduellene og er flink til å se etter krossere han ofte leverer med bravur. Solid opptreden.

Ibe: 6 – Er ganske god til å utfordre og gjør mye bra. Blir mye borte fra kampen med flere dødperioder, noe som trekker karakteren et hakk ned. En god nok opptreden til å kunne forsvare plassen.

Lallana: 5 – Spiller en veldig dårlig første omgang, tar seg opp betraktelig i andre omgang, hvor han vinner ballen gjentakende, og virker mer bevegelig og flink til å posisjonere seg. Er fortsatt noe som ikke stemmer helt for Lallana, og jeg blir overrasket om han får starte mot Arsenal.

Coutinho: 8 BB – Igjen vårt offensive alibi, har et arsenal av kunstner med ballen i beina, fascinerende hvordan brassen tar valg og hvordan han gang på gang får motstanderne på feil fot. Kunne hatt en scoring eller to i dag, men gjør så mye på det offensive at det er en fryd å se på. Lurer på hvor mange tilbud Liverpool egentlig får på han som vi ikke får høre om, for en form han er i.

Benteke: 7 – Blir til stadighet undervurdert for sine evner med ballen i beina, har noen touch med mann i rygg som er i verdensklasse. Jobber bra, og prøver å involvere seg i mye større grad enn mot Stoke, med stort hell. Får sin første scoring i Premier League for Liverpool, og kroner dagen med å bli matchvinner.

Can: 5 – Han dekker store rom og er sterk i duellene, men blir mye løpende mellom og har ikke det offensive bidraget som Hendo leverte. Vinner noen viktige dueller og bidrar til god ballfordeling.

Firmino: Imponerte ikke i innhoppet.

Moreno: Ikke verst innhopp, selv om det var litt kort tid. Herlig raid hvor han skapte frisparket.

Det ble en ny 1-0 seier, og selv om vi forventer mer mot et lag som Bournemouth, så viser de at de ikke blir noen boksesekk for de andre lagene i Premier League, de kommer til å bite godt fra seg utover. Liverpool virker solide, men har et par dommeravgjørelser og en rekke svake pasninger fra Bournemouth som gjør at det blir tre poeng i dag, sammen med en god og solid opptreden fra de bakre rekker. Vi gleder oss over tre poeng, og kan med rette se frem til resten av utviklingen på starten av årets Premier League.

Er du enig i dagens utvalgte banens beste? Kanskje noen i forsvaret som fortjente den? Hva kan vi se på som positivt etter en opptreden som dette?

6 Responses to Liverpool 1-0 Bournemouth – Vi takker for tre poeng

 • Leiv sier:

  Bournemouth imponerte meg ikveld. Men jeg synes godt at Lovren kunne fått 7 på børsen. Jeg tror og håper at han dette blir hans sesong. Herlig at Benteke skoret og var god, men ellers så synes jeg ikke han var banens beste. Var mange å velge imellom der. Likte også Lallana idag, aktiv og fine berøringer.
  Moreno var god når han kom inn, venstre midtbane i fremtiden?

  Ellers håper jeg Ings får sjansen snart, tror han kan tilføye dette laget faktisk mer enn Benteke alene på topp, kanskje ha to spisser på topp.

  YNWA

  • Leiv sier:

   Må legge til at Skrtel og Lovren virker å være veldig solide sammen med Mignolet. Lover godt, håper det forsetter.

   • Tony sier:

    Helt enig at det har sett bra ut mellom Skrtel og Lovren frem til nå. Sakho fremstår som en liten joker i å stoppe Arsenal i neste match, for det er kvikke spiller de møter da.

    To spisser ønsker mange av oss, men tviler på at Brendan endrer noe som har fungert nok til å hente seks poeng. Blir et massivt spennende oppgjør mot Arsenal.

    • Leiv sier:

     Får håpe Sakho er i kampform til å møte hurtigtogene til Arsenal, ellers så kan jo Can brukes som et slags anker bak Henderson og Milner.

 • Markus sier:

  Emre Can skal spille dyp midt! Synes han gjør det veldig bra! Vinner baller, og balanserer bra! Da tror jeg også Henderson blomstrer mer, isteden for å sitte fast der nede.

  Synes forsvaret var best i dag. Lovren er en helt ny spiller i år, Skrtel solid som alltid og både Gomez og clyne imponerer igjen. Riktig å benke Moreno, men tror og håper han spiller seg inn på V back. Tror han kan få en veldig bra sesong etter en tøff en i fjor. Gomez holder ikke i lengden, men bra han får tillit og erfaring nå i starten.

  Firmino trenger mer tid, men tror han kan bli en bra spiller for oss. Synes egentlig Lallana fortjener en 6’er. Jobber ekstremt bra og får til mye bra til tider. Jeg synes Ibe kanskje var vår svakeste og anonyme, men skal ikke være for hard med en så ung å talentfull spiller.

  Føler ingen utmerker seg mer enn andre egentlig, så BB kan gå til 3-4 forskjellige spillere, men Coutinho var muligens hakket mer kreativ enn visse andre.
  Godkjent kamp for Bournemouth imponerer meg, men forventer mer i fremtiden.

  • Leiv sier:

   Kunne ikke vært mer enig, skrev noe lignende litt lenger oppe. Can bak Hendo og Milner er en ekstremt sterk og smart midtbane trio så kan brassene leke seg foran med Benteke på topp. Men håper også Ings får sjansen fra start snart. Måten han jobber på og avslutningene tror jeg kunne vært en perfekt match med Coutinho og Lallana/Firmino bak seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...