Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool slår Leicester 1-0 på Boxing Day

I dag satt den endeligEndelig er det Boxing Day, dagen hvor engelske fotballfans får den beste dagen i løpet av året, full serierunde på én dag, og nå i en tid hvor alt kan skje i serien og det er jevnere enn noen gang.

Liverpool har ikke tapt på Anfield på Boxing Day siden midten av åttitallet og det skulle ikke bli annerledes i dag, etter en fantastisk opptreden innsatsmessig ble det til slutt en 1-0 seier etter en meget positiv opplevelse.

Kampen har et stort tempo og høy intensitet fra starten av, men det skal ta over ti minutter før den første store sjansen blir notert. Coutinho er særdeles aktiv med skuddfoten de første 25 minuttene, men hadde ikke fininstilt foten og samtlige skudd gikk enten utenfor eller over. Origi hadde også et par gode muligheter etter å ha vært en konstant trussel i bakrommet, men det manglet litt i avslutningene til den talentfulle belgiergen.

Origi måtte dessverre bytte ut når klokka nærmet seg 40 spilte minutter. Benteke erstattet ham.

Det ble ikke skapt noen særlig store sjanser etter byttet, og det var målløst til pause. Liverpool var klart best i omgangen, og løp ned Leicester som i særdeles stil satset på overganger.

Også andreomgangen startet rolig sjansemessig, uten at det tok fra kampen underholdningsfaktoren.

I det 63. minutt skulle det smelle; Liverpool hadde innkast på venstresiden, Firmino og Can hadde et flott veggspill, førstnevnte slo inn til Benteke som hadde løpt seg fri, og belgieren avsluttet fint nederst i høyre hjørnet og sendte Liverpool i ledelsen. 

Leicester gjør et dobbeltbytte etter scoringen, og tar over noe av taket på kampen. De presser Liverpool lavere på banen. De har flere hjørnespark og spesielt ett holdt på å straffe Liverpool, men ballen endte i låret på Sakho og i armene til Mignolet.

Leicester mistet litt av trykket etter den sistnevnte sjansen, men hadde mye ball og Liverpool var farlige på overganger, både Firmino og Coutinho prøvde seg på hvert sitt langskudd uten at det ble mål.

Minuttet før ordinær tid var spilt, skulle Leicester få sin største sjanse i kampen. Enda et farlig innkast fra Leicester sin side endte opp i avslutning fra King, men Can var fantastisk med og blokkerte til corner. Matchvinnende involvering fra tyskeren der.

Klopp gjør to bytter på overtid, Lucas og Allen kom inn for Coutinho og Lallana.

Leicester prøver å pumpe alle mann i angrep og på en corner er også keeper Schmeichel med, han ender opp i gresset, Liverpool har ballen og mange mann stuper i angrep. Firmino spiller Benteke som er alene mot Morgan med Lucas og målet er åpent, men belgieren er egoistisk og ubestemt og ender opp med å avslutte svakt i beina på Morgan. Lucas bommer på returen. Leicester får enda en sjanse etter den massive sjansen til Benteke, men klarer ikke å straffe på overtid, og tre poeng er endelig sikret, og Liverpool sørger for Leicesters første tap og målløse kamp hittil i sesongen.

Det ble til slutt en fortjent seier og Liverpool vinner på å løpe Leicester i senk, det var mange simulariteter med Man City kampen i dag. Når det hadde rundet 70 minutter kom det opp på skjermen at Leicester hadde bommet på halvparten av pasningene sine(om det er mulig), noe som bør være en klokkeklar indikasjon på det intensive spillet til Liverpool i dag. Hvorfor kan de ikke gjøre dette i hver kamp?

Det var mange som var gode på Liverpool i dag; Clyne var krutt, sammen med resten av forsvaret gjorde han en meget god innsats. Can var god, og Firmino/Lallana jobbet som helter gjennom hele kampen. Men best av alle i mine øyne var Dejan Lovren, kroaten spilte med hjertet utenpå drakta og var enorm gjennom hele kampen. Fantastisk at han rakk kampen, deilig å ha han tilbake, spesielt nå som Skrtel er ute til februar.

One Response to Liverpool slår Leicester 1-0 på Boxing Day

 • Leiv sier:

  Veldig fortjent seier idag mot en serielederne. Lovren synes jeg var veldig god idag!
  Men må si det er bekymringsverdig at LFC kan rundspille et lag så mye og komme såpass mye frem til mål uten at noen skårer. Selv om Benteke fikk mål idag så synes jeg han er en for dårlig spiss og passer ikke inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...