Hold deg oppdatert
Arkiv
Bislettbanden: Det «nye» Liverpool under Brendan Rodgers

axl_bergli

Da kommer vi med en ny spalte her på bloggen. Det er gjengangerne Thomas Bergli og Axel With Gogstad-Anfield som kommer til å komme med sin ukentlige spalte fra leiligheten sin på Bislett. Vi gleder oss, og det er Thomas som starter showet; Bisletbanden, take it away!

Hei og velkommen til vår nye spalte!

Vi kommer til å skrive individuelle spalter, og samarbeide. Alt Liverpoolrelatert!

Etter å ha kommet oss gjennom trussel om administrasjon, erstattet to cowboyer med to businessmenn, Gått fra Rafa, Roy, Kenny og havnet på Brendan Rodgers, ser det virkelig ut som at LFC er på vei ´´tilbake´´mot toppsjiktet.

Dette er min vurdering av sesongen så langt.

Jeg ser et Liverpool som igjen minner om det vi hadde i store perioder under Rafa Benitez.
Vi er tette bakover, og kontringsterke.  Virker å ha lagt bak oss tiden med toppnivå som Barcelona og bunn nivå som Havant & Waterlooville, og heller funnet et stabilt godt nivå.
Dette er en sannhet med modifikasjoner, for vi kan fort finne på å rote bort en seier etter 65min. Men overall ser alt så mye mer lovende ut.

Vi begynner å få bredde i troppen, spillere som kan komme inn for startende 11, og gjøre en god jobb.
Kan det være at vi kan kjempe om top 4 plassering allerede denne sesongen?

Brendan Rodgers kjøp siden januar 2012 har vært trygge, gode, og lavere priset enn hva våre topp 4 konkurrenter kjøper for.

Med visse unntak, som Mamadou Sakho til rekordpris. Men det veies opp av kjøp som Sturridge og Coutinho, som ikke kan klassifiseres som noe annet enn genialt.

Vi fikk se det første av Sakho i Mandagens kamp mot Swansea. Jeg ser en spiller tydelig preget av nervøsitet, ruser ofte, og er litt for ´´treg´´i hodet til å spille PL fast.
Men herregud… potensialet! Han er et BEIST i dueller (selv om noen var dårligere timet enn andre).
Victor Moses, er riktig nok hos oss på lån. Men han kan virke å være en kjempe-lur investering etter hva han viste i første kampen.
Men, for å være helt ærlig, så tror jeg ikke dette kommer til å holde for å få oss inn i top 4 DENNE sesongen.

Vi har handlet mange nye spillere med et lite blikk på fremtiden. Og er veldig avhengige av at sentrale spillere som Agger, Johnson, Lucas, Gerrard, Coutinho, Sturridge og Suarez holder seg skadefrie gjennom sesongen.
Skrtel og Toure kommer til å kjempe om en startplass ved siden av Agger, og det viser en bredde. Men Agger er fortsatt sentral i vår vei mot CL-spill.

Brendan Rodgers, Liverpool, «VI» er virkelig inne på noe.
Vi har det solide forsvaret som vi hadde under Rafa, vi er kontrings sterke. Men i steden for å fylle boksen med mest mulige spillere med dype løp. Skal vi spille oss inn i motstanders 16m.
Dette er noe jeg liker å se, for det var kanskje det lille ekstra som kunne pushet oss inn på 1.plass forran Manchester United i 2008/09 sesongen.

Jeg håper Brendan Rodgers får tid til å fortsette å bygge på det han holder på med. For jeg er bombesikker på at han er den rette mannen for oss.

Jeg skal lett rekke opp hånden og si at jeg ikke var den som jublet høyest da han ble signert. For jeg ville helst beholde King Kenny, som fikset oss vårt første trofé siden 2006. Jeg jublet heller ikke for prestasjonene forrige sesong, men etter Januar har vi faktisk vært veldig gode! Vi har vel noe sånt som 12(!) kamper på rad uten tap, long may it continue!

I år tror jeg vi tar kjempesteg mot en top 4 plassering, men resultatet blir nok en 5-6.plass. Men med den stallen vi har nå, det spillet vi spiller. Så tror jeg vi havner på en 5.plass, ikke så langt unna topp 4, men allikevel.
Chelsea og City har ikke hatt noen kjempestart. Men når det maskineriet begynner å rulle, som jeg tror det gjør, så blir det vanskelig å holde følge. Manchester United spiller ikke så fryktelig godt. Men vinnerkulturen sitter impregnert i veggene der, og det virker som at de skal klare å kjempe seg inn i top 4 i år også, selv med ny manager.
De klarer å avgjøre kamper til sin fordel, og har en sinnsyk flyt som det skal bli vanskelig å hamle opp med.
Spurs ser veldig sterke ut i år. De har handlet spillere som går rett inn i laget og gjør en jobb. I tillegg har de handlet bredde, og har på mange måter et bedre lag nå, enn da Bale var der. Jeg tror og presiserer TROR at topp 4 blir 1.Chelsea 2.Manchester United 3.City 4.Spurs.
Det er klart at man skal være magiker for å treffe på sånt, og det ekstremt skummelt å tippe på det.(Pga. Høy feilprosent og det er tross alt bare spilt 4 kamper) Men jeg velger å sette lista litt høyere for andre, så kan vi fokusere på oss. Tror uansett dette blir top 4 i en eller annen rekkefølge.
Nå føler dere sikkert at det mangler noen.. Ja, det er Arsenal.. Men jeg tror at vi kommer til å kjempe med de om 5.plassen og EL-spill.
Arsenal har en sinnsvakt bra første 11er. Men ser man på benken, så er det basert på reservelagspillere og juniorer. (Høres det kjent ut?)
Dette holder desverre ikke til en topp 4 plassering for Arsenal.
Dette sier noe om hvor hard konkurransen er, når vi kommer til å kjempe med nebb og klør med en (tidligere) solerklar topp 4 kandidat om 5.plassen. Med mindre de handler en solid benk i Januar og at de henger med så lenge, kan jeg ikke se de skal være i topp 4-jakten. For skader kommer, og de kommer som regel der det passer dårligst.

Vi har en bedre spillergruppe, og virker mer stabile nå med 12 kamper uten tap.
Men det er klart at så lenge Arsenal har sine beste 11, må vi henge på.
Isolert sett, så har det ikke så mye å si om vi får 5. eller 6.plass.
Men om noen av lagene under oss på tabellen skulle finne på å vinne Liga-cupen, så MÅ vi ha den 5.plassen. Om vi ikke skulle gjenta bedriften fra 11/12 og vinne den selv.

Det er veldig viktig for oss å kvalifisere til EL neste sesong. Nytt for året er at vinneren får CL-Plass.
Og om vi legger alle klutene til, skal det i utgangspunktet være lettere å vinne EL enn å få 4.plass i PL.
Om vi foran neste sesong står med to muligheter til å komme tilbake til CL, kan vi handle fra en litt høyere hylle igjen.
(Bare se på Spurs, og hvordan de handlet nå)
Og om vi skulle klare å kvalifisere oss neste sesong, som jeg tror vi gjør. Kan vi nok en gang handle fra øverste hylle, og man kan begynne å 100% friskmelde LFC.

Men det er klart at veien er lang, og om man ser på tabellen nå blir fort drømmene våte.

En avgjørende faktor for at jeg tror top 4 venter nok en sesong er 2.omgangene våres.

Vi kan være veldig gode i 65-80min… Men i enkelte kamper er det ikke godt nok, som mot Swansea.
Vi slipper fort andre lag inn i kampen igjen, og det tror jeg at kommer til å bli vår bane denne sesongen.
Kan det være at vi er for dårlig trent? Eller at vi fort mister fokus? Ikke vet jeg.

En annen ting som blir viktig gjennom sesongen er disponeringen av bytter for Brendan Rodgers.
Man må ikke glemme at dette er en relativt ung kar, som fortsatt har mye å lære.
Han, sammen med spillerne må vokse på seg erfarenhet i Premier League.

Et eksempel er byttet mot Swansea, når Coutinho må ut.
Aspas kan se ut som en direkte erstatter for Coutinho, men hvorfor aner ikke jeg.

Aspas kommer på, og er nesten mer til skade enn hjelp.
Et mer naturlig bytte for meg hadde vært å gi Super-Hendo litt pause fra forsvarsjobbinga, og dyttet han inn i en OM-rolle, og sette Sterling ut på vingen.
Det som skjer i går, er at Aspas blir flyttet inn i midten, Sturridge ut på kanten, og da mister vi mannen som kan holde ballen der oppe, mens laget kommer etter.
Det er uhyre viktig, når vi skal legge oss dypt og forsvare en ledelse.
Ikke bare mister vi mye av flyten fordi Coutinho må av, men vi mister ballen ofte, fordi Aspas ikke evnet å holde den der oppe.
Han er mer en type som skal dukke opp når det kommer et innlegg fra kant, og skal lirke inn ballen i mål. En snikspiss, ikke oppspilspunkt, som Sturridge også kan være.

For å oppsummere litt.
1. Vi mister fokus og flyt i 2.omganger
2.Feildisponeringer.
Dette er det som holder oss utenfor top 4 også denne sesongen.

Jeg sier ikke at dette vil skje i hver kamp, men at dette blir avgjørende for at vi nok en gang havner utenfor top 4.

At vi trenger en direkte erstatter for Coutinho ble veldig tydelig. Dette er noe som må hentes i Januar.
Aspas skal for meg være stallfyll, som kan komme innpå å gjøre en jobb helt på topp, når forsvaret til motstander er slitene.
Han skal selvsagt få tid til å etablere seg i PL, men enn så lenge så må disponeringene av han bli mer riktig.
Han var decent mot Stoke, men med en gang han får en mann på seg utenfor 16 er han håpløs.

Jeg tror det blir 5.plassen vi kjemper om i år, realistisk sett. Men det er fotball, og alt kan skje!
Andre lag kan feile. Manchester United kan gå på en tapsrekke, og Moyes kan få supporterne på nakken.
Chelsea spillerne kan surne under Mourinho, samme med super-egoene i City, Arsenal kan få mye skader, og Spurs kan være ugjevne i prestasjonene.
Det kan gjøre at vi greier å henge med helt i toppen. Men om man ser på tidligere sesonger, så kommer de som regel innenfor top 4 uansett.

Jeg mener vi må fokusere på vårt, puste med magen, og ha en realistisk forventning.
Om vi er med i kampen om topp 4 helt inn til slutten, er det en bonus. Men vi kan ikke forvente det.

Neste sesong derimot, tror jeg alt ligger til rette for LFC.
Neste sesong…. La oss håpe det blir siste gang vi bruker de ordene der!

-Thomas

12 Responses to Bislettbanden: Det «nye» Liverpool under Brendan Rodgers

 • Brynje sier:

  Som sagt nå til det kjedsommelige, nå må vi valse over Southampton til lørdag å vise at vi ikke bare har hatt flaks de fire første seriekampene.

  En 43,4-0 seier, glitrende spill og enda mer selvtillit og lagfølelse kan vi mer poeng enn dere tror. Holder det til Gull? Selvsagt ikke. Holder det til CL plass? Det vet man ikke – og frem til det er umulig så skal ikke JEG miste trua iallefall.

  Den der «vi blir nummer 6» ferdig snakka holdningen for og unngå å bli skuffet er den feigeste holdningen en fotballsupporter har…..

 • Filip Nakwaski sier:

  Jeg kan skjønne realiteten av det du sier om 2 omganger, men så lenge jeg hører Rogers sier at vi har endel som må forbedres etter alle kampene vi har hatt, så er det en holdning jeg liker og høre, og jeg regner med at han ikke sier det bare for og holde bakke kontakt, men dyp ønske for og lykkes i sine tidlgere utsagn og filosofi. Den fremgang vi har hatt siden Januar, gir meg et lite lys i tunnelen med tanke på topp 4 og jeg føler at for vær kamp, så blir motstanderen mer og mer usikker på Liverpool, der jeg tror at i de siste sesongene så hadde de fleste lag en vitamin innsprøyting av og spille mot oss med tanke på vår ustabilitet.

 • per kristian sier:

  er det bare meg eller er sterling en direkte trussel, mot liverpool, når han kommer inn? får ballen som oppspillspunkt, klarer ikke skjerme og ny bølge blir generert. alternativt er han på etterskudd defensivt og skaper frispark i farlige situasjoner. skjedde både mot stoke (agger handser) og mot swansea

  • Thomas Bergli sier:

   Nå tror jeg du tenker på Aspas. Sterling er primus motor hjemover og avbryter motstanders kontringer når jeg har sett. Men hvis han blir brukt som oppspillspunkt, så er jo det en feildisponering, ikke Sterlings feil. Men ser fortsatt ikke hva du mener. Det kan bare være meg.

   • per kristian sier:

    Om du ikke ser hva jeg mener og tror jeg tenker på Aspas trenger du briller. I det 87 min både mot stoke og swansea lager sterling 1 av mange frispak i farlig situasjon. Mot stoke endte det med straffe etter klønete inngrepen av Agger, mot swansea redder mignolet til en corner.

    Er enig at Asap ikke funker som oppspillspunkt, men det gjør heller ikke Sterling. Asap sine ballmiss er som oftest på motstanderens banehalvdel, mens sterling har hatt flere situasjoner godt innpå vår banehalvdel. For meg er det tydelig at Sterling er et talent, men har sine klare begrensninger, deriblant det å skjerme ballen når vi blir presset. Prinsippet med å sette inn Sterling siste 20 for å satse på kontringer er fair enough, men når realtiten er at vi blir såpass dype at kontringene uteblir og sterling ender opp som oppspillspunkt på midtbane/ vår banehalvdel er han mer en trussel MOT oss en FOR oss. Og som du skriver, alle 2 omgangene i PL i år har vi blitt ekstremt baktunge og ville hatt mer nytte av noen som kan skjerme ballen en mr Sterling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...