Hold deg oppdatert
Arkiv
Tre kamper spilt og lov å være optimist

Tommel oppPremier League er i gang, og Liverpool har kommet vel ut av startblokka, etter å ha samlet syv poeng, holdt nullen i alle kamper og vist seg fra en god side borte mot Arsenal, så er det lov å se optimistisk på den nærmeste fremtiden.

Artikkelen ser på lagets prestasjon hittil i sesongen og artikkelforfatter gir sin topp fem liste over hva eller hvem som har imponert mest i de tre første kampene.

Hva kan vi tolke ut av de første kampene?

De to første kampene var pent sagt rufsete sett med røde øyne, Stoke-kampen var ikke bra, men den var solid, og Coutinho ble forskjellen mellom lagene. Vi hadde en viss kontroll på Bournemouth i andre kamp, men andreomgangen uten Henderson ble ikke observert uten nerver. Uavhengig av prestasjonene endte det i seks poeng, og nullen var sikret. Resultatet borte mot Stoke var bra, spesielt om vi tenker på siste kampen i fjor, som endte i totalslakt mot samme lag.

Kampen i går var virkelig en vitamininnsprøytning med tanke på optimismen for resten av sesongen. Det var ikke lett å spå hvordan kampen skulle ende, kampen gjennom bølget mellom gode prestasjoner fra begge lag. At det endte målløst er smått utrolig, og kan dediseres til keeperene, og spesielt Cech hadde noen redninger hvor han viste at de tidligere kvalitetene hans fortsatt ligger i kroppen.

Det er mange som fortjener skryt etter i går, Brendan tok ut et perfekt lag, førsteomgangen var fantastisk, og selv om Arsenal tok seg sammen i andre omgang, så er det lett å føle seg litt snytt for at det ikke ble både én og fire scoringer. Å finne en banens beste er vanskelig, og man ser i kommentarfeltet at valget varierer mellom de forskjellige fotball-brillene som så kampen. Etter å ha smattet på kampen, så faller valget mitt på Joe Gomez, en spiller som nå imponerer de fleste av oss, kun er 18 år, men spiller som han skulle vært den mest rutinerte på banen. Det var litt ujevnt mot Stoke, men de to siste kampene har vært mer enn bra for den talentfulle venstrebacken.

Hva/hvem har imponert mest hittil?

5. Dejan Lovren

Ble avskrevet i sin første sesong i fjor, men kjempet seg inn på laget igjen, med forskjellig kvalitet i spillet. Fikk sjansen i første kamp i år, og selv om han muligens har vært den minst gode i forsvarsfirerer er det imponerende at kroaten har hevet seg betraktelig, og blitt trygg og god som vi så han i VM for Kroatia, og for Southampton. Vi kan se i ansiktet til Lovren at han er tilbake, og som avskrevet kort fortjener han en plass på listen for innsatsen i tre første kampene.

4. James Milner

Har fortsatt ikke vist hva Milner kan når han har en dag på 100 %, men bidrar med en ro og arbeidsinnsats Liverpool har trengt ved siden av Henderson. Kunne kanskje foretrukket at han bidro enda mer offensivt, men når man ser evnen hans til å holde ballen akkurat perfekt lenge, for så strø ballene der de trengs, så er det vanskelig å klage. Har gitt midtbanen til Liverpool akkurat det vi savnet i fjor, og kommer til å vise seg å bli en av lagets viktigste spillere i denne sesongen.

3. Philipe Coutinho

Fortsatte der han slapp i fjor, og ser ut til å være i sin livs form. Er et unikum med ballen i beina, en sannekte magiker som sørger for at spenningsnivået øker i kroppen hver gang han har ballen. At han kun har ett mål denne sesongen er utrolig, og kun noen fantastiske keeperprestasjoner har stått i veien. Fotballgudene for daglig takknemlighet for at brassen spiller i rødt og er så god som han er.

2. Joe Gomez

Fikk gode tilbakemeldinger etter pre-season kampene, og selv om han var litt rusten mot Stoke, har han hevet seg til et hakk hvor han opptrer som en av Premier Leagues mest solide backer. Har litt å gå på når det kommer til siste offensive del, men vi ser allerede tendenser til en spiller som liker å utfordre. Det eneste Gomez kan bli tatt på er at han har plukket opp tre gule i kampene han har spilt, et snitt på et gult pr. kamp blir i overkant. Defensivt har han vært bunnsolid. Beholder han selvtilliten slik det ser ut til at den er nå, kan Moreno se langt etter den plassen og får nøye seg med noen innhopp når han trengs.

1. Hele forsvaret + keeper

Selv om Liverpool har fått to scoringer i mot som har blitt tvilsomt avlåst for offside tar ikke det fra hele forsvarets innsats i de tre første kampene. Backene i Clyne og Gomez har spilt fantastisk, og Skrtel og Lovren har vist at de samarbeider godt og gir 100 prosent i hver duell. Mignolet fortjener også sin berømmelse, har opptrådt trygg og har vært patent de gangene han har blitt utfordret. Jeg så for meg Sakho som en joker mot Arsenal, nå må en skade eller plutselige snudde resultater til for at franskmannen får sin plass på laget, for såpass solid som forsvarsrekka spiller nå, er det lenge siden vi har sett. La oss krysse fingrene for at fokuset blir der i de forekommende kampene, for tettes det igjen bakover har vi offensiv kraft som kommer til å skape mye moro denne sesongen.

De neste kampene bærer prov på mye spenning

Vi møter West Ham neste helg på Anfield, før det er en uke med landslagspause. West Ham kampen blir ingen walk over, og det blir spennende å se hva den kampen vil by på.

De neste kampene vil by på «enklere» hjemmekamper og veldig utfordrende bortekamper. Først ute etter landslagspausen er match mot ManU på Old Trafford, så er det Norwich og Aston Villa på Anfield, før det er to bortekamper mot henholdsvis Everton og Tottenham. Southampton hjemme og Chelsea borte i kampene etter de.

Det er ingen tvil om at kampoppsettet sier mye nerver på bortebane og forventninger om tre poeng i kampene på Anfield. Men som vi har forstått nå, så er det ingen enkle kamper i Premier League, og de neste månedene byr på spenning helg etter helg. Det vi ihvertfall må si oss fornøyde med er å ha endt opp med syv poeng på de tre første kampene, og at vi har fått bekreftelser på at Liverpool har planer om å hevde seg i hver kamp. Det gjør alt så mye spennende for oss som får observere denne herligheten.

Hva eller hvem har imponert deg mest hittil?

One Response to Tre kamper spilt og lov å være optimist

 • Leiv sier:

  Forventer hjemmeseier mot West Ham neste kamp og kampen etter det kan alt skje, men uten Gerrard så er jeg usikker. Men uansett, seier neste så ligger vi godt an uansett,

  Må tilføye jeg er svært imponert over Clyne-Skrtel-Lovren-Gomez.

  Lucas spilte bra igår, men skal man kjempe om gull så må et beder anker inn, dessverre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...