Hold deg oppdatert
Arkiv
Rodgers ferdig – hvem bør overta Liverpool?

managerneKun timer etter 1-1 mot Everton i Merseysidederbyet, var beskjeden klar; Brendan Rodgers er ferdig som Liverpoolmanager.

Først vil jeg starte med å si at jeg synes det Rodgers har prøvd å få til i Liverpool, har vært spennende. Men litt for mange kjøp som ikke har slått til, og litt for mye uklarhet i hvordan man ønsker å spille, samt at han ikke fikk orden på forsvaret, ble i mine øyne hans bane. Når det er sagt, vil jeg også si at jeg synes spillere får ALT for lite ansvar i dårlige perioder. Når vi nesten tok seriegull var det i manges øyne kun pga Suarez og Sturridge, men den jobben Rodgers gjorde både den sesongen og frem til det, var fantastisk, og det var veldig synd vi ikke klarte å bygge videre på det. Med så mange gode spillere som Liverpool har, har det vært en skam å se på nivået i en del av kampene i fjorårssesongen og denne. Det er det ikke bare Rodgers som har ansvaret for, men også spillerne.

Fotballen Liverpool spilte i sølvsesongen, spesielt på våren, tror jeg er den beste fotballen jeg har sett laget spille over en lengre periode så lenge jeg har vært supporter, og mye av det var pga Rodgers, sammen med spillerne naturligvis. Og det vil jeg takk Rodgers for, jeg er spent på å se hvor hans neste stoppested blir. Lykke til, Brendan!

Det store spørsmålet nå er såklart; hvem tar over?

Personlig regner jeg med at en ny manager er på plass ganske raskt, ellers ser jeg ikke helt poenget i å sparke Rodgers helt enda. Da seiler et par karer tidlig opp som favoritter, nemlig Klopp og Ancelotti, som begge er ledige og kan komme rett inn om de er ønsket og ønsker å ta jobben. I tillegg er flere andre nevnt, mest hyppigst Gary Monk i Swansea og Frank de Boer i Ajax. Jeg vil ta en rask gjennomgang av disse 4, da jeg ser på dem som mest aktuelle, og dele mine umiddelbare tanker om dem.

Jürgen Klopp
Klopp kan komme rett inn, han spiller attraktiv fotball, gjorde en god jobb i Dortmund og virker som en type som kan like å jobbe med et klubbprosjekt over lengre tid, noe som er en god beskrivelse av Liverpools situasjon. I tillegg tror jeg Klopp kan være et navn som kan tiltrekke gode spillere etter hans meritter fra tiden i Dortmund, samt bidra til at man kan holde på de beste spillerne. At han også er en forholdsvis ung manager og kan sitte i mange, mange år, er et pluss.
Personligheten og engasjementet hans tror jeg også passer oss godt, og jeg tror han ville blitt en favoritt på the Kop rimelig raskt. Noen rykter har florert om at han ikke ønsker noen transferkommitè som man har hatt nå om han skal ta jobben, så da får man se hvordan FSG stiller seg til dette om så er tilfelle.
Er Klopp med sin personlighet og karisma, og det faktum at han ikke har noen jobb nå, det perfekte valget?

Carlo Ancelotti
Ancelotti kan også komme rett inn, noe som er et stort pluss, og også gjør det mer sannsynlig at han kan bli Liverpools nye manager. De viktigste argumentene her er at Ancelotti alltid har vært god til å organisere forsvaret, noe Liverpool har slitt med de siste sesongene, han er et stort navn som kan tiltrekke seg spillere, og han er rett og slett en skikkelig vinnerskalle. Det som taler imot er at han er en eldre trener, så det spørs om FSG føler han matcher det de ønsker, men om en toppmanager som Ancelotti er tilgjengelig og ønsker å ta jobben, kan man egentlig takke nei?

Gary Monk
En spennende trener, absolutt, og han har gjort en veldig god jobb i Swansea, selv om han ikke har sittet i sjefsstolen der lenge. Mitt største problem med Monk er at jeg føler vi bare starter på nytt som vi gjorde med Rodgers; en ung, spennende trener med gode idèer som har fått til noe i Swansea, men som mangler mye erfaring, og som langt ifra er noe stort navn. Blir dette det riktige valget om man har mulighet til å hente Klopp eller Ancelotti?

Frank de Boer
Fantastisk rutine som spiller og et gigantisk nettverk vil jeg tro. Gjort jobben sin godt i Ajax og spiller underholdende fotball. Så er spørsmålet hvordan overgangen til engelsk fotball eventuelt hadde blitt, det er mange flere om beinet i PL enn i Eresdivision, og hver eneste kamp er vanskeligere å vinne (mener jeg personlig). En spennende manager som ønsker å spille fin fotball, og jeg tror også de Boer kunne vært en bra mann for å tiltrekke seg noe større navn, dog ikke i like stor grad som med Klopp og Ancelotti.
Alder, personlighet og filosofi tror jeg dog passer FSG bra, og nederlendere er jo litt heite i Premier League om dagen, kan de Boer bli den neste Liverpoolmanageren?

For meg personlig vil jeg være veldig skuffet om vi ikke har en ny manager på plass i god tid til neste seriekamp, borte mot Spurs lørdag 17. oktober. Jeg tror nettopp timingen her med landslagspause og at man gjør dette allerede i oktober, peker veldig mot Klopp eller Ancelotti. Av de 4 på lista, mener jeg også de 2 er de beste valgene. Klopp har jeg hatt sansen for i mange, mange år, og jeg tror personlighet, spillestil, væremåte og alt passer Liverpool utrolig godt, og han hadde vært mitt førstevalg hadde jeg kunnet velge. Ikke bare fra denne lista, men kanskje over alle managere som finnes der ute. Ancelotti er også et veldig godt alternativ, og han har nok enda bedre tiltrekningsevne på gode spillere, men alderen til Klopp gjør at jeg tror han passer FSG enda bedre. Mange gode spillere vil også ha en viss trygghet og føle at de er en del av et prosjekt som strekker seg et stykke i tid, spesielt om man er en yngre spiller, og dette er jo det som passer Liverpools profil.

For meg er Klopp favoritten, men jeg synes det er veldig spennende om han eller Ancelotti kommer. Frank de Boer kunne også vært spennende, men jeg er redd vi lander litt i ombyggingsstadiet igjen da, jeg tror spesielt Klopp kan jobbe godt videre med de aller fleste spillerne i troppen vi har nå. Om Monk kommer, vil jeg naturligvis støtte han, og det er spennende på en måte, men jeg vil bli noe skuffet og føle at vi går litt 3 år tilbake i tid og starter på det samme prosjektet igjen.

Hvem er din favoritt til å ta over managerjobben i Liverpool? Stem i pollen på høyre side, og del dine meninger om hvem som bør få jobben, og hvorfor, i kommentarfeltet under.

4 Responses to Rodgers ferdig – hvem bør overta Liverpool?

 • Morten sier:

  Må vel si at Kopp seiler opp som en favoritt. Om ikke Wenger eller Ferguson er ledige…spøk til side, jeg digget Rodgers idealisme og ideer. Men problemet I Liverpool er Amerikanere som ikke tør slippe taket og la EN mann styre kjøp som passer hans ideer. Klopp vil kunne falle igjennom fordi han ikke vil tillate en transfer komité. Ikke Ancelotti heller tror jeg. Store managere vil styre sjøl. Og sånn må det Være. .

 • Leiv sier:

  Klopp er klart mitt førstevalg. har bevist mange ganger i Dortmund at selv om klubben har blitt nødt til å selge de beste spillerne så har han erstattet de bra og vært med Bayern å kjempe om 1 plass i Bundesliga.
  Itillegg kan han tiltrekke seg blant de beste spillerne i fra den tyske ligaen.

  Han spiller bra fotball og er en kar alle liker.

  Ancelotti føler jeg må være i en klubb med mer penger for å gå det til men er mitt andrevalg da han kan tiltrekke seg litt større navn, jeg liker Frank de Boer bedre men føler han trenger med tid som trener for Ajax.

  Ellers synes jeg at det var dårlig å sparke Rodgers nå selv om jeg var lei, det burde ha blitt gjort i slutten av sist sesong så en ny manager fikk bygge laget.
  Blir også skuffet hvis Gary Macca går ut som førstelagstrener som det ryktes om.

 • Tevje Tenold sier:

  Klopp for kop.
  Sparingen av Rodgers var på sin plass. Veiet og funnet for lett, så enkelt rett og slett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...