Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 1-1 Norwich – utrolig frustrerende å ikke avgjøre

Liverpool startet sesongen med 3 strake kamper der man holdt nullen, og 7 poeng, noe man var meget godt fornøyd med, selv om spillet i de to første borte mot Stoke og hjemme mot Bournemouth hadde vært så som så. Borte mot Arsenal når man fikk med seg 1 velfortjent poeng etter solid spill var dog en oppløftende kamp spillemessig, og kanskje den morsomste og beste 0-0 kampen jeg noensinne har sett. Så fulgte man opp med to kamper med 3 baklengs, og tap 1-3 mot West Ham hjemme og man utd borte. To spillemessig og resultatmessig veldig svake kamper, hvor Liverpool nesten ikke skapte sjanser.

Det har hagla med kritikk de siste 2 ukene, og flere vil også ha Rodgers ut. Liten tvil om at en bra prestasjon var meget viktig i dag, og alt annet enn 3 poeng var egentlig uaktuelt. 

Laget Rodgers sendte utpå Anfieldmatta fra start inneholdt noen litt overraskende forandringer. Moreno kom inn for Gomez, Sakho spilte seg inn på laget etter å ha vært kaptein og solid i Europa League på torsdag, og Sturridge var overraskende med allerede fra start. Laget som startet var  Mignolet, Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno, Milner, Can, Lucas, Coutinho, Benteke og Sturridge. På benken satt Bogdan, Lovren, Firmino, Gomez, Lallana, Ings og Ibe fra start.

Tettey bruker 1 minutt på å vise seg frem, i form av å lage frispark mot Benteke. Frisparket blir det ikke noe skikkelig av. En annen mann som markerte seg tidlig var Sakho, som knuste all motstand i lufta et par ganger tidlig når Norwich forsøkte å banke langt. For et beist!

Det er Liverpool som tar tak i omgangen helt fra start av, og vi måtte ikke vente lenge før de første mulighetene kom heller. Først får Milner gult kort for å rive ned Jerome på en ovegang, før Milner selv går i bakken inne i 16-meteren til Norwich etter en fantastisk flikk fra Sturridge. Det ser ut som Milner faller litt lett synes, samtidig ser det ut som det er noe kontakt, så virker greit å ikke blåse, og å ikke dømme for filming.

Moreno er frisk i førsteomgangen, og etter et drøyt kvarters spill serverte han Milner vakkert. Den spanske venstrebacken fosset oppover venstresida, får ballen, drar av backen, ser opp og trer ballen vakkert ut til Milner som kommer på et godt løp på kanten av 16-meteren. Milner tar en touch og prøver så å sette den tilbake i hjørnet legget kommer fra, men en av stopperne til Norwich leser skuddet og får blokkert avslutningen.

Rett etterpå er Sturridge på farten, finter og prøver å få seg en åpning i boksen. Den får han ikke, men får pirka ballen forbi oppasseren sin, og går så i bakken. Litt teatralsk dessverre, selv om det er mer kontakt her enn på Milners situasjon, men det er nok riktig også her at dete ikke blåses.

Liverpool spiller med en trio bak igjen, og presser mye høyere og tøffere enn man har gjort på lenge. Litt over halvtimen er spilt når det nesten gir uttelling. Norwich mister ballen på beien fremover til Lucas ca på midtbanen. Benteke drar med seg stopperen sin ut til venstre og åpner et enormt rom for Sturridge, Lucas trer ballen perfekt gjennom, men helt alene mot Ruddy er ikke Sturridge helt i kampform ser man, og den vanligvis kliniske spissen prøver å sette ballen i lengste, men Ruddy varter opp med en god redning og holder Norwich inne i kampen.

Moreno på farten igjen, trer inn sentralt til Milner, som prøver å sette opp en vegg i  trange, trange rom inne i boksen, men ballen tilbake fra Benteke blir litt upresis, og Ruddy er godt med på notene og plukker ballen.

Liverpool styrte det aller meste i førsteomgangen, men Norwich holdt ut til 0-0 til pause.
En av tingene jeg lurte mest på før kampen var hvordan laget ville se ut nå med både Benteke og Sturridge på banen. Rodgers valgte å gå tilbake til 3 bak med Can, Skrtel og Sakho, og Moreno og Clyne som vingbacker, noe jeg synes fungerte fint i første omgang. Lucas ligger som vaktbikkje foran stopperne, Milner og Coutinho foran han i roller der de løper mye og bytter en del posisjon. Foran ligger Benteke mest sentralt, mens Sturridge vandrer mye, møter, trekker mot kantene osv. Sjansene kom også, så en meget positiv omgang i mine øyne.

I pausen kom Ings inn for Benteke.

Jerome er førstemannen til å prøve seg i andreomgangen, men avslutningen fra spiss vinkel blir aldri farlig.

Så sitter presset igjen. Liverpool stresser Norwich, som forærer ballen til Moreno på midtbanen. Med sprett i ballen slår han den nydelig gjennom til Ings, som tar den vakkert med seg på kassa, og med venstra triller han ballen under Ruddy og i mål, 1-1 til Liverpool etter 3 minutter av andre omgang!

Liverpool fortsetter å mane på og pøse på fremover. Først er Ings nære å nå Sturridge inne i boksen med et innlegg, før Coutinho blir satt fint opp av Sturridge, men skuddet fra ca 16 forsvinner over fra den lille magikeren.

Norwich henger litt i taua, men Liverpool må passe seg for overgangen når de kommer seg ut av presset. På en av disse er et heldigvis Whittaker som får avslutta, himmelhøyt over.

Så skjer det som ikke skal skje. Norwich får sin FØRSTE corner i kampen etter 61 minutter, og skårer. Mignolet kommer ut på ca 5-6 meter, prøver å bokse, men får ikke noe trøkk i det, og Martin tar ned ballen på kassa og lobber den elegant over Liverpools  sisteskanse, og 1-1 på Anfield.

Rett etter går Sturridge ut, Lallana kommer inn. Planlagt bytte regner jeg med, en time holder vel for Sturridge per nå. Helt greit «comeback» fra spissen, viser noen nydelige detaljer og sin fine teknikk, men viser også på kjempesjansen i førsteomgang at han ikke er helt sharp.

Norwich med en kjempesjanse kun minutter etter målet. Kommer seg gjennom på høyrekanten, slår inn på 4-5 meter, og Jarvis er først på legget, men klarer ikke å pirke den forbi Mignolet, som varter opp med en god benparade og plukker opp returen selv.

Rett etterpå er Moreno igjen på farta, trekker seg inn i banen og smeller til mot nærmeste kryss, men der er Ruddy klar og han bokser ballen til corner.

Med 20 minutter igjen kom Firminho inn for Lucas, og har faktisk med seg en energibar eller lignende til Milner, ganske spesielt, han tar et par biter, og slenger fra seg resten midt på Anieldmatta..

Firminho får en mulighet fra litt skrått hold nesten med en gang, men Ruddy er med på det harde skuddet, og redder ganske enkelt til corner.

Coutinho tres gjennom og løper alene hele banehalvdelen til Norwich, men med 2 mot 1 velger han å skyte fremfor å spille til medspiller på blank kasse. Det ender med en ny redning fra Ruddy, helt utrolig at han ikke spiller ballen der, i hvert fall at han avslutter så utrolig svakt.

Coutinho har planer om å hevne den stygge bommen, og har et par avslutninger de neste par minuttene. Så kombinerer han med Lallana som sender et par mann i pølsebua før det blir litt for mye tråkling. Ballen ender dog hos Ings, som med en tofots får med seg ballen forbi Ruddy, men dessverre over sidelinja. 3-4 Liverpoolspillere som omtrent står på rad og rekke for å få satt ballen i nota der.

Liverpool styrer alt mot slutten, men Norwich gir oss plass på kantene og lar oss slå innlegg, som egentlig aldri blir farlige når vi slår dem i lufta, ettersom vi ikke har noen skikkelig trussel i lufta uten Benteke på banen.

Corner på overtid, og etter et par dueller er det Lallana som får skyte på volley fra 16 meter. Treffer dårlig, men Can prøver å styre, rett på utsiden dessverre. Can heller ikke i offside der, en stor sjanse på overtid.

Halvminuttet etter blåser dommer av, og det blir kun 1-1 og 1 poeng for Liverpool.

Utrolig frustrerende å ikke ta alle 3 poengene. Positivt innhopp og bra skåring av Ings, og vi skaper haugevis av sjanser og skal helt klart avgjøre.

4 Responses to Liverpool 1-1 Norwich – utrolig frustrerende å ikke avgjøre

 • Stein Tangen sier:

  Utruligt att disse gutta ikke kan klare å avgjøre ein slik kamp.Ka e meininga med å drible seg heilt inn når ein kan plassere ,skyte kula inn.Spillere som spiller kjempebra på laga dei kommer fra men i Liverpool drakt blir dei til inntet.Sturidge blir spennande i fortsettelsen ,håpe samarbeide der framme sitt.Om BR bør gå han bør i allefall få klare beskjeder fra ledelsen slik att han ikke bruker krefter på grubling om sin posisjon.Ting fungerte jo bra i perioder i denne kampen,men på dødball så ser me hjelpelause ut.Så langt spiller vi ikke bedre enn tabell situasjonen tilseier. YNWA.

 • Sander L. Wang sier:

  Tar meg friheten til å legge ved en spillebørs etter denne skuffende matchen.
  Mignolet-6, dårlig involvering på scoringen, men kompenserer med en kjemperedning noen minutter senere.
  Clyne-5, hans dårligste match hittil i PL sånn jeg ser det, flere slurvefeil og bidrar ikke nok framover til å spille vingback i en slik type kamp.
  Can-6, trygg og god med ballen, jeg mener han burde startet istedenfor Lucas som anker, grunnet et mye større pasningsregister.
  Skrtel-5, lite som foregår rundt skrtel idag og blir ikke satt på mange prøver. Allikevel ikke like dominerende som han pleier i duellene, og får ikke mer enn en 5er fra meg.
  Sakho-6, meget god 1.omg, høy pasningssikkerhet og gode valg, begynner å surre litt i 2. omg men allikevel en god kamp av Sakho. Bør starte neste match også.
  Moreno-8, BB for meg, utfordrer mye og bra og kommer til mange gode innlegg. Kanskje han har hatt godt av å blitt satt ut av laget? En god respons av Alberto.
  Lucas-6, vinner ballen i gunstige posisjoner, og gir oss dermed gode muligheter for kontringer. Allikevel mener jeg han ikke har godt nok overblikk og pasningsfot til å styre en slik kamp.
  Milner-5, svak kamp av dagens kaptein. Løper som alltid mye, men ikke nøyaktig nok når han først får muligheten. Burde scoret i 1. omg.
  Coutinho-5, ikke en god kamp av Cou10nho, som alltid flere fine detaljer, men blir ikke mye ut av det i dag. Ekstremt lite besluttsom når han først får muligheten.
  Sturridge-5, starter med en fantastisk detalj hvor han sender gjennom Milner. Allikevel deilig å se vår beste spiss tilbake, får bare håpe han holder seg skadefri noe vi er meget avhengige av.
  Benteke-5, lite involvert, ikke like dominerende som vanlig. Måtte av med skade til pause. Samarbeidet med Sturridge virker godt, og vil bli spennende framover.
  Ings-7, fantastisk innsats og fin scoring. Fortjener å starte neste kamp.
  Firmino, positivt innhopp. Mange gode involveringer.
  Lallana, mye det samme som Firmino med mange fine detaljer, tror han blir en viktig spiller framover.
  Rodgers-6…

 • Leiv sier:

  Jeg har aldri vært fan av å sparke en manager midt i en sesong, men hvis det er en med et større navn ledig mener jeg det kanskje er på tide. Har null tro på at Rodgers kan snu dette eller har en plan med dette laget.

  • Robin sier:

   Jeg er ikke BR’s største fan, men hvor dårlig har egentlig sesongstarten vært? Vi har spilt mange på papiret vanskelige kamper tidlig i sesongen, og alle viste at det ville bli en tøff start. Men objektivt sett så er ikke poeng fangsten dårlig. Seier borte mot stoke er et bra resultat, hjemme mot Bornemouth, seier, som det skal være, 0-0 mot Arsenal er et bra resultat. Så kommer ett av to dårlige resultater, 0-3 mot west ham, ikke bra, men west ham kan godt bli en av årets store overraskelser. Tap mot Man Utd er selvfølgelig ikke bra, men ikke akkurat et overraskende resultat. uavgjort mot Bordeaux er ok, så kommer årets andre dårlige resultat 1-1 hjemme mot Norwich… Så alt i alt er vel ikke starten så dårlig, og nå snakker jeg ikke om spillemessig, men poeng fangsten er ok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...