Hold deg oppdatert
Arkiv
Statistikk før Swansea-Liverpool i kveld

Endelig er det kamp igjen etter landslagspause, og Liverpool har mulighet til å ta tilbake tabelltoppen med poeng i kveld.

Brendan Rodgers skal møte sitt tidligere lag, laget han tok opp fra Championship og førte til en trygg 11. plass i sin første sesong i Premier League noensinne, og Joe Allen er også på gamle trakter.

Jeg har tatt en liten titt på litt statistikk og kuriositeter som knytter de to klubbene sammen, blant annet det merkelig høye antallet klubblegender Liverpool har solgt til Swansea opp gjennom årene (jeg tenker ikke på Shelvey nei).

Først litt statistikk:

Lagene har møtt hverandre 32 ganger, fordelt slik:

24 i seriespill, 11-6-7 (seier-uavgjort-tap):

4 i Premier League, 1-2-1.

4 i gamle 1st Division, 2-1-1.

16 i 2nd Division, 8-3-5.

Totalt sett i seriespill har Liverpool putta 56 mål, og sluppet inn nøyaktig halvparten; 28 mål.

Hjemme på Anfield har vi ikke tapt i serien mot Swansea, men på Liberty Stadium har vi heller aldri vunnet, da vi kun har spilt der to ganger, med resultatene 0-0 og 1-0, resten av kampene ble spilt på deres gamle bane Vetch Field. Lite mål i de to kampene, men historisk sett har det vært skåret 41 mål på 12 seriekamper når vi har møtt Swansea borte, så det blir spennende å se i kveld.

8 oppgjør har kommet i cuper, med statistikken 5-1-3.

I Ligacupen har man vunnet en kamp hver, i FA-cupen har vi taket på dem med 4-1-2. Det er også i FA-cupen den største seieren mellom lagene har kommet, dette skjedde i 1990. Etter uavgjort 0-0 på Vetch Field 6. januar, vant Liverpool hele 8-0 hjemme på Anfield bare 3 dager senere, snodig!

I fjor endte det 0-0 på Liberty, mens vi banka Swansea hele 5-0 hjemme, den nest største seieren vår i fjorårssesongen.

Spillere

I oppgjørene mellom lagene har totalt 124 Liverpoolspillere vært med, og 135 Swanseaspillere. Harry Griffiths (Swansea) og Alan A’Court (Liverpool) har spilt flest av oppgjørene, begge to 15, mens legendene Ian Rush og Roger Hunt har putta flest mål, 8 hver, på henholdsvis 6 og 7 kamper, får håpe Sturridge kan fortsette trenden for Liverpools storskårere, han har 1 mål på 1 kamp mot Swansea, det samme har Coutinho, som skårte i sin debut for Liverpool mot nettopp Swansea i 5-0 seieren i fjor.

Når det gjelder overganger mellom klubbene, har kun 3 spillere gått fra Swansea til Liverpool, sist Joe Allen som vi alle vet.

Men når det kommer til spillere som har gått fra Liverpool til Swansea, fikk jeg meg en liten støkk når jeg gjorde research, for sjekk den lista her:

John Lindsay

Roy Saunders

John Toshack

Tommy Smith

Ian Callaghan

Colin Irwin

Ray Kennedy

Jan Mølby

Jonjo Shelvey

Toshack, Smith, Callaghan, Kennedy og Mølby defineres alle lett som legender, og alle 5 gikk til Swansea når deres tid i Liverpool var over, snodig!

Statestikk, tall og historie mellom klubbene kan være artig å se på, men når alt kommer til alt, lever kampen i kveld sitt helt eget liv, og dette betyr niks og nada når fløyta går på Liberty i kveldinga.

Så la oss heller håpe på en gjentagelse av prestasjonen vi hadde på Anfield i februar, enn en gjentagelse av 0-1 tapet i en kamp som gjerne huskes for alt annet en resultatet på tampen av 2011-12 sesongen. Det var King Kennys siste kamp som manager i sin andre runde i Liverpool, det viste seg å være Brendan Rodgers’ siste kamp som manager for Swansea før han kom til oss, men det jeg husker kanskje best må være massevis av Swanseasupportere kledd ut som Elvis. Grunnen var at det ble påstått før sesongen at det var større sjanse for at Elvis ble sett i England enn at Swansea skulle holde seg oppe.

Gleder meg til kamp i kveld, røde venner!

2 Responses to Statistikk før Swansea-Liverpool i kveld

 • Ola Frantzen sier:

  Artig statistikk 😀 Håper på flere slike innlegg før kamper!! ALLTID gøy med statistikk, uansett!
  Keep up the good work, så får vi satse på en leken 3-0 seier, med goller av Sturridge x2 og Hendo dos Santos!

  YNWA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...