Hold deg oppdatert
Arkiv
Månedens kamper: november

Vi prøver ut en ny spalte her på bloggen, der vi går gjennom de kampene vi skal ut i den kommende måneden, prøver å se litt på mulighetene og gjør en modig gjetting på antall poeng. Ettersom jeg gjerne er litt optimistisk, skal vi ikke se bort i fra at det kommer til å ligge noe høyt på poengsanking 😉

Etter 10 spilte runder i Premier League ligger Liverpool på 6. plass med 18 poeng når vi starter november, og henger absolutt med i kampen om en topp 4 plassering denne sesongen og Champions League-plass neste sesong. Samtidig er vi fortsatt med i Ligacupen etter seiere mot Exeter, Brighton og Stoke og skal møte Chelsea i kvartfinalen 29. eller 30. november.

FA-Cupen har vi ikke kommet inn i enda, første trekning vi er involvert i kommer vel om ikke så lenge.

Kampene som venter oss i november

Lørdag 5. november: Swansea hjemme (Premier League).

Søndag 20. november: Chelsea borte (Premier League).

Søndag 27. november: Manchester City hjemme (Premier League).

Tirsdag 29./Onsdag 30. november: Chelsea borte (kvartfinale i Ligacupen).

Måneden starter med hjemmekamp i serien mot nyopprykkede Swansea, før 3 tøffe kamper står for tur, to av dem borte mot Chelsea, med et hjemmemøte mot serielederen hittil, Manchester City, skvist inn i mellomtiden. Den avsluttende kampen for måneden er det andre oppgjøret mot Chelsea, der det handler om en plass i semifinalen i årets Ligacup.

Jeg skal prøve å ta en liten titt på de taktiske mulighetene vi har i de forskjellige kampene og hva vi kan forvente oss, selv om det naturligvis er noe vanskelig å si så lenge før kampene, men jeg gjør et forsøk på noen generelle tanker.

Forventninger til novembers kamper

Swansea hjemme lørdag 5. november
Hjemme på Anfield mot et nyopprykket lag er det kun 3 poeng som gjelder, og det kanskje enda mer etter et skuffende 1-1 resultat hjemme sist mot også nyopprykkede Norwich. Norwich har startet sesongen bra og ligger på 8. plass hittil, det samme gjelder Swansea, som ligger kun 1 poeng bak der igjen med 12 poeng på de første 10 serierundene og en finfin 10. plass.

Samtidig har svanene hentet 11 av sine 12 poeng på hjemmebane, der de kun har sluppet inn 1 mål hittil, forrige helg da de vant 3-1 over Bolton. Det skal også sies at de har gjort seg ferdige med noen drøye bortekamper, de har allerede møtt Manchester City, Arsenal og Chelsea borte, og nå står vi for tur. Det er rimelig tøft startprogram, men samtidig greit kanskje å være ferdige med disse kampene tidlig, i hvert fall når man fortsatt henger med og ligger midt på tabellen.

På tross av en god start av gutta i hvitt forventer vi at våre røde helter tar tak i kampen, noe som også har vært tilfellet når svanene har spilt på bortebane. Det forventes at vi kjører denne kampen fra start til slutt, og at vi komfortabelt beholder 3 poeng på Anfield.

Mitt tips: 3 poeng etter 3-0 seier.

Chelsea borte søndag 20. november
Tøff bortekamp såklart etter landslagspausen. Chelsea har Leverkusen borte onsdagen etter i Champions League, så litt vurdering av hvem man sender utpå kan jo skje. Vi har ikke noe midtuke og kan dunke på med forhåpentligvis friske spillere over hele linja. Kampene mot Chelsea har blitt klassikere de siste årene, og med muligens både Fernando Torres og Raul Meireles på motsatt banehalvdel kan det være mye følelser i spill, i hvert fall for supporterne.

Jeg forventer en jevnspilt kamp, men jeg tror vi kan få et resultat, vi har spillere i troppen som kan avgjøre jevne kamper, og klarer vi å demme opp for den offensive kraften til Chelsea har vi absolutt muligheter. Midtbanen blir fort nøkkelen mot Chelsea, noe den ofte er. Klarer vi å henge med i midtbanekrigen, bør vi ha gode muligheter til et godt resultat. I mine øyne lukter det Lucas som anker og Kuyt på høyre midtbane for ekstra jobbing og trøkk begge veier, Downing er nok bankers på venstresiden, jeg tror ikke man velger Bellamy der i en så tøff bortekamp. Spørsmålet om den andre sentrale midtbaneplassen og hvorvidt man stiller med to spisser eller forsterker midten med en mann til, er nok både opp til om Gerrard er frisk, og om man føler man er på offensiven etter en evnt god kamp mot Swansea. Gerrard hengende bak Suarez kan fort velges, Kuyt sammen med Suarez er også en mulighet, da med Henderson inne på høyresiden av midtbanen. Valgmulightene er mange, noe som bare er positivt strengt talt.

Å sette sjansene sine er alltid viktig, men ekstra viktig i toppkampene, så også her.

Mitt tips: 1 poeng etter 1-1 på brua.

Manchester City hjemme søndag 27. november
Ny kamp mot en tittelfavoritt. City har bortekamp i Champions League mot Napoli samme uke, men det er allerede på tirsdagen, så 4 kampers hvile bør hjelpe bra på der, de har også en veldig stor og bred stall, så jeg tror ikke det vil ha noen stor innvirkning på denne kampen.

Offensivt har City hittil vært fantastiske, og de har også vært solide defensivt. Men vi har også en god stall nå, og en hel uke etter Chelseakampen skal sørge for at de fleste er klare til denne matchen. Citys offensive spill kan også utnyttes av raske spillere som Suarez og mulig også Bellamy om han får spille.

Også denne kampen tror jeg blir jevn, noe av nøkkelen ligger også her i mine øyne i å velge en riktig midtbanesammensetning, noe scum bomma kraftig på mot sine byrivaler. Jeg vil tro vi får se Lucas som holdende sammen med Gerrard om han er frisk eller Adam. Det er også mulig Kenny velger å bruke Gerrard hengende bak Suarez, selv om vi er på hjemmebane. Dette er også en klassisk kamp for Kuyt med sin arbeidsinnsats og jevne prestasjoner i toppkamper. Jeg vil også tro Downing blir valgt på venstresiden, selv om det kan være en mulighet å benytte seg av Bellamy der for fartens del. Effektivitet er et annet nøkkelord også her, man må sette de sjansene man får mot topplagene, det blir sjeldent veldig mange.

Mitt tips: Vi tar poeng, jeg tror alle 3 etter 2-1 seier.

Chelsea borte onsdag 30. november (evnt tirsdag 29. november), Ligacupen
Ettersom vår kamp mot City er satt opp på søndag, vil jeg tro denne kampen settes opp på onsdag da kvartfinalene i Ligacupen spilles både tirsdag og onsdag denne uka.

Dette blir jo reprise på seriekampen 10 dager tidligere, denne gangen med en semifinale i Ligacupen på spill. Dette vil fort gjøre lagene noe mer forsiktige, da man fortsatt er med i cupen så lenge det i hvert fall er uavgjort. En klassisk bortebaneinnstilling tror jeg vi får se fra Kenny, og jeg tror begge lag vil satse på avensement, men alt i alt er det nok noe viktigere for oss med tanke på at Chelsea også har Europa å tenke på.

I fare for å gjenta meg selv, er nok nøklene også her midtbanekrigen og å sette sjansene sine. Laget som løser midtbanekrigen bra og er effektive går nok videre, jeg forventer meg ikke en kampe med voldsomt med sjanser, men det eventuelt første målet kommer nok til å åpne opp kampen mye.

Mitt tips: 1-2 (mulig etter ekstraomganger) og vi går videre til semifinalen.

Sett over ett starter måneden med en hjemmekamp vi naturligvis skal og bør vinne, så går det slag i slag. På 10 dager har vi Chelsea borte to ganger og City hjemme, og de to seriekampene kan gi store utslag i hvordan vi henger med i toppen. I tillegg er det kvartfinale i Ligacupen, en konkurranse vi har satset mer på i år naturlig nok da vi bare er med i hjemlige cuper i tillegg til serien.

Totalt tips: Jeg tror vi drar med oss 7 poeng fra de 3 seriekampene, og jeg tror vi går videre til semien i cupen. Går dette inn, bør vi nok være fornøyde med november måned.

Hva tror DU om kampene i november?

12 Responses to Månedens kamper: november

 • Morten sier:

  Jeg er enig i deg med nøkkelen i de fleste kampene ligger i midtbanen. En god og riktig sammensatt midtbane er ofte det som avgjøre kampene. Men resultatene tør jeg ikke si noe på (men håper at du har veldig rett ).

  • Ja, og det er enda viktigere i de tette toppkampene synes jeg, da alt handler om detaljer egentlig, og å ha ballen og trøkket på midten, som gjør det mer sannsynlig å få de situasjonene der man kan skape sjanser.
   Håper jeg tar rett ja, selv om bortekampen i ligaen godt kan toppe mitt resultat også 😉

 • Hallingen sier:

  Flott spalte! Fortsett med det.
  Chelsea har virket usikre i det siste, og tror vi kan få gode resultater mot de om de ikke går en rask oppløftning.
  City frykter jeg derimot, men de er ikke så uslåelige som alle skal ha det til
  Scum bommet på taktikken, samt var idiotiske nok til å storme framover med 10 man…
  De manglet også kreativitet i den kampen.
  Har vi Gerrard tilbake og Suarez tror jeg vi kan få et godt resultat der også, men 1 poeng er godt nok mot City mtp formen de er i nå.

 • Svenn Hauge sier:

  Enig med deg i at dette er noe optimistisk 🙂
  Men det er derfor vi er her, vi SKAL tro på seier inntil dommeren blåser for siste ganG

  Stå på! Flott spalte, med interessante poeng!

 • Håvard Karlsen sier:

  City dødaren Carroll synst jeg skal få knuse de arrogante spillerne deres… oooog vil gjerne se carroll sette noen pinner på broa

 • Som sagt, optimistisk, men jeg tror det også er reellt. Slå Swansea skal vi helt klart, og en uavgjort og en seier i de to seriekampene skal være godt mulig, avensement også såklart.
  Vi får se når vi river av november-arket på kalenderen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...