Hold deg oppdatert
Arkiv
Statistikk før Liverpool-West Brom

tallEndelig helg, endelig Premier League! Etter uavgjot 2-2 mot Newcastle forrige helg i en kamp man helt klart skulle vunnet med en mann mer i drøy omgang, er nok gutta klare for å reise kjerringa og slå tilbake mot tidligere Liverpool-trener Steve Clark og hans West Bromwich Albions. Laget vi tapte mot i begge kampene i serien i fjor (vi vant dog i Ligacupen) skal vi IKKE tape for i begge kamper i år, om noen timer er det kun snakk om 3 poeng, med meg på tribunen, sammen med debutant Thomas, Berner og Ståle som feiret sin 25-årsdag i går kveld med å utvide magesekken i kjøtthimmelen på Viva Brazil!

Jeg har tatt en liten titt på litt statistikk og kuriositeter som knytter de to klubbene sammen, denne gangen er det bl a West Brom som er laget en nordmann har skåret mest mot i sin Liverpoolkarriere..

Først litt statistikk:

Lagene har møtt hverandre 140 ganger, fordelt slik:

122 i seriespill, 57-33-32 (seier-uavgjort-tap):

14 i Premier League, 10-0-4.

106 i gamle 1st Division, 45-33-28.

2 i gamle 2nd Division, 2-0-0.

Totalt sett i seriespill har Liverpool putta 185 mål mot West Brom, og sluppet inn 135 mål.

Vi har et godt tak på West Brom hjemme på Anfield, med 33-17-11. Borte har vi et knepent tak på West Brom, med 24-16-21.
I Premier League startet det bra for oss med seiere i de 9 første kampene, og det uten å lippe inn et eneste mål, og skåre 25. På de siste 5 derimot, er historien en helt annen. Siden West Brom brøt seiersrekken med en 2-1 seier på Hawtorns etter 2 straffemål fra Chris Brunt snudde kampen etter Martin Skrtel hadde gitt oss ledelsen, har de vunnet 4 av 5 kamper, og i de tre siste har vi ikke skåret mål engang. I fjor ble det først tap 3-0 borte i serieåpninga, og så 0-2 på Anfield i februar.

18 oppgjør har kommet i cuper, likt fordelt mellom Ligacupen og FA-cupen, med statistikken 5-4-5.

I FA-cupen står vi med statistikken 3-3-4. Sist man møttes var helt tilbake i 1968, der man måtte spille 2 omkamper etter først 0-0 på Hawtorns, så 1-1 på Anfield, før West Brom trakk det lengste strået på nøytral grunn på Maine Road med seier 1-2.

I Ligacupen står vi med 3-2-1, der lagene har vunnet hver sin omkamp. Vi møtte West Brom sist i fjor i september, når unggutta fikk litt revansj for ligaåpninga, også her startet det dårlig med en i fleisen etter 3 minutter, men to mål av Nuri Sahin sørget for at vi tok oss videre i Ligacupen.

Liverpool har vartet opp med kalassifre mot West Brom flere ganger, men den største seieren er 6-0, og den kom i Premier League borte på Hawtorns i april 2003, når Michael Owen og Milan Baros gikk helt kokkos. Owen putta etter et kvarters spill, men det var eneste målet til pause. Spissparret tok seg tydeligivs en prat i pausen, for Baros doblet ledelsen bare 2 minutter inn i den andre omgangen, før Owen klinka til med et hattrick på under 20 min, og Baros runda av det hele med sitt andre 5-6 minutter før slutt. Owen rundet også sitt 100. mål i Liverpooltrøya i denne matchen.

Lagene har forøvrig også møttes i to testkamper i 1896, der Liverpool først vant 2-0 på Anfield, før vertskapet igjen fikk gleden av samme resultat, når West Brom vant 2-0 hjemme på sin gamle bane Stoney Lane.

Spillere

I oppgjørene mellom lagene har totalt 359 Liverpoolspillere vært med, og 386 West Brom-spillere. Callaghan har flest kamper for oss røde med 33, mens Tony Brown står med 31 oppgjør mellom lagene som West Brom-spiller. Gorgon Hodgson med 10 mål står rett foran noen av de største Liverpoollegendene i Hunt og Dalglish som mestskårende for de røde i oppgjørene, mens Billy Richardson er rett bak med 9 for West Brom.

Når det gjelder overganger mellom klubbene, har klubbene delt broderlig. 3 mann har gått hver vei, ikke mye bemerkelsesverdig der, vi henta to mann i mai 1903, siden det kom David Burrows. Han fylte forøvrig 45 år i går, og min reisekompanjong denne helga, Ståle, ble født på 20-årsdagen til i 1988, kun dager etter han signerte 20.10 og rakk å få sin debut 22.10. Hans høydepunkter var å få med seg Liverpools hittil siste ligatittel, og en FA-cuptittel i 1992. Andre veien er det lite å skrive hjem om, Scott Carson var dog en ganske stor overgang til keeper å være og til West Brom å være når han forlot Liverpool for £3,25M i juli 2008. 

Tilfeldig statistikk: West Brom er sammen med Chelsea og Blackburn laget John Arne Riise har skårt mest mot med 3 fulltreffere på bare 6 kamper. Gerrard har faktisk like mange mål mot West Brom som Riise.

Da har vi oversikt over litt statistikk før kampen om noen timer, men som jeg pleier å si, statistikk har ikke noe å si når kampen først skal spilles. Så satser vi på at vi endelig får hull på både mål- og poengbyllen vi har slitt med mot West Brom i de siste 3 kampene, og sikrer 3 viktige poeng hjemme på Anfield.

En lang og god seiersrekke hadde smakt godt nå, og med flere tøffere kamper fremover, bør gutta gi alt for 3 poeng i dag, så får jeg meg en skikkelig opplevelse på årets første live for min del også!
COME ON YOU REDS!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...