Hold deg oppdatert
Arkiv
Reisebrev Liverpool – Manchester City 13.04.14

streetsMr Øyvind Sundby vant Liverpoolblogg.nos tippekonkurranse forrige sesong å fikk velge fritt valgt kamp samt hotellopphold for to personer.

Øyvind valgte Man City på Anfield – et helt «greit valg» sånn i ettertid 😉

Sundby har kommet med et reisebrev så da kan du bare ta det videre Øyvind:

Jeg var så heldig/dyktig at jeg klarte å tippe riktig på et ukjent antall riktige resultater i fjorårssesongen. Og det gjorde at jeg vant to billetter og hotell til kamp i Liverpool levert av Liverpoolblogg.no.
Rett før juletider valgte jeg da hjemmekampen mot Manchester City, uten noen som helst anelse om at kampen kunne bli så viktig som den ble. Kan jo ikke si noe annet enn at spenningen bygget seg opp utover vårsesongen. Liverpool i storform halte innpå lagene foran, og gjorde det jevnere enn hva som er bra for gjennomsnittsmannen.

På fredagen ankom vi i tolvtiden. Vi sjekket inn på hotellet, som i anledningen er Novotel, sentralt flott hotell. Kvelden brukte vi på Comedy Central, i kjelleren på Bluebar ved Albert Dock. Noe som anbefales veldig.

Lørdagen bar turen over til Prenton Park hvor det var bunnoppgjør, Tranmere Rovers mot Shrewsbury Town. Var vel kanskje halvfull stadion, så rundt en 8000. Tranmere vant kampen 2-1 etter mål av Max Power og Junior White. Skal ikke skryte for mye av stemningen, for den var vel heller ganske laber. Men, har du en ettermiddag til overs så kan det anbefales å se en kamp. På kvelden var vi på Viva Brazil, en fantastisk restaurant. Første gangen vi har vært der, og sjansen er stor for at det blir flere ganger. Maten og konseptet var utrolig. Nå vet ikke jeg hva andre gjør når de er der, men man skal vel ha 15 stempel før man går? Mye god mat for en rimelig penge ihvertfall.

tranmere

Søndag – Kampdag. Begynner dagen med frokost på hotellet, og siden det er tidlig kamp så er det ikke stort mye mere man rekker. Ankommer Anfield rundt tre og en halv time før avspark. Siden det er en liten stund til bussen ankommer så går vi gjennom supporter butikk og ser litt. Rekker også bort en tur til Hillsborough Memorial, hvor det i anledningen av 25 år, var veldig befolket. Vi bestemte oss for å gå forholdsvis tidlig ned mot King Harry pub hvor bussen skulle velkommes. Stod noen få supportere og styrte med flagg og banner, ellers var det lite folk. Etterhvert som tiden gikk fylte gata seg med supportere i alle aldre. Folk som hadde billett og de som ikke hadde. Stemningen steg til værs når bussen viste seg lenger ned i gata. Folk pekte ned mot bussen for å gjøre alle klar over at den var på vei. Stemningen er i hundre, folk jubler og synger. Var nok ikke ett eneste menneske som stod der som ikke var med på feiringen. Etterhvert som bussen passerte fulgte folk med og det ble et langt tog opp til Anfield.

thekop

Vel inne på stadion og spenningen stiger for hvert minutt som passerer. Får tid til et par rolige, men samtidig raske øl, før tribunene fylles opp og oppvarmingen begynner. Stemningen og lydnivået var fantastisk lenge før avspark. Når Manchester City supporterene viste frem banneret med YNWA 96, var det en klappsalve som overdøvet alt som skjedde på stadion. En utrolig fin gest av Manchester City. Youll Never Walk Alone ble sunget med et lydnivå som ikke kan beskrives, ble ikke spillerene inspirert tidligere, ble de det nå. Ett minutts stillhet og en mosaikk på The Kop var det som gjenstod før avspark. Det ble avsluttet med et brøl fra The Kop som mest sannsynlig ble hørt i sentrum. Justice For The 96.

Selve kampen har jeg ikke så mye å si om, da jeg sliter litt med å gjenoppleve hendelsene. Stemningen var i hundre hele første omgang. Og alle var i ekstase ved både 1 og 2-0. De første 45 minuttene var en gledesrus uten like. Pausen ble brukt til å hvile beina, Godt over en time stående på betong merkes i beina. Andre omgang starter like bra som første, med god stemning. Kalddusjen kommer relativt fort, og det går ikke lang tid før den er komplett. 2-2! Stemningen er så og si helt vekk, kommer litt sang her og der, men langt ifra hvordan det var tidligere. Mange som har mistet motet, og virker som flere tror på 2-3 fremfor 3-2. 3-2 kommer og hele stadion bryter ut i jubel. Were gonna win the league blir sunget for full hals, mens hele The Kop står og hopper. Stadion er i hundre. Nå er det full stemning frem til dommeren blåser av kampen, og seieren er et faktum. Ett steg nærmere seriegullet.

Resten av kvelden ble brukt til å feire med mat og øl. Måtte reise ganske tidlig mandags morgen, så kvelden ble sikkert ikke like lang som for mange andre. Litt feiring ble det allikevel.

Det var både opp og nedturer under kampen. Ble litt vel spennende til tider, da spesielt ved 2-2. Selv om jeg nesten er glad det skjedde, bare for å få med den vanvittige oppturen når 3-2 kom. Nå mangler det bare å få sett opptaket av kampen. Så får jeg med meg situasjonene som det har vært snakk om etter kampen.

Tusen takk for turen Liverpoolblogg.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...