Hold deg oppdatert
Arkiv
Chelsea 1-3 Liverpool – Herlig snuoperasjon og fortjent seier på brua!

Coutinho babyEkstremt viktig kamp på brua i dag, et Chelsealag i store problemer om dagen, Mourinho som krangler, klager og skriker på alt og alle om dagen, med et enda høyere snitt av konspirasjonsteorier per kamp enn noen gang før. Det har lugget litt for Liverpool i de første kampene under Klopp, men intensiteten har spillerne fått inn med en gang, det løpes mye og intenst i hver kamp, så venter vi bare på at spillet skal løsne også.

Klopps 11 fra start i dag var Mignolet, Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno, Lucas, Can, Lallana, Coutinho, Milner og Firmino. På benken satt Bogdan, Lovren, Benteke, Ibe, Allen, Teixeira og Randall.

Marerittstart for Liverpool på brua. Kun 3-4 minutter spilt når Azpilicueta blir spilt gjennom på venstresida, han ser opp og slår inn til Ramires som kommer på løp og stanger inn 1-0. Moreno sover totalt på innløpet til Ramires, bør ha kommet seg foran og få stanget ut den ballen.

Lucas med en tung start, og har de første 8-9 minuttene allerede laget 3 soleklare frispark, litt vel tidlig søknad om gult fra arbeidsjernet..

Første halvdelen av omgangen er preget av at Chelsea ligger dypt og kontrollerer etter skåringen sin, og Liverpool sliter med å sette noe spill. Slår bort ballen mye og sliter med å låse opp Chelsea som ligger godt. Chelsea på sin side prøver å få til overganger, men tar ikke godt nok vare på dem når de får dem. Det nærmeste Liverpool kommer er noen langskudd og noen cornere, men det blir aldri farlig.

Coutinho river ned Willian og får gult kort, helt korrekt.

25-26 minutter spilt før Liverpool får det første som ligner på en sjanse når Milner slår inn til Lallana, som får ballen på mål, men rett på Begovic.

En situasjon det blir en del prat om når Clyne prøver å slå inn, men Terry blokkerer. Terry beveger overkropp og arm ut til siden og ballen treffer overarmen som er ute fra kroppen, så bør nok dømmes for hands der, men det er uansett rett på utsiden av straffefeltet, og ikke snakk om noe straffespark.

Liverpool får til litt på tampen av omgangen, først slår Lucas Zouma i en hodeduell på et innlegg, men headingen redder Begovic greit da avslutningen kommer ganske rett på han.

Veldig mye nesten i et par kombinasjoner for Liverpool, før det plutselig smeller.

Firmino ruller til Coutinho rett utenfor 16-meteren. Han legger an til skudd med høyreslegga, sender en Chelseaspiller i pølsebua etter en dobbel meny med 2 store cola med en vakker skuddfinte, ballen over på venstra og plasserer den vakkert bort i lengste hjørne, 1-1 i Chelseatime på brua!

Coutinho feirer med ballen på magen under drakta, kona er visst gravid og de venter sitt første barn. Klassisk og fin feiring der!

Til pause satt jeg med en fornøyd følelse, tross ikke så bra spill. Chelsea var klart best innledningsvis, men la seg mer og mer tilbake og satset på overganger, som de egentlig aldri fikk skikkelig til. Liverpool kom nærmere og nærmere med kombinasjonsspill, men hadde også en del muligheter til å slå innlegg, noe som aldri ble farlig ettersom vi ikke har noen med trøkk inne i boksen når Benteke ikke er der.

Chelsea starter andreomgangen best, men kommer ikke til de skikkelig store sjansene. Står høyere og satser ikke så mye på overganger lenger, noe det tidlig i omgangen ser mer ut som Liverpool gjør, før man løfter laget og spiller mer etterhvert.

Lucas får sitt fortjente gule kort med nesten timen spilt. Can får også med seg gult kort noen minutter senere, holder igjen Willian, så grei den også.

Benteke kommer inn for Milner , får 25+ minutter den belgiske målmaskinen.

Costa sparker ned Skrtel, klart frispark. Reprisen viser at Costa også stempler Skrtel i magen når de ligger halvveis oppå hverandre etter duellen. Det er ikke veldig hardt, men slag eller spark, eller forsøk på slikt, skal belønnes med rødt kort. Costa heldig som slipper unna der.

Willian gjennom mot venstre, inn til Ramires, skuddet blokkeres av 2 mann, herlig forsvarspill av Liverpool der.

Kampen bølger mye, ingen av lagene klarer å skape helt de store sjansene, blir ofte skuddforsøk fra langt hold eller bom på siste og nest siste pasningen.

Lucas har gult kort, og lager et nytt frispark. Mourinho er på beina som en apekatt, den vanlige blå svermen er rundt dommer, som må gå vekk både 1 og 2 ganger for å bli kvitt svermen. Det ender med tilsnakk til vår midtbanekriger, som er greit. Frisparket er klart, men det er ikke stygt og ingen klar overgang, så greit at Lucas ikke vises ut der. Oddsen på Unibet var 1,0003 på at Mourinho kommer til å snakke om situasjonen etter kampen..

Med 20 minutter igjen stjeler Oscar ballen fra Lucas 10 meter inne på Liverpools banehalvdel. Vender på en femøring og klemmer til, vakkert utført, men Mignolet klarer å forflytte seg nok og slenger seg og dytter ballen til corner. Frekt forsøk fra Oscar, god redning av Mignolet.

Et drøyt kvarter igjen, og Sakho spiller langt opp på Benteke som vinner på hodet, ned til Coutinho som får ballen rett innenfor 16-meteren. Denne gangen går skuddfinta med venstrebeinet, over på høyre og med innsida går den inn via magen på John Terry, 1-2 til Liverpool!!

Ibe kommer inn for Firmino.

Ikke mange minuttene etter er Moreno på farta. Beiner gjennom opp fra sin venstrebackplass, blir tredd gjennom av Can og ser seg aldri tilbake. Kommer inn i 16-meteren litt skrått, og prøver seg i korthjørnet, skuddet er knallhardt, men Begovic er med på notene og redder.

Liverpool ligger litt lavere etter ledermålet, og får noen gode overganger. Lucas, Benteke og Ibe får en 3 mot 3, Lucas velger å sette opp Ibe ute til høyre, som drar seg innover og prøver seg med ventra, men i en blokk og ut til corner.

5-meter fra Mignolet, Benteke vinner og stusser til Ibe. Ibe spiller inn fra høyrekanten, Coutinho slipper ballen mellom beina sine til Benteke, som tar en touch, drar seg litt til side mot høyre, og banker inn 1-3 til Liverpool mellom beina på Cahill som sammen med Terry desperat prøver å slenge seg inn for å blokkere skuddet. Ny skåring fra Benteke, 1-3 Liverpool!!

På reprisen ser man at Lallana fullfører et løp inn i offside og hopper over ballen når Benteke skårer, kunne fort vinket for offside på Lallana der, som står rett foran Begovic..

«You’re not Special anymore» runger fra borteseksjonen på brua, det er deilig å høre!

Benteke plukker opp et gult, Lovren kommer inn for Lallana, og Chelsea prøver desperat å få til noe, men er aldri i nærheten. Nærmest i sluttminuttene er Coutinho, som får ballen fra Benteke til venstre inne i 16-meteren, prøver å finte seg til en åpning for et skudd, men det blir blokkert til corner.

Liverpool ruller på tampen, og det ebber ut med en deilig, deilig seier på brua!

Mourinho viser i intervjuet etter kampen at han har kommet i trassalderen, artig skrue.

Andreomgangen fra Liverpool er bra, selv om Chelsea har litt trøkk på oss i starten av omgangen. Chelsea skaper nesten ingenting, deres største mulighet i andre omgang er et skudd fra Oscar nesten fra midtbanen, og det sier litt. Liverpool skårer 2 mål, og har også gode muligheter ved bl a Moreno og Ibe.

En utrolig deilig og viktig seier, 3 viktige poeng og mulighet til å klatre nærmere topp 4, samt øke avstanden til Chelsea til 6 poeng. Drar man med seg sparken på han løken som sitter der og sutrer gjør jo ikke det noe heller, men for min del kan han godt fortsette å rasere sitt eget rykte med den oppførselen han holder på med om dagen.

Det er også utrolig deilig å se trøkket til Klopp på sida, så mye energi og engasjement er herlig! Dagens hvite kamel går til Coutinho, med 2 mål og en såkalt nulltouch når han hopper over ballen til Benteke når han skårer. Hevet seg også spillemessig i andreomgangen. Dagens svarte kamel slenger jeg ut av vinduet i dag (selv om Lucas kanskje kunne fått den for å lage vel mange frispark i dag), for en deilig seier!

One Response to Chelsea 1-3 Liverpool – Herlig snuoperasjon og fortjent seier på brua!

 • Stein Tangen sier:

  Meget å ta tak i men å få ein slik seier etter att vi var kommet bak på.De er lenge siden vi har snudd ein kamp slik.Håper vi snart har eit lag uten skader slik att vi kan stille med den første 11 som vi regna med før sesongstart .YNWA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...