Hold deg oppdatert
Arkiv
Statistikk før Sunderland-Liverpool

tallDa er det bare timer til neste Liverpoolkamp, og vi møter et Sunderlandlag som nettopp har mista sin manager Paolo Di Canio som fikk fyken for ca en uke siden og ligger helt nederst i Premier League for øyeblikket. Et skadet dyr vi møter i dag, og vi må nok være fult fokuserte skal vi klare å slå dem på deres hjemmebane.

Jeg har tatt en liten titt på litt statistikk og kuriositeter som knytter de to klubbene sammen, denne gangen møter vi Sunderland, som vi har kjøpt to spillere fra vi nå har i troppen, og igjen møter vi et lag vi har sluppet en legende videre til.

Først litt statistikk:

Lagene har møtt hverandre 160 ganger, fordelt slik:

152 i seriespill, 67-34-51 (seier-uavgjort-tap):

24 i Premier League, 13-8-3.

120 i gamle 1st Division, 50-23-47.

8 i 2nd Division, 4-3-1.

Totalt sett i seriespill har Liverpool putta 254 mål, og sluppet inn 216 mål.

Vi har taket på Sunderland hjemme på Anfield, med 38 seiere, 20 uavgjorte og 18 tap, mens Sunderland har knepent taket på oss når de er vertskap, med 33-14-29, på deres nåværende bane Stadium of Light dog er statistikken jevn, dog litt til vår fordel med 6-2-3 i vår favør, men vi har ikke vunnet der de to siste sesongene.

8 oppgjør har kommet i cuper, med statistikken 6-1-1.

I Ligacupen har vi vunnet alle 3 gangene vi har møttes (også uten å slippe inn mål), og i FA-cupen har vi også godt taket på dem med 3-1-1, sist vi møtte dem der var når vi vant finalen 2-0 i 1992 på Wembley etter mål av Michael Thomas og Ian Rush.

I krigsårene spilte man også 2 kamper mot Sunderland, begge i 1946, uavgjort 2-2 på Anfield etter mål av legendene Balmer og Liddell, og seier 2-0 etter mål av Liddell og Fagan.

I tillegg har man 2 vennskapskamper mot Sunderland. En i 1997 som et farvell til deres gamle stadion Roker Park, da vant Sunderland 1-0. I 1999 spilte man også en vennskapskamp, da på Stadium of Light, for å markere ligaens 100. sesong, og Liverpool fikk visst en pokal etter å ha vunnet 3-2 etter mål av Fowler, Redknapp og Ince.

I fjor vant vi 3-0 på Anfield i januar når Mignolet hadde mer enn nok å gjøre, mens vi spilte uavgjort 1-1 på Stadium of Light i september i en kamp vi burde vunnet. Suarez putta i begge oppgjørene, og en spillesugen Suarez er kanskje klar for det igjen om noen timer?

Spillere

I oppgjørene mellom lagene har totalt 408 Liverpoolspillere vært med, og 507 Sunderlandspillere. Elisha Scott med 24 kamper har flest oppgjør lagene mellom i Liverpools drakt, mens Charlie Buchan har flest for Southampton med 22. Det er også Buchan som har putta flest mål med 18, legendariske Roger Hunt med sine 13 har flest for Liverpool.

Når det gjelder overganger mellom klubbene, har Liverpool hentet 11 spillere fra Sunderland, mens 9 spillere har gått den andre veien. De mest kjente spillerne vi har hentet fra dem er nok Jordan Henderson og Simon Mignolet som vi nå har i troppen. Hendo har virkelig fått farten på sin Liverpoolkarriere denne høsten, og det blir spennende å se hvordan han kan levere videre. Mignolet på sin side har fått en strålende start i Liverpooltrøya etter overgangen i høst, med strafferedning i første kampen helt på tampen og ellers godt spill i alle kamper.
Andre veien er det en Liverpoollegende som igjen skiller seg ut; Alan Kennedy tok turen fra Liverpool til Sunderland i september 1985 etter 7 år i den vakre, røde trøya, og han hadde faktisk to opphold i Sunderland etter han dro fra Liverpool, så han trivdes tydeligvis godt der også.

Som de fleste vet er Fabio Borini på utlån i Sunderland denne sesongen, han vil dog ikke være i aksjon i dag, som en del av lånebetingelsene.

Tilfeldig statistikk: 5 spillere ved navn Johnson har spilt for Liverpool mot Sunderland, og alle står med 1 mål hver, snodig.
Alle spillere med fornavn Luis som har spilt for Liverpool mot Sunderland har skåret mål mot dem (Suarez og Garcia), spennende om Luis Alberto, som fylte 21 år i går, får spille i dag.

Luis Suarez står med 5 mål på 5 kamper mot Sunderland, så la oss håpe han fortsetter i dag, også for å feire sitt andre barn som kom til verden i går!

Da har vi oversikt over litt statistikk før kampen om noen timer, men som jeg pleier å si, statistikk har ikke noe å si når kampen først skal spilles. Så gjelder det å se om vi klarer å prestere en god kamp og ta alle poengene som i januar, og unngår poengtap i en kamp vi skal vinne, som på Stadium of Light for nesten akkurat et år siden.

På tide å slå skikkelig tilbake nå, og starte en ny, god periode uten tap, og helst helt uten poengtap. Come on you Reds!

2 Responses to Statistikk før Sunderland-Liverpool

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...