Hold deg oppdatert
Arkiv
Sunderland 0-1 Liverpool – fortjent arbeidsseier

BentekeMye uavgjortresultater for de over oss på tabellen, så enda en god mulighet til å knappe innpå og komme nærmere topp 4 for våre kjære røde. Motstander var Sunderland på Stadium of Light, et lag som har slitt mye i år, og lå nest sist på tabellen før kveldens kamp. Altså en ypperlig mulighet til å få med seg 3 poeng hjem.

Klopps 11 fra start var Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Can, Henderson, Lallana, Coutinho, Firmino og Benteke. På benken satt Bogdan, Toure, Randall, Lucas, Smith, Teixeira og Ibe.

Liverpool tok tak i kampen fra start, og styrte det meste av det som skjedde, men det var langt mellom sjansene mot et kompakt Sunderlandlag som satset på dødballer.

Det var Firmino som produserte den første skikkelige muligheten, litt før halvtimen spilt, når han får skapt seg litt plass med en skuddfinte med venstra og skyver ballen over til høyrefoten, og klinker til fra 20-25 meter, knallhardt, men keeper får noen fingre på ballen og får den i stanga. Veldig synd, hadde vært en klasseskåring fra brasilianeren. Tidligere i omgangen burde han også skapt en god sjanse når Liverpool brøt høyt i banen og Firmino blir spilt nesten alene gjennom, men et klønete mottak opp i eget kne forspilte den muligheten.

Tidligere Liverpoolspiller Borini var nestemann som var nære, rett på andre siden av halvtimen spilt, når han vendte fint opp i 16-meteren og skjøt rett på utsiden av målet til Mignolet.

Til pause sto det 0-0, etter en heller sjansefattig omgang, der Liverpool styrte det meste, men slet med å skape de store sjansene. Sunderland hadde utrolig lite å by på, flyttet opp folk på noen dødballer, men skikkelig farlig ble det aldri.

Liverpool var raske ut av startgropene i andre omgang, og det ballen nå i nota etter kun 22 sekunders spill. Noen fine kombinasjoner sentralt i banen, ballen ut til Clyne bredt, som slår inn mot Lallana og Firmino. Lallana får til en noe heldig flikk videre i bakrom til Benteke, som oppfatter situasjonen lynkjapt, og er iskald alene mot keeper, 0-1 til Liverpool. Benteke feirer igjen med sin Lebron James-feiring.

Resten av omgangen handler mye om å styre spillet for Liverpools del, selv om det i noen lengre perioder føles som en lang Sunderlanddødball, med en del innkast, cornere og frispark de prøver å flytte opp og lempe inn i boksen på, men det blir egentlig aldri særlig farlig. De to farligste situasjonene oppsto faktisk når henholdsvis Firmino og Clyne bommet totalt på klareringer og dunka ballen rett opp i været foran Mignolet, men selv ikke de gangene ble det spesielt farlig.

Ellers er det et par småfarlige skudd fra Coutinho som var beholdningen i andreomgang, bortsett fra to feite sjanser vi skulle punktert på, en hver for Ibe og Benteke.

Ibe blir satt opp fint av Firmino til venstre i 16-meteren når brasilianeren får tråklet seg gjennom. Ibe trekker seg inn og skaffer seg plass, gjør egentlig alt riktig, men banker avslutninga over mål fra 10-11 meter.

Benteke sin er enda større. En god kontring sender nr 9 helt alene med keeper. Det ser ut som han bare skal vente ut keeperen, men idet keeper er på vei på rumpa setter spissen ballen rett på keeper fremfor å runde han eller løfte avslutninga over han.

Heldigvis får ikke Sunderland inn noen utligning, selv om også de flytter opp keeper på siste corner, som de får ta godt over minuttet over tillagt tid, merkelig nok.

Vi styrer inn 3 nye poeng, går opp a poeng med scum og 5 poeng opp til 4. plassen, så det begynner å ligne på noe. Så gjelder det bare å prøve å holde det oppe litt fremover, og prøve å unngå 2 steg frem og 1 tilbake, som det har vært en del av i år.

En fin avslutning på året med 2 strake 1-0 seiere med Benteke som matchvinner, og optimisme før januar og 2016.

God nyttårsfeiring i morgen, alle røde venner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...