Hold deg oppdatert
Arkiv
Everton 1-1 Liverpool – uavgjort i et hektisk og kaotisk derby

Ings EvertonI formiddag var det klart for det 225. Merseysidederbyet, og et ekstremt viktig et, kanskje spesielt for Liverpoolmanager Brendan Rodgers. Det har mildt sagt blåst kraftig rundt mannen i sjefsstolen, og ryktene svirrer om at han kan få sparken om det blir tap i dag, om det ikke blir så så mange seiere de neste 6 kampene, om ikke han lærer seg å trikse til 1.000 før jul osv osv..

Rodgers’ 11 utvalgte fra start var Mignolet, Skrtel, Sakho, Can, Clyne, Moreno, Lucas, Milner, Coutinho, Ings og Sturridge. På benken satt fra start Bogdan, Gomez, Rossiter, Allen, Ibe, Lallana og Origi. 

Allerede etter 5 minutter er Liverpool farlig frempå. Sturridge prøver å stikke gjennom Milner, Howard kommer ut, og er såvidt først på ballen. Er Milner bittelitt tidligere ute der, får han pirka ballen forbi Howard, straffe og mulig rødt kort, men Howard akkurat rask nok der.

Og det Liverpool det handler om i starten av omgangen. Etter en corner ender ballen hos Lucas på 20 meter, han trer Skrtel (!) vakkert gjennom ned mot dødlinja. Stopperkjempen spiller hardt inn mot Sturridge på 5-meteren, men Jagielka er med og får blokkert til corner. På corneren er Skrtel på bakerste først på ballen, men header den i bakken og over, brukbar mulighet igjen.

Barkley heldig som ikke får gult kort før kvarteret er spilt. Først feller han Coutinho og stopper en overgang, så banker han ballen til helvete i ren frustrasjon lenge etter det er blåst. Tullete og feigt av Atkinson å ikke gi gult kort der.

Kaptein Milner løper og løper, og kombinerer fint med Coutinho, som trer evighetsmaskinen gjennom skrått i 16-meteren. Milner prøver å titte opp foran mål, men bestemmer seg for å skyte selv når han ikke finner noen gode alternativer i boksen. Det blir dessverre veldig skrått, Howard gjør seg stor og får blokkert avslutningen til corner.

Rett før halvtimen spilt, og Everton kommer med en offensiv. Først Barkley med et frispark i god posisjon. Naismith får stå midt foran mål på 16-meteren og løpe på det godt slåtte frisparket og heade helt upresset, men Mignolet får opp en hånd og får slått den gode avslutningen over mål. Kun et par minutter senere løsner Everton skudd igjen, skuddet er hardt og på vei mot lengste hjørne, men Mignolet er igjen med på notene og får slått til corner.

Rett over halvtimen spilt, og det fyres skikkelig på Goodison. Everton får et kast midt på Liverpools banehalvdel, men Can tar med seg ballen for å hindre et raskt kast. Det liker Barkley dårlig, og dytter og drar litt i tyskeren, som liker det dårlig. Godt med dytting og melding begge veier, Milner tar et grepa tak i Can for å få han unna, Skrtel og Sakho involverer seg, et par Evertonspillere til også, men det skjer ikke noe særlig mer enn litt dytting og melding frem og tilbake. Det hele ender i gult kort til både Can og Barkley. Her kunne altså Barkley fort vært utvist hadde han fått det gule han skulle hatt tidligere i omgangen.

I angrepet etter får Liverpool corner, og i etterspillet etter corneren prøver Can å trikse ballen opp til seg selv og fyrer av en brasse, der Barry kaster hodet inn, frispark korrekt mot Can, men ikke noe kort, som er greit.

Liverpool bryter Evertons frispilling, Coutinho til Sturridge, som prøver å tre den lille magikeren gjennom alene. Førstetouchen til brassen er dog feil vei og rett i en Evertonforsvarer, og de blå får rydda opp.

Kun minutter før pause får Liverpool enda en corner. Milner slår den, og på 5-meteren går Ings til værs og stanger Liverpool i ledelsen, 0-1 på Goodison! Utrolig hvor alene Ings får gå opp der, på reprisen ser man Barkley bommer totalt når han hopper opp, kanskje delvis pga en liten, rutinert skubb i ryggen fra Ings.

Det eneste Liverpool skal gjøre nå, er å holde unna til pause. Det klarer man naturligvis ikke. Et dårlig innlegg fra Everton lander i beina på Can, som ikke klarer å få den ut, men dunker heller klareringen i kroppen på Skrtel, ballen går via brystkassa til Lukaku og perfekt ned på foten til belgieren, som setter inn 1-1, hans første mål på Goodison på over et halvt år, naturligvis i dag. Et episk drittmål der altså..

Til pause sitter man da jævli skuffa, etter at vi tok ledelsen sent i omgangen, men mister den igjen på overtid av første omgang, på et skikkelig drittmål. Frustrerende etter en ganske jevn omgang, der Liverpool startet best og skapte de første sjansene, før Everton hadde et par feite sjanser der Mignolet leverte og holdt nullen godt.

Etter pause er det Everton som starter farligst, med en god heading på corner og Lukaku med en småfarlig dragning nede ved dødlinja, men Mignolet får blokkert noe som blir en mellomting av et skudd og et innlegg.

En veldig rar omgang i lange perioder, med mye dueller, kriging, lite finspill, men mye nerve hele veien.

Liverpool sliter med å skape sjanser, det samme gjelder Everton i store perioder. Lukaku blir spilt gjennom litt skrått, men banker ballen rett på Mignolet, god sjanse for Everton der.

Coutinho nærmest for Liverpool i andre omgang, drar seg inn rett utenfor 16-meteren og skyter, men skuddet går rett på keeper

Målskårer Ings går av med et kvarter igjen, Lallana kommer inn.

Lucas hekter em Evertonspiller helt tydelig, ikke veldig lurt med gult kort. Slipper unna sitt andre, og rett etter kommer Allen inn for han, fornuftig valg, et frispark til så hadde det nok vært andre gule og ut.

Full fyring igjen på tampen av kampen. Sakho og Lukaku fyrer på alle plugger, og begge to må holdes igjen. Sakho med fulle crazy eyes og greier. På reprisen får vi se at det ikke er mye som skjer, Lukaku starter det med en liten klaps/dytt, Sakho dytter tilbake, og så meldes det noen ting frem og tilbake som får Sakho til å fyre på alle pluggene. Det hele ender i gule kort til både Sakho og Lukaku. Veldig spent på hva som faktisk ble sagt mellom spillerne der.

Det ender med et Evertonpress som aldri egentlig blir farlig selv om de står inne på Liverpools banehalvdel nesten samtlige av de 3 tilleggsminuttene.

Kamper ebber ut i 1-1 og en ny poengfordeling for Liverpool. Ingen av lagene er vel egentlig helt fornøyd med uavgjort, men kampen i ett er det greit nok og er rettferdig resultat.

I første omgang er Liverpool gode første halvtimen synes jeg, før Everton kommer mer inn i kampen siste kvarteret før pause. Andreomgangen er en derbykamp; veldig lite å lese ut fra spillet, mye krig, dueller, dumme feil begge veier og nerven er egentlig det som er underholdningen i andre omgang.

Skriveriene rundt Rodgers stopper vel ikke akkurat etter denne kampen, men personlig synes jeg ikke vi skal lese for mye inn i en kaotisk derbykamp, og jeg synes også spillerne må ta litt ansvar for ståa vi er i nå. I dag var det mange som viste at de virkelig ville og kjempa for drakta, det er sånn det må være i hver kamp, og ikke bare når det er toppkamp eller derbykamp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...