Hold deg oppdatert
Arkiv
Tottenham 0-0 Liverpool – intensivt i Klopps første kamp

KloppJürgen Klopps første kamp som Liverpoolmanager. Borte mot Spurs, kamper som har vært ganske kokos de siste årene, med mye mål og Liverpoolseiere.

Folk er naturligvis veldig spent på hvordan Liverpool vil gå ut i Klopps første kamp, om man får se den samme intensiteten han ble kjent for i Mainz og Dortmund, der spillerne har jaget vilt i store deler av kampene.

Med mye skadeproblemer, sist Sturridge ut med en kneskade på trening fredag, ble de 11 utvalgte for Klopp fra start Mignolet, Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno, Lucas, Can, Milner, Coutinho, Lallana og Origi. På benken startet Bogdan, Toure, Randall, Allen, Teixeira, Ibe og Sinclair.

Og Liverpool sparte ikke på kruttet, og gikk ut i et vilt tempo og pressa Spurs knallhardt fra første minutt.

Liverpool var også nærmest etter en corner etter 10 minutters spill. Can stusser videre mot bakerste, der header Origi i tverrligger og ned på streken, returen får Origi bare brystkassa på, og Lloris fikk boksa den unna. Origi var virkelig nære en drømmeåpning på sin første seriekamp fra start.

Det måtte spilles nesten en halvtime før Spurs var skikkelig farlig frempå. Lallana slurver med en svak pasning til Skrtel om Kane snapper. Han spiller videre til Clinton, som avslutter med utsiden mot lengste hjørne, men Mignolet er med på notene og varter opp med en klasseredning til corner.

Ikke mange minuttene senere blir Kane tredd gjennom. Litt spiss vinkel alene mot Mignolet, Kane går for kraft, Mignolet redder godt med en beinparade, men returen går høyt opp i lufta og lander hos Alli, som klemmer til fra ca 16 meter. Sakho og Moreno kaster seg i blokka, Sakho styrer skuddet kontrollert unna med venstrefoten, godt forsvarsspill av franskmannen der.

Det blir med 3 store sjanser på White Hart Line i første omgang. En litt rotete omgang, der Liverpool starter best første 15-20 minuttene og stresser Spurs voldsomt, som ikke klarer å sette noe spill overhodet. Etterhvert er det hjemmelaget som kommer mer inn i det når Liverpool må slippe opp det intensive presset litt. At det intense trykket på motstander ved å stå knallhøyt er tatt med fra Dortmund er det lite tvil om!

Andreomgangen er en rotete afære. Ingen av lagene klarer å sette noe spillet noe særlig, og det blir mye balltap både når det presses godt og når begge lag rett og slett bare spiller fra seg ballen, både ut over sidelinja og til motstandere.

Origi med den første nestensjansen med et snaut kvarter igjen å spille. Blir spilt opp en mot en rett utenfor 16-meteren. Drar seg inn, kjører en overstegsfinte og drar seg ut til venstre. Skuddet er hardt, men det blir litt spiss vinkel og litt rett på keeper, og Lloris plukker sin egen retur.

Allen inn for Lallana med 10 minuter igjen å spille, og Ibe kom inn for Coutinho et par minutter før slutt.

Eriksen fører pent opp og finner Kane rett utenfor 16-meterne. Mr. Måltørke klinker til, skuddet går via blokken til Sakho, er knallhardt, men Mignolet er igjen med på notene og slår til corner.

Den siste nestensjansen får Can når han klemmer til fra 18-20 meter. Skuddet går rett utenfor, men Lloris ser ut som han har god kontroll også.

Milner skaffer Liverpool frispark rett utenfor 16-meteren rett før slutt, men Moreno banker frisparket i god innleggsposisjon rett i muren, svakt og dårlig utført av spanjolen.

Det ender 0-0 på White Hart Lane, etter en ok førsteomgang fra begge lag, og en direkte dårlig andreomgang, der pasningsfeilene florerer desto mer enn i første, og begge lag gjør en bedre jobb med å presse og stresse motstander enn å etablere noe særlig eget spill.

Alt i alt et greit resultat i Klopps første kamp, skadeskutt og borte mot Spurs og 1 poeng er helt ok, og Spurs skaper også mer enn Liverpool i løpet av kampen. Det skal bli godt å få tilbake en del spillere fremover, det trengs, spesielt var benken veldig, veldig tynn i dag når man ønsker å slenge inn friske ben.

Dagens hvite kamel går til Mignolet, som igjen er våken og varter opp med et par solide redninger når det trengs. Dagens svarte kamel er ikke så lett å dele ut, men jeg gir den til Skrtel, som var skikkelig på hæla et par ganger, spesielt i førsteomgang, og blir vendt bort alt for enkelt når han ruser opp i mann.

One Response to Tottenham 0-0 Liverpool – intensivt i Klopps første kamp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...