Hold deg oppdatert
Arkiv
Newcastle 2-0 Liverpool – Felt av egen taktikk

Surere blir det ikkeDet var store forhåpninger før kampen på St. James Park, Liverpool med enorm borteform og et Newcastle i bunnform gjorde at mange av oss så for oss en artig opplevelse. Og som det ofte gjør når forventningene er for store; vi gikk på en smell. Steve Mcclaren tok en Klopp og «felt av egen taktikk» betyr ikke feilslått taktikk fra Klopp sin side, men at Newcastle svarte med et spill vi selv har blitt vant til.

Liverpool måtte gjøre noen endringer fra kampen på onsdag, følgende elleve startet kampen: Mignolet, Clyne, Skrtel, Lovren, Moreno. Lucas, Allen, Milner, Ibe, Firmino og Benteke.

Første omgang:

Liverpool gikk rett i angrep og vant en corner som startet et massivt press mot Newcastle, det førte ikke til noe og var nesten det eneste vi så av massivt press i løpet av omgangen. Newcastle viste fra første minutt at de hadde planlagt å løpe mer enn de har gjort hittil i sesongen og spesielt midtbanen stresset frem mange feil fra Liverpool, som ikke fikk etablert noe spill.

Det tok ca 20 minutter før kampen fikk sin første sjanse, på en god dødball fra Moreno var ballen innom Lovren før den landet i beina på Benteke som fra tre meter sendte ballen over mål.

Det ble den eneste sjansen før Ibe avsluttet omgangen med et skudd over mål. Mellom de to sjansene var Liverpool langt fra å skape noen sjanser og ble gang etter gang løpt opp av et Newcastle-lag som ikke gjorde noe annet enn å løpe og gjøre det vanskelig for gutta.

Omgangen ebbet ut til 0-0 og var ganske trist sett med Liverpool-øyne. Jordon Ibe var et av de få lyspunktene, han utfordret ofte, uten å klare å skape noe særlig på siste tredjedel. Forsvaret fikk også godkjent, selv om Newcastle spilte veldig forsiktig og satset på overganger.

Andre omgang:

Liverpool prøvde igjen å starte kampen i stort tempo og Firmino kommer til en avslutning tidlig i omgangen som ikke er for farlig for Elliot i Newcastle-målet.

Det skjer ikke så mye sjansemessig før Klopp gjør sine første grep for å snu kampbildet, Lallana og Sturridge erstattet Benteke og Firmino.

Det tok litt over fem minutter etter byttene før kampens første mål ble et faktum; Sissoko fant Wijnaldum i feltet som mottok ballen litt dårlig, endte opp med å true forsvaret med et skudd som treffer Skrtel i kneet og utmanøvrerer Mignolet og Newcastle var i ledelsen.

Liverpool prøver å sette press på Newcastle etter scoringen, men scoringen ga de ekstra giv til å løpe enda mer. Fem minutter etter scoringen ble Origi byttet inn for Ibe, som ikke gjorde så mye ut av seg i andreomgangen.

Minuttet etter siste Liverpool-byttet slo Lallana en flott gjennombruddspasning til Sturridge som var alene med Elliot, men skuddet med høyrefoten gikk langt utenfor mål.

Med ti minutter igjen av ordinær tid blir Liverpool snytt for en utligning, en flott pasning til Moreno blir avsluttet på direkten, det var muligens et innlegg, men ballen gikk i en flott bue over Elliot og i mål. Linjedommer velger å vinke av for offside, men reprisen viste at Moreno var onside, en kostbar avgjørelse for Liverpool som hadde fått ny giv med utligning og ti minutter igjen på klokka.

Liverpool presset videre, men sliter med å skape de største sjansene. Coloccini headet unna de fleste langballene som kom, og de gangene det ble innlegg var kvaliteten for svak til at det ble farlig. Det ble lagt til fem minutter.

Så måtte det skje; Liverpool presset på for utligning, Newcastle brøy, Sissoko fikk ballen, Moreo klarte ikke å takle ham. Wijnaldum hadde løpt seg fri på motsatt side, fikk ballen og avsluttet vakkert på en-touch over Mignolet og seieren var sikret for Newcastle.

Kampen endte 2-0 til Newcastle og begge lag hadde hver sin avslutning på mål denne kampen. Liverpool virket slitne og hadde på ingen måte dagen, og møtte et Newcastle som «tok en Klopp» og var imponerende i presset, noe som var avgjørende for at Liverpool ikke fikk etablert noe særlig med spill gjennom hele kampen. De fleste spilte under pari og Liverpool tapte kampen på midtbanen. Wijnaldum, Anita og Colback løp Lucas og Allen i filler og fikk dem til å se ut som smågutter i dag. Med så og si fraværende trykk mellom midtbanen og forsvaret til Newcastle ble det smått med sjanser for Liverpool sin del. Spesielt i førsteomgang var savnet av Lallana som førsteforsvarer og Coutinho som trussel i mellomrommet gjeldende. Klopp sa selv etter kampen at Newcastle fortjente seieren og hadde vanskelig for å se at Liverpool fortjente et poeng. Det er bedre å tape en dårlig kamp enn en god kamp, da er det enklere å gjøre det bedre, sa den karismatiske tyskeren til Sky Sports etter sendingen, vi får satse på at det var et arbeidsuhell og at laget trenger en opplevelse som dette for å vise at det gode spillet den siste tiden ikke kommer uten hard innsats og fokus.

Noen punkter fra kampen:

– Skuffende prestasjon av Lucas og Allen på midten som ble løpt i senk av Newcastle-midtbanen. Kanskje enda mer skuffende at Klopp ikke gjorde noen grep der for å prøve å vinne midtbanen, Hendo hadde vært et perfekt alternativ på midten.
– Milner trenger å definere hvem han er på banen, for det blir mye frem og tilbake uten særlig mening. Han løper mye, men det bor ufattelig mye mer i mannen enn det han har vist i Liverpool-trøya hittil.
– Benteke må lære å involvere seg mer når han er ensom spiss, som Thierry Henry sa i pausen; han kan ikke vente på at spillet kommer til han, han må vise seg frem og bli mer involvert, spesielt når han ikke har Coutinho som kan føre ball over større lengder på offensiv midtbane.
– Skrtel stod ofte flere meter bak resten av forsvarsrekka, og opphevet offside flere ganger. Håper ikke dette er et bevisst valg fra Klopp sin side, for det skaper stor ubalanse i forsvaret.

Spillerbørs

Mignolet: 4 – Får ikke gjort så mye med scoringene og blir ellers ikke truet så mye. Slipper inn to mål på en avslutning på mål uten at det er helt hans feil.

Clyne: 5 – Spiller ingen dårlig kamp, men er ganske ubestemt i det offensive spillet. Gjør det bra defensivt, selv om han blir lurt av bevegelsen til Wijnaldum på førstescoringen.

Skrtel: 5 – Er solid gjennom kampen, men får et trekk på selvmålet og at han opphever offside noen ganger.

Lovren: 6 – Gjør ingen særlige feil og er god i duellene. Gjør at savnet av Sakho ikke gjør vondt.

Moreno: 6 – En av de friskeste i dag, mange gode defensive involveringer, med positivt offensivt, selv om innleggskvaliteten i banespillet er noe svakt. Blir snytt for en scoring.

Lucas: 4 – Har noen katastrofale og umotiverte pasningsblemmer og taper midtbanekrigen med et brak. Har noen gode involveringer og gir 100 prosent i hodeduellene, men ellers en svak kamp.

Allen: 5 – Sliter også mot Newcastle sitt harde press, men klarer kampen gjennom å involvere seg og bidra til en del positivt. Klarte ikke å opprettholde den gode prestasjonen mot Southampton.

Ibe: 6 – Liverpools beste i første omgang, men gjør ingenting ut av seg i andre og blir byttet ut med Origi med et kvarter igjen av kampen. Er i stigende form og fortjener startplass på laget, veldig flink til å utfordre. Bør satse enda mer på innlegg, spesielt når Benteke er på banen, blir litt lett å lese etter hvert.

Milner: 5 – Er ikke seg selv, men gjør fortsatt noe bra, selv om det blir litt rotete. Blir flyttet på, bytter plass med Ibe og går inn sentralt mot slutten, så kanskje det er grunnen til at Milner ikke presterer på høyeste nivå. Har mange steg å ta, og hadde jeg vært Klopp hadde jeg vurdert å benke vår assisterende kaptein.

Firmino: 4 – Sliter med å skape noe særlig ut av seg, løper mye, spesielt i første omgang, og starten av andreomgangen så ut til at Firmino skulle ta tak, men får til så og si ingenting offensivt og blir korrekt byttet ut.

Benteke: 3 – Sliter med å bli en del av spillet, og får lite å jobbe med av medspillerne. Virket å være veldig umotivert når han ikke har en spisspartner, skulle kanskje vært byttet ut allerede til pause.

Innbytterne: Lallana gjorde et greit innhopp, bra energi i spillet. Sturridge kommer til noen gode avslutninger, men var ikke helt på nett. Origi bevegde seg mye, men klarte ikke å skape noe særlig.

Klarer ikke å bestemme meg for om noen fortjener å kalles beste, noen banens beste hadde vi ikke, for Wijnaldum tok den prisen med glans, for en fotballspilller han er. Nå er en ubetydelig kamp i Europa League på torsdag som er neste, jeg håper mange av gutta får hvile og at unggutta og de som banker på førstelagsspill får sjansen. Neste Premier League kamp er mot West Brom på lørdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...