Hold deg oppdatert
Arkiv
Super-Mario, eller bare tull og overskrifter?

BalotelliDa ser det ut som det kommer til å skje da. For 2 uker siden avviste Rodgers kategorisk at Mario Balotelli kom til å signere for Liverpool FC. I går kveld kom ryktene fykende, at klubbene var i dialog, først at Liverpool ønsket å låne spissen i en sesong, med både klausul om å kjøpe han etter denne sesongen, men også diverse klausuler om oppførsel og mulighet til å sende han tilbake til AC Milan.

Det kom raskt frem at Milan avviste blankt å låne ut beistet av en spiss, men var åpne for salg, og derfra har det gått raskt. I dag sies det at klubbene er bortimot enige, og de siste summene som har kommet ligger på en overgang for ca £16M. £4M med enn Shane Long til Southampton der altså….

Så er det hva vi får da. Meningene er mange, og mange er mildt sagt skeptiske. For det har aldri vært stille rundt Balotelli, i hvert fall ikke etter han kom til Manchester City i 2010.

Mye historier og mye rart har gutten gjort, og det har også blitt et par småstygge situasjoner ute på banen. I sin første sesong i City ble det to røde kort og 3 den neste. Etter det tredje, i april, sa manager Mancini at hans tålmodighet var brukt opp, og at Balotelli ikke ville spille mer under han. Det holdt han også, nesten, men i siste seriekamp mot QPR ble han satt inn mot slutten når City jaga tittelen, og det var Super-Mario som satt opp Aguero til målet som sikra tittelen på dramatisk vis på overtid. Forøvrig hans eneste registrerte assist i Premier League.. Januar sesongen etter gikk han videre til AC Milan, og Mancini sa han kunne komme tilbake, og bli en virkelig toppspiss om han fant seg til rette igjen.

Når man ser på statistikkene til Mario, er det liten tvil om at han er noe ustabil. Strålende som unggutt i Inter før han gikk til City i 2010. En ikke spesielt god debutsesong, men en bra sesong i 2011/12, som avsluttet i problemer etter røde kort, og den siste halve sesongen var ikke bra, før han gikk til Milan.

I Milan, klubben han støttet som guttunge i Milano, med ny giv og motivert, herja han igjen. 12 mål på 13 seriekamper ut sesongen 2012/13 reddet Milans sesong, og fikk den nesten alene til Champions League. Forrige sesong var ikke like bra, men 14 mål på 30 kamper i ligaen er ikke ille for et middelmådig Milanlag. Forrige sesong bommet han også på sitt første straffespark i forsøk nr 22, da Pepe Reina redda straffespark og Napoli vant 2-1.

For Italia har han 13 mål på 33 kamper.

Uten tvil en fantastisk spiller på sitt beste, men det har også skjedd en del rart. Litt merkelige historier med å tenne på fyrverkeri inne og gi bort masse penger til en uteligger plager meg lite, slike ting lander i avisa, men skader ikke klubben veldig mye i mine øyne. Det er verre med røde kort, irritere på seg lagkamerater og lignende, men slike historier har det faktisk ikke vært veldig mye av rundt Mario, og det synes jeg er positivt.

Når alt kommer til alt, er det alltid risiko med en overgang. Det sies at summen er ca £16M, og at lønna kommer til å lande på rundt £100.000/uka, en kontrakt på 4-5 år. Prisen er ikke ille i det hele tatt, lønna er ikke veldig høy lenger, men han blir blant de bedre betalte i klubben såklart. Jeg tror uansett det ikke kommer til å være store problemer å få noe igjen hvis han ikke passer inn og får det til.

På sitt beste er han verdensklasse, kan skåre alt mulig av mål på alle mulige måter, og er et helvete å hanskes med for forsvarsspillere. På sitt verste kan han bli utvist og krangle på seg et dovendyr. Så er spørsmålet kan Rodgers temme noe av dette? Jeg tror Mario kanskje snart kan bli voksen, litt som man så med Sturridge når han kom til klubben og virkelig har funnet seg selv. Jeg tror han også er veldig motivert for å vinne noe igjen etter halvannen sesong i en falmet storhet i Milan, og en motivert Balotelli, pleier å være en meget god Balotelli.

Er det en mann som kan temme Super-Mario og få ut det beste av han, så tror jeg det er Rodgers.

3 Responses to Super-Mario, eller bare tull og overskrifter?

 • Leiv sier:

  Har fulgt Inter som lag i Italia og så da Balotelli som 18-19 åring OG VAR ENORM TIL TIDER. Trodde personlig at han skulle bli en av de beste, selvom det var da Inter regjerte Serie A i noen år.

  I slutten av karrieren i Inter så var oppførselen hans skammelig og måtte dra. Noenlunde samme trend i Man City(men her vil LFC få nytte av pga tidligere erfaringer fra PL). I Milan så har det forsatt samme sutre trend, men mye mindre kontroversielt.

  Med tanke på pris og 50% mindre i lønn så er jeg åpen for kjøpet, men da må Rodgers og også Gerrard vise hva dette går i og se om det er LFC som kan få skikk på han.

  Blir spennende! Forsatte bare 24 år vel og vi får håpe lederne tar grep og verner om Balo. Psykologen Peters(?) kan komme bra med her også. Scouser oppdragelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...