Hold deg oppdatert
Arkiv
Time to say goodbye – Takk for minnene Pepe!

Pepe Reina

Da har vi igjen mottatt et gjesteinnlegg fra Marius Fjermeros som igjen ønsker å dele sine tanker om en overgang, denne gangen Pepe Reina. Ordet er ditt, Marius;

Tirsdag kom meldingene om at Pepe Reina er solgt fra Liverpool til Bayern München. Et salg jeg har vondt for å akseptere, selv om jeg ikke er særlig overrasket over at hans tid i klubben er over. Hva vil man oppnå med å selge unna en fantastisk keeper kun fordi han sitter på en god lønn, som styret selv har gått med på å gi han?

Historien kjenner de aller fleste til. Rafael Benitez hadde bitt seg merke keeperens imponerende prestasjoner, og noe av det første han gjorde som Liverpool-manager var å punge ut nærmere ni millioner pund for sisteskansen. Benitez var rask med å uttale at «Reina var den beste keeperen i Spania». Det skulle vise seg å bli et svært godt kjøp, og Reina fikk med seg hele 394 kamper på ni år i klubben. Nå er imidlertid Liverpool-eventyret over for den populære målvakten, som tar fatt på et nytt eventyr i tyske Bayern München, hvor han vil få det svært tøft med å danke ut kanskje verdens beste burvokter i Manuel Neuer.

Reina ble som nevnt raskt en av de mest populære spillerne blant supporterne. Et meget høyt nivå kombinert med en svært jordnær og utstrålende personlighet faller godt i smak hos supporterne. Reinas kanskje beste evne som keeper er den strålende teknikken. Spiller man ballen tilbake til Reina er det sjeldent mye nerver å spore blant supporterne, grunnet teknikken og hans usedvanlige ro med ballen, som iblant førte til at han fort kunne finne på å drible av en angriper. Pepe Reina er nok en av få keepere i verden som fint kunne klart seg som midtbanespiller, det sier litt om hvilket ferdighetsnivå med ballen i beina spanjolen har! I tillegg til dette var Reina flere ganger med på å redde mange poeng for Liverpool med sine fantastiske reaksjonsredninger, hans gode feltarbeid og ikke minst det faktum at han sjeldent gjorde tabber (dog med unntak av hans siste sesong i rødt). Ikke minst skal man ikke undervurdere hans evne til å dirigere og lede et forsvar!

Reina forlater klubben som en av mest lojale og best likte blant røde fans over hele verden. Reina er lojal, han er positiv og har igrunn alle egenskapene som gjør han til en favoritt blant supporterskaren. Spesielt den store gleden og forholdet til selve klubben er noe jeg alltid kommer til å huske han for. Da vil jeg spesielt trekke frem David Ngogs scoring mot Manchester United, hvor Reina spurtet over hele banen for så kaste seg over Ngog med et smil og en glede som ikke kan feiltolkes. Det vil for meg stå sterkest i minne fra denne fantastiske keeperen som vi har fått glede av å ha i klubben vår i hele ni år. I mine øyne en av de aller beste målvaktene som noensinne har spilt for Liverpool, og uten tvil en legende med nesten 400 kamper på CV’n.

På grensen til skandaløst

Nettopp derfor synes jeg behandlingen Reina har fått de siste to sesongene er på grensen til skandaløs. Det hele startet forrige sesong hvor man presset Reina til å godta en utlånsavtale med Napoli, som han selv uttalte at han ikke visste om før den nesten var i orden. Er det slik man skal behandle en klubblegende i Liverpool FC? En slik behandling fortjener ingen, spesielt ikke en som har vært en tro tjener i nesten ti år. Også denne gangen har jeg mine tvil om at Reina selv ønsket å forlate klubben, hadde det ikke vært for at han var uønsket på Anfield. Han har gjennom hele Liverpool-karrieren vist at han elsker klubben, derfor sliter jeg også nå med å forstå noe annet en at han nærmest blir tvunget til å godta en slik avtale.

Avgjørelsen om å selge Reina for usle to millioner pund kommer heller ikke av sportslige årsaker. For 31-åringen er i mine øyne en enda bedre keeper enn Simon Mignolet. Det er heller ikke for ingenting at han er god nok for en av de beste klubbene i verden, men ikke for Liverpool. Transfermarkt operer med en markedsverdi på nærmere åtte millioner pund, som vil si at vi selger en topp topp keeper for en fjerdedel av det han egentlig er verdt… Da er det i all hovedsak to åpenbare grunner til det: For å bli kvitt lønningen hans på 1,1 millioner kroner i uken og den enkle grunn at han er på feil side av 30-årene.

Sett på den måten er avgjørelsen logisk, økonomisk sett. Jeg har allerede nevnt at jeg synes han er en bedre keeper, med et høyere toppnivå og flere styrker enn Mignolet. At Rodgers bygger sitt eget lag har jeg forståelse for, men samtidig, om man først skal erstatte noen, bør det være med en enda bedre spiller enn det man allerede har. Om en av verdens største klubber kan finne en plass til han i Bayern, hvorfor skal ikke vi kunne finne en plass til han i Liverpool? En klubb som i tillegg står han nær.

31 år er heller ikke en særlig høy alder for en keeper, og jeg er overbevist om at Pepe Reina har mange flere år igjen på toppnivå. Gianluigi Buffon er 36 år og leverer fortsatt varene i en av europas største klubber.

FSG opererer etter moneyball-prinsippet. I utgangspunktet en god tanke, hvor man kjøper unge spillere og selger for høye summer. Jeg skal ikke gå nærmere inn på hva jeg tenker om systemet, men skal man ikke kunne gjøre et unntak en gang iblant? Man gjorde det med Kolo Toure, og med ambisjoner burde man kunne gjøre det når det er snakk om en spiller av såpass høyt kaliber som Pepe Reina. Man vinner ingenting om man ikke kan ta seg råd til å gi de beste høye lønninger.

Reina er en av de beste keeperne klubben har hatt. Når han ikke er ønsket til tross for sine kvaliteter kan jeg forstå at han søker nye utfordringer. Reina etterlater seg et stort tomrom med sine kvaliteter og personlighet. En spiller som har gitt alt for klubben i ni år fortjener respekt og ikke bli presset ut av klubben. Nå er det på tide å si farvel Pepe! Med et rødt hjerte ønsker jeg deg all mulig suksess og lykke til videre i karrieren – You’ll Never Walk Alone!

3 Responses to Time to say goodbye – Takk for minnene Pepe!

 • Tony Holm sier:

  Igjen et godt bidrag fra deg, Marius.

  Da har favorittkeeperen til mange av oss dratt for godt, og jeg har som deg et litt bitter smak i munnen. Ikke fordi han ble sendt på utlån eller solgt, men som du skriver; måten dette har skjedd, mangelen på kommunikasjon osv.

  Pepe Reina svarte som seg hør og bør; han var bedre enn Mignolet i fjor, selv om Mignolet hadde en god sesong. Når det er sagt, så er jeg enig at det er mer riktig å satse på Mignolet, toppnivået til Reina er høyere, men Mignolet er jeg mer trygg på, og min følelse er at Brendan velger riktig keeper. Å ha en keeper som henter over en million i uka på benken er unødvendig, og kan heller brukes på en utespiller av høy klasse. Salget av Reina frigjør midler til lønn.

  Jeg skrev forøvrig et innlegg om Reina for ca 100 Liverpool-kamper siden, hvor jeg spekulerte i om han kunne bli tidenes Liverpool-keeper. Det ble han aldri, men for en innsats og for en person og for en rollemodell. Vi får takke Reina for alle minnene vi har, og ønske han til lykke med å være reserve for verdens beste keeper. Noe snålt valg, men du ønskes alt vel godeste Reina.

  Her er artikkelen forresten; http://www.liverpoolblogg.no/2010/04/pepe-reina-kan-han-bli-tidenes-beste-liverpool-keeper/

 • Svenn Hauge sier:

  Pepe var alldeles strålende i mange år, men ingen har klart å gi meg sånn hakaslepp pga keepertabber heller!

  Til tider tenkte jeg på kampfiksing – så ekstreme tabber var det – i forhold til hva vi har fått bevis på at han kan!

  Men nå er det ihvertfall blitt slik at Mignolet er vår ubestridte førstekeeper, og det lever jeg godt med!

  • Morten sier:

   Samme tenker jeg. Han hadde redninger i verdensklasse, og samme typer tabber. Når ballen ble løftet høyt inn i feltet og Reina kom ut for å «bokse» ble jeg rimelig nærvøs. Han virket ofte som en nærsynt Smurf da, og jeg var mer trygg da han var på streken, der han var nærmest Batman. Med ballen i beina kunne en lene seg tilbake og slappe av. Men Mignolet er jeg trygg på. Men helt trygg har jeg vel ikke vært siden Clemmence voktet nettet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...