Hold deg oppdatert
Arkiv
Statistikk før Liverpool-Fulham

tall

Liverpool ble brakt ned på bakken av et godt Arsenallag forrige lørdag på Emirates når de røde og hvite fra London skaffet seg en luke på 5 poeng på toppen av en utrolig jevn Premier League-tabell. Liverpool var ikke på stasjon fra starten i kampen, og da får man svi mot gode lag.

Men om noen timer er vi tilbake på Anfield, det er Fulham som kommer på besøk, og det er 3 poeng på hjemmebane det handler om. Fulham har skårt noen fantastiske mål i det siste, men har ikke imponert meg nevneverdig spillemessig, selv om de satte press på scum i andreomgangen etter å ha blitt overkjørt totalt i første omgang forrige helg.

Jeg har tatt en liten titt på litt tall og kuriositeter som binder klubbene sammen, så får vi se om jeg har gravd opp noe spennende denne gangen!

Først litt statistikk:

Lagene har møtt hverandre 65 ganger, fordelt slik:

52 i seriespill, 29-13-10 (seier-uavgjort-tap):

24 i Premier League, 14-4-6.

18 i gamle 1st Division, 8-7-3.

10 i gamle 2nd Division, 7-2-1.

Totalt sett i seriespill har Liverpool putta 97 mål mot Fulham, og sluppet inn 49 mål.

Hjemme på Anfield har vi statistikken 18-7-1, altså kun tapt en kamp i seriespill mot Fulham; 0-1 i mai 2012. Borte har vi statistikken 11-6-9.

Blir det skåret mål mellom lagene i PL, blir det en vinner, skal vi tro statistikken. 4 ganger har det endt uavgjort, alle 4 0-0. Ellers er det verdt å nevne at man bør forholde seg rolig uansett hvordan det ser ut til pause i dag, for Liverpool har tradisjon for ville andreomganger mot laget fra London. Jeg kan nevne kampen fra oktober 2004 når Alonso skårte sitt første mål for Liverpool; da lå vi under 2-0 til pause på Craven Cottage etter to mål av Luis Boa Morte, men vant 2-4 etter selvmål av Knight, og skåringer av Baros, Alonso og Biscan på overtid, i det som var Liverpools ligakamp nr 4.000. I desember to år senere var det andreomgangen som telte igjen etter 0-0 til pause, og vi fikk se noen sjeldne mål; Gerrard og Luis Garcia ikke så rart, men Carra og Mark Gonzalez hører heller til sjeldenhetene.

Hattrick har vi fått 2 av på de siste 5 kampene mot Fulham; Maxi i mai 2011, og Sturridge i mai i år. Forøvrig slo vi Fulham 4-0 hjemme i fjor, og 1-3 borte.

30 oppgjør har kommet i cuper, med statistikken 10-8-12.

I FA-cupen står vi med statistikken 1-1-2 på 4 kamper, men har ikke møttes siden 1934.

I Ligacupen er vi klart best dog, med 7-2-0 på 9 kamper, og vunnet de 7 siste etter to 1-1 kamper i 1983 da man måtte ha en tredje kamp for å avgjøre hvem som skulle videre og Greame Sounness ble matchvinner 4 minutter før ekstraomgangene var ferdige på Craven Cottage.

I 1986 kom Liverpools største seier over Fulham, i Ligacupen, med knusende 10-0 med under 14.000 tilskuere til stede. Enveiskjøring hele veien, og McMahon brant til og med en straffe. Målene kom i denne rekkefølgen: Rush, Wark, Whelan, McMahon, Wark, McMahon, McMahon, Rush, McMahon, Nicol. En god, gammeldags grusing der altså!

Når det gjelder større tap, har Liverpool kun tapt med 3 mål en gang tilbake i 1912, ellers er det 3 1-3 tap og 0-2 som har svidd mest.

Spillere

I oppgjørene mellom lagene har totalt 236 Liverpoolspillere vært med, og 253 Fulham-spillere. Carra har flest kamper for oss røde med 20, mens Johnny Haynes står med 19 oppgjør mellom lagene som Fulham-spiller. De med mest mål hos Liverpool har flere mål enn kamper i toppen; Liddell med 13 på 12, Fowler med 8 på 7 og nevnte McMahon med 5 på 2. Tosh Chamberlain, Roy Dwight og Allan Clarke står alle med 4 mål i oppgjørene for Fulham.

Når det gjelder overganger mellom klubbene, har vi kjøpt 3 spillere fra Fulham, og 5 har gått andre veien. Alle tre vi har kjøpt er forsvarsspillere, med vekslende hell. Først Richard Money i 1980, som nesten ikke spilte for oss, før et solid kjøp i Steve Finnan i 2003, en solid og god back i mange år i Liverpooldrakta. Så en av de mest håpløse kjøpene i Liverpools historie; Paul Konchesky. Ikke bare presterte Hodgson å hente han. Og ikke bare presterte han å gi penger for han. Han presterte også å slippe to lovende unggutter andre veien i Lauri Dalla Valle, som ikke har blitt noe av, og Alex Kacaniklic, som fortsatt er i Fulham og gjør det bra, og spiller på det svenske landslaget. God deal, Roy! Sistemann verdt å nevne er Karl-Heinz Riedle som gikk til Fulham fra Liverpool i 99, etter to sesonger med ikke overdreven suksess på Anfield. 

Da har vi oversikt over litt statistikk før kampen om noen timer, men som jeg pleier å si, statistikk har ikke noe å si når kampen først skal spilles. Så satser vi på at vi får se nye hattrick av Liverpoolspillere i dag, og gjerne også to gnistrende gode omganger, selv om vi vet vi ofte kan stole på den andre mot Fulham.

Trøkk fra start er nøkkelen i dag tror jeg, og selv om dette Fulhamlaget kan se patetisk dårlige ut i perioder, kan de plutselig dukke opp med et par fantastiske skåringer, så her gjelder det å være på hele veien!
COME ON YOU REDS!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...