Hold deg oppdatert
Arkiv
Klopp om skader, Rubin Kazan og hjemmedebuten

Klopp lerI morgen er det klart for Jürgen Klopps første kamp som Liverpoolmanager hjemme på Anfield, når Liverpool tar i mot Rubin Kazan i Europa League, i en veldig åpen gruppe B.

Laget sliter om dagen med mye skader, spesielt på offensive spillere, og dette ble naturlig nok tema på pressekonferansen i dag. Klopp ble også spurt om kampen i morgen naturlig nok, og om hva han tenker før han skal lede sitt nye lag for første gang på hjemmebane på Anfield.

Først skadesituasjonen:

Benteke (hamstring), Firmino (rygg) og Lovren (ankel) er alle tilbake i trening med laget, og kan være aktuelle til troppen i morgen sier Klopp, men vil ikke være aktuelle til å starte kampen.

Daniel Sturridge skadet seg på trening forrige fredag og var ikke med mot Spurs i 0-0 kampen på lørdag, men Klopp sier målmaskinen er på bedringens vei, og at det er søndagens kamp mot Southampton som er målet for spissen.

Hendo og Flanagan er fortsatt på bedringens vei, men har et stykke igjen. Ings og Gomez opererte begge denne uka, og Klopp kunne fortelle at begge operasjoner var vellykket og at begge spillere nå vil begynne på sin opptrening når de har kommet seg etter operasjonene.

Unggutten Jordan Rossiter ble også skadet på landslagsoppdrag for England U19, etter å ha spilt 3 kamper på 5 dager. Klopp var tydelig på pressekonferansen om at dette ikke var greit, og sa klart og tydelig at dette var noe han måtte ta opp med de det gjaldt, da 3 kamper på 5 dager ikke er bra for en ung spiller, og at laget hadde trengt han nå. De fleste som kan litt om risikoen for skader ved et tett kampprogram, vet at dette er meget uheldig, og det er positivt at Klopp tør å si fra om dette i mediene, og at han ønsker å ta det opp med FA også er positivt.

Så over til oppgjøret mot Rubin Kazan i morgen. Klopp sa han gledet seg stort til stemningen på Anfield i sin første kamp som manager for Liverpool, den spesielle atmosfæren med flomlys og kveldskamp, og sa han håpet spillerne kunne ta med seg energi inn i kampen fra dette.

Klopp snakket varmt om atmosfæren, men også om at både spillerne og fans måtte være tålmodige om man ikke fikk hull på byllen tidlig i kampen. Å få støtte fra fansen og bruke fordelen av å spille hjemme var noe Klopp gjentok flere ganger, og sa det på en fin måte synes jeg når han beskrev det som at laget måtte være klare for å ta imot hjelp utenfra, fra fansen.

Når det gjelder selve kampen snakket manageren om både hvordan laget måtte være tålmodige, men også om hvordan han så for seg Kazan spille. Han ser for seg at de kommer til å satse på raske kontringer, lange baller opp på en stor og sterk spiss, samt at de er farlige på dødballer. Fokuset blir derfor å unngå kontringer imot, vinne andreballer etter duellene på de lange ballene på spissen, og å være konsentrerte og å unngå unødvendige dødballer imot. Samtidig undertreket Klopp at selv om Rubin Kazan var en utfordring for Liverpool, var det viktig at vi var en større utfordring for Rubin Kazan.

Han snakket også om at Europa League er en mulighet til å bygge litt selvtillit for laget, og at en seier kunne bli veldig viktig for å komme seg videre fra en jevn gruppe der man har startet med uavgjort i de to første kampene mot franske Bordeaux og sveitsiske Sion.

Når det gjelder rotasjon på laget, sa Klopp at alt var avhengig av situasjonen man var i og det lange løp, men at konsentrasjonen alltid ville være på neste kamp. Men, man kan ikke forandre for mye fra kamp til kamp, 5-6 bytter er ofte for mye for spillerne å takle, men 2-3 kunne man kanskje gjøre, selv om en del av spillerne på vei tilbake ikke er klare til å starte.

Klopp snakket også om at selv om man løp mye mot Spurs, var dette kun en av tingene han ønsker å implementere av taktiske grep i Liverpool. Mot Spurs var det en måte å gi dem problemer på, mot andre lag kan det ære en annen måte å spille på. Han mente også laget hadde løpt noen kilometer ekstra i kampen, og ved å jobbe med dette, og både løpe smartere og med bedre timing, samt ta bedre vare på ballen, kan laget spille enda bedre uten å måtte løpe så mye.

Noen journalister lurte også på hvordan det går med språket. Klopp svarte at det går fint, det er tross alt fotball, men at han jobbet videre med språket for å kunne bli enda tydeligere når han leverer sitt budskap til spillerne, både på Melwood og i kamp. Han rundet av denne delen også med å si at det vanskeligste var pressekonferanser, og om journalistene ikke forsto han, var ikke det så farlig, det viktigste var at spillerne forsto han.

Jeg har stor tro på at Klopp kommer til å bli en populær mann også i mediene i England, noe som ikke skader. Tidligere har f eks Benitez hatt veldig tøffe arbeidsvilkår, og mye av dette handlet om at mediene ikke likte han fordi han ofte kunne være veldig direkte. Klopp er mildt sagt litt løsere i snippen, samtidig som jeg tror han kommer til å si ifra når det er behov for det, men med mer humor og alltid et smil på lur tar nok journalistene også den tilnærmingen bedre.

Nå gleder jeg meg voldsomt til å prøve å suge inn litt av stemninga gjennom PC-skjermen i morgen kveld, første kamp på Anfield  under flomlys, det må jo bare bli magisk!
(Ja, jeg må suge inn stemningen gjennom PC-skjermen, for jeg, som mange andre, venter jo på at Get skal få ut finger’n og få Eurosport Norge inn i kanalpakkene sine..)

One Response to Klopp om skader, Rubin Kazan og hjemmedebuten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...