Hold deg oppdatert
Arkiv
Kjære, Jürgen Klopp

På tide å ta tak misterDet er nå ca fire måneder siden du tok over som manager i Liverpool. Jeg ble veldig glad da det ble klart at det var du som skulle ta over etter Rodgers. Du har en personlighet og en utstråling som passer godt til Liverpool-familien, og du har mye av det engasjementet jeg savnet hos din forgjenger.

Dessverre ser jeg ikke store fremgangen siden du tok over, foruten et par kamper hvor laget har vært underdog og overprestert, så har det vært like trist som under siste del av Rodgers-perioden. Men jeg skylder ikke på deg for det. Du skal få tid. Jeg vet du er riktig mann på riktig plass.

2016 har hatt en trist start prestasjonsmessig. Men noen seiere har det blitt. Og det er sikret finale mot Man City i ligacupen, og både FA-cupen og Europa League lever fortsatt. Serien derimot, har jeg gitt opp. I den kanskje jevneste sesongen i Premier League sin historie ser det ikke lyst ut for Liverpool å klare topp fire. Det gjør at Europa League blir essensielt for å prøve å sikre en CL-plass neste år. Mmmm. Neste år, som seg hør og bør gleder jeg meg allerede til neste år.

Men du har ikke tid til å tenke på neste år. For som vi så mot Leicester i går, så har du dine utfordringer å tenke på. Jeg skulle ønske kampene ikke kom så tett, for det virker ikke som laget er kapable til å levere resultater på løpende bånd. Mange skader har det blitt også. Og da hjelper det ikke din sak at de fleste spillerne på laget har et tenningsnivå som en utbrukt lighter. Hvor er gløden? Hvor er innsatsen? Har gutta glemt at de spiller for Liverpool og at det tradisjonelt sett er meningen at Liverpool-spillere skal spille med hjertet utpå drakta? Er det for få scousere på laget? Bryr dem seg ikke? Hører de på deg i det hele tatt?

Å følge laget er tungt om dagen, en kan bli matt av mindre. Det syns på øynene dine at resultatene også tærer på deg. Har du en plan? Jeg er ingen fotballtrener, ei anser jeg meg som noen fotballekspert. Men fotball er moro og fascinerende, og noen ganger føler man at man kan se noen løsninger i horisonten. Jeg vil gjerne dele mine, siden jeg er så heldig å ha et forum jeg kan skrive de på:

1. Hvordan balansere forsvaret?

Jeg ønsker ikke å gi deg noen tips på hvordan laget skal slutte å slippe inn mål på dødballer i mot. Der får du være eksperten. Men jeg har en drøm: Hold tilbake Moreno og Clyne. Har du sett hvor effektive de er på siste tjuefem i offensivt spill? Har du sett innleggskvaliteten? Avslutningsevnene? Det har jeg lagt merke til. Gode fotballspillere, absolutt. Men offensivt er det ganske nakent. Det som ofte legges merke til er ubalansen som kommer som en konsekvens av å miste ballen offensivt. Midtstopperne og Lucas har litt av en oppgave når én av backene er borte og motstanderne kommer på overganger. Det blir som regel kaos. Det nøt Vardy i går, og det har mange offensive spiller tatt nytte av før ham. Kanskje det blir bedre offensivt om de vet at det er trygt bakover?

2. Fornye laget

Det ble ikke noen klare forsterkninger i januar-vinduet. Det forventet jeg heller ikke. Vanskelig å handle i januar når du skal følge moneyball-metoden og prisene økes med 50-100 % i dette vinduet. Hvordan skal du da fornye når du har så mange ute? Du har fortsatt noen alternativer. Hva med unggutta? Hva med Caulker? Jeg stemmer for å gi Brannagan, Smith og Ojo flere sjanser, vis det etablerte dødkjøttet at det ikke fins noe klippekort på laget. Gi de som velger å blø for drakta og spille engasjerende sjansen. Gi stjerna på juniorlaget sjansen om det er nødvendig. Jeg bryr meg egentlig ikke om hvem, du følger med på treningsfeltet, så du vet best. Bare gjør noe for å legge press på de antatt beste spillerne du har tilgengelig.

3. Spill med to spisser

Hvilke to spisser? Søren og. Poeng drept av seg selv. Jaja. Hent én fra juniorlaget. Gi Benteke noen vitaminer. Eller spill med Firmino/Benteke, de har ved et par tilfeller vist at de kan finne hverandre. Spør Fowler om han gidder å hente skoa fra hylla. Du vet best. Foruten at du har tatt med deg én-spiss-filosofien til Rodgers videre. Det blir for statiskt. For enkelt å være forsvarer på motstanderlaget. Gi Benteke en partner, så blir Benteke god igjen. Det har jeg trua på. Han må få trua. Han er tross alt en god spiss. Men ikke på egenhånd. De fleste spisser er ikke det.

4. Få noe til å skje

Enklere sagt enn gjort, det forstår jeg. Men fortsetter det som nå, så må du rydde kraftig opp i stallen til sommeren. Kjøpe mange nye spillere. Også må vi supportere igjen høre at det tar tid å spille inn laget. Deja vû i fotball er kun gøy hvis det er positivt. Jeg vet at mange av gutta underpresterer, derfor må de få trua. Og et spark i baken. De må forstå alvoret. Har de sett deg fråde enda? På tide å ikke være kompis, og vise hvem som er sjefen. For det er ditt ansvar å motivere og engasjere gutta. Også får de levere på banen. Er det noen av dere som gjør jobben om dagen? Det ser ikke sånn ut fra utsiden.

Å være Liverpool-supporter er ingen dans på roser. Det er vi blitt vant til, spesielt i min generasjon. Men det er virkelig tungt å følge med på laget når det er null glød, resultatene uteblir og når fremgangen virker å være langt unna. Motgang gjør en sterkere, men fremgang gir håp. To steg frem og ett tilbake er helt greit. Jeg tror jeg snakker for de fleste Liverpool-supportere når jeg sier at du har vår fulle støtte. Du har ikke vært i klubben lenge, og med den iboende optimismen som skal ligge i beinmargen til en Liverpool-supporter, så gir vi deg tid. Men litt fremgang kreves. Ihvertfall når det kommer til innsats og vinnervilje. Så får finspillet komme etter hvert. Én ting er sikkert: You’ll never walk alone!

One Response to Kjære, Jürgen Klopp

 • Leiv sier:

  Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og hvordan Rodgers og den gruppen som er med å styrer spillerkjøp er hovedgrunnen til at det er som det er. Ser frem til Klopp får et ord med i spillet til sommeren angående nye spillere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...