Hold deg oppdatert
Arkiv
Stoke 0-1 Liverpool – Solid kamp og godt utgangspunkt i semien

IbeSemifinalen i Ligacupen, borte mot Stoke på Brittania. Stoke har levert en rekke sterke resultater i høst, med offensivt spill fra spillere som Arnautovic, Bojan, Shaqiri og Affelay, og seiere mot blant annet scum og City. Så det var ingen enkel oppgave et skadeskutt Liverpool sto overfor på bortebane i kveld.

Klopps 11 utvalgte fra start var Mignolet, Clyne, Toure, Lovren, Moreno, Lucas, Can, Allen, Lallana, Coutinho og Firmino. På benken satt Bogdan, Milner, Benteke, Brannagan, Ibe, Smith og Randall.

Liverpool gikk ut i hundre, tydelig revansjelystne etter en begredelig kamp mot West Ham sist. Man klarte å skape et press på Stoke de første 15-20 minuttene, med noen cornere, gode gjenvinninger, fint spill og kompakt forsvarsspill de få gangene Stoke klarte å etablere noe slags angrepsspill.

Lallana og Coutinho var involvert i de første mulighetene. Først Lallana fra distanse, et godt skudd som skrudde utover mot keeper Butlands venstre stang, men burvokteren var med på notene og slo til corner. Neste mulighet burde blitt enda større når Liverpool brøyt høyt i banen og Coutinho bare skulle tre gjennom Lallana til høyre i 16-meteren, men pasningen ble for lang og forsvant utover sidelinja. Den tredje gode situasjonen for Liverpool det første kvarteret kom etter en god stikker fra Allen til Coutinho, men 1 mot 1 mot Shawcross kom dessverre den lille magikeren litt for nærme forsvarskjempen til Stoke, som fikk ballen unna.

Så kom det dårlige nyheter. Coutinho ble sittende nede og ta seg til baksiden av venstre lår etter et innlegg, og måtte ut med skade allerede etter 18 minutter. Enda en hamstringskade er dårlige nyheter, får inderlig håpe det ikke sa skikkelig pang for nr 10 der. Inn kom Jordan Ibe.

Etter byttet kom Stoke noe mer inn i kampen, men slet med å skape sjanser, men skaffet seg en corner. På den gjøres det noen bevegelser og sperretrekk i boksen, og plutselig er Bojan fri når corneren slås lavt ca på straffemerket. Heldigvis treffer ikke Bojan skikkelig, og Liverpool får ballen unna.

Ibe var frisk etter innhoppet, og forsøkte lykken et par ganger, et mislykket etter at han dro seg fint inn i banen, og en brukbar avslutning etter innlegg, men da gikk skuddforsøket rett på Butland. Det skulle komme mer dog!

Drøye halvtimen var spilt når også Lovren måtte ut med det som så ut som en strekkskade i hamstringen, inn kom Milner, og Lucas gikk ned for å spille stopper sammen med Kolo.

Kun et par minutter etter bytte nr 2 satt den for Ibe på det tredje forsøket. Milner starter angrepet med å tre gjennom Lallana til høyre i straffefeltet, han er akkurat tålmodig nok og legger ballen 45 grader ut til Allen, som dessverre bommer grovt på avslutningen, men heldigvis ender med å sende den rett videre til Ibe på bakre, som tar en touch og hamrer ballen i mål med venstra. 0-1 til Liverpool!

Og rett etter målet kom de gode mulighetene tett. Først var Arnautovic farlig frempå når han fant litt rom mellom Lucas og Kolo på et innlegg fra tidligere Liverpoolback Johnson, men heldigvis traff han ikke godt nok på hodet, og headingen gikk noen meter utenfor.

Rett etterpå var det Firmino som stjal ballen fra Whelan, men en siste dårlig touch før han kan trille Ibe alene mot keeper ødela en potensielt veldig god mulighet dessverre.

Rett før pause var Stoke farlige på en corner, først en redning på strek, så en redning av Mignolet, før man fikk den unna. Merkelig nok tillater dommer at Stoke får ballen inn igjen i boksen for å prøve å skape en ny sjanse, selv om de 3 tilleggsminuttene hadde gått ut, men når Liverpool vant ballen og hadde en enorm kontringsmulighet 2 sekunder etter, blåste han av for pause. Ikke lett å forstå seg på disse reglene for tilleggstid..

Til pause var det helt klart fortjent at Liverpool var i føringen, og det hadde ikke vært noe å si på om man hadde ledet mer. De farlige offensive våpnene til Stok var knapt nok synlige i første omgang, og det var kun på et par cornere det ble farlig, som vanlig..

Stoke startet andre omgang best, klarte å skape litt trøkk, vant dueller og kom til noen innlegg, men det stoppet som regel bakerst, Kolo og Lucas rydda opp som stoppere foran Mignolet.

Etter en positiv start for Stoke de første 15-20 minuttene, var Liverpool farlige ved et par anledninger. Etter et frispark i innleggsposisjon vinner Allen ballen tilbake, drar seg inn i feltet, pirker akkurat ballen forbi en Stokeforsvarer som helt klart tar ut Allen med kroppen rett inn i siden uten å være i nærheten av noe ball, inne i 16-meteren. Ser ut som en klønete, men grei straffe i min bok, dommer er ikke enig. Kommentator hos TV2 melder også at han ikke synes at det er straffe, uten å nevne med et ord hvorfor. Merkelig, Allen blir regelrett løpt ned når han spiller ballen forbi en motspiller der, ser ut som en grei straffe, synes jeg.

Kort tid etter kombinerer Ibe og Firmino fint, Ibe ender opp med å dra seg litt inn og skyte i nettveggen, men kunne nok lagt den på et sølvfat til Milner der som sto i en bedre posisjon til å sette den på mål.

Mignolet tar det obligatoriske gule kortet for drøying, allerede etter 73 minutter dog. Egentlig helt greit av dommer, vår sisteskanse begynte å drøye tida vel tidlig i dag.

Etter at Mignolet har fått oppmerksomhet med sitt gule kort, ville jammen meg Butland få litt TV-tid også. På et tilbakespill bruker han god tid og har full kontroll på ballen, men dunker den rett kroppen på Firmino som kommer i press, ballen får en høy bue med god fart, men Butland reagerer raskt nok til å hoppe opp og plukke den i fast grep.

Benteke fikk de siste 10-12 minuttene for Allen.

Stoke prøver å slå langt og å komme seg til innlegg, spesielt etter at Crouch kommer inn, men det blir egentlig aldri noe særlig farlig, og Liverpool kontrollerer mye av tiden med ballen i laget og står godt og kompakt, uten å sende noe særlig med folk fremover på overganger heller.

Så skjer nesten det som ikke skal skje, godt på overtid. En lang ball til Crouch stusses videre til Walters, som utrolig nok kommer alene gjennom. Litt spiss vinkel, men Stokes beste sjanse for dagen, heldigvis dunker han til med venstra og skyter noen meter til side for mål. Tror jeg hadde mista det om vi hadde sluppet inn der, helt utrolig at de får en så stor sjanse når vi vet de bare slår langt på tampen.

Det ebber ut i 0-1 til Liverpool, et godt utgangspunkt før returkampen på Anfield, og gode muligheter for å nå Wembley igjen. I den andre semifinalen møtes Everton og City, de spiller i morgen onsdag.

Defensivt synes jeg vi hadde veldig god kontroll i dag, og jeg ble imponert over Kolo og Lucas bak der, de har ikke akkurat mye treninga sammen som stoppere tror jeg, men det løste de veldig bra. Vi var gode i dag ogås til å holde intensiteten og aggresiviteten oppe, noe som gjorde at vi klarte å hindre Stoke i å få til sitt spill, deres gode offensive våpen var nesten helt usynlige i dag.

Dagens hvite kamel går til Kolo, som jeg synes var sjef bak der, og jeg håper at det som så ut som den tredje (!!) hamstringskaden i kveld ikke er alvorlig, selv om det ikke så bra ut på slutten der når han ikke kunne løpe.

Jeg synes forresten ingen fortjener noen svart kamel i dag (selv om de som har ansvaret for den fysiske treninga i Liverpool bør legge inn en god dose Nordic Hamstring fremover i programmet), så jeg gir en hvit kamel også til Joe Allen. Jeg synes han var god i dag, balanserer fint på midten, men bidrar også en del fremover med noen gode pasninger og gode løp. Milner og Ibe hadde også positive innhopp.

Deilig med seier, nå er det FA-Cup mot Exeter til helga, så da skal det vel hviles litt spillere, men også der er avensement viktig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...