Hold deg oppdatert
Arkiv
Hvorfor jeg mener vi burde sparke Rodgers

brDa har vi en ny debutant her på bloggen, Mr Trym Kværna, en ihugga Liverpool-mann som har sine (sterke) meninger om ståa i Liverpool FC og om manager Brendan Rodgers om dagen.
Take it away Trym:

Det har gått noen få dager, mange timer og noen lange minutter siden vårt deilige, elskede og kjære Liverpool tasset av Old Trafford med et ynkelig 1-3 tap i bagasjen.

Det svir, verker og irriterer meg grønn at man i verdens største fotballkamp ikke klarer å vise et snev av lidenskap fra spillernes side.
Og verst av alt, jeg tror en stor del av fansen til Liverpool ikke forventet annet…

Før spurte man: «hvorfor sparke Rodgers?» nå vil jeg heller spørre, hvorfor ikke?

Alt fordi man sitter men en manager som for meg virker som han ikke helt vet hvilket bein han skal stå på.
Jeg vil i starte med å snakke litt om slutten av forrige sesong, vi starter med å tape 1-2 hjemme for man u, vi fortsetter med å tape 1-4 borte mot arsenal samtidig som vi ryker mot Aston villa på Wembley i en kamp for å komme til fa cup finalen. Sesongen avsluttes med at vi taper hjemme for palace og borte mot Stoke, en helt katastrofal sesong er et faktum da vi ikke engang klarer å sikre oss en 5 plass og garantert slippe å spille kvalik til EL.

Allerede her mener jeg Rodgers burde rydda kontoret og reist. Men han blir på nåde og vi går inn i Rodgers 4 sesong med en forsiktig optimisme etter at store grep er blitt gjort over sommern, vi starter sesongen med å vinne en grei seier mot Stoke, en real flakse seier mot Bournemouth før vi gjør en solid jobb på Emirates og får med oss et poeng. Hjemme mot West ham går det super ræva og Rodgers gjør etter min mening en hel haug av feilvalg før og under kampen. For det første synes jeg aldri Lucas burde starta mot West ham, han burde benkes fordi hans rolle ikke er nødvendig hjemme mot West ham, vi har mer enn nok løpskapasitet i Milner og Can til at de kunne gjort en sentral midtbane i et 4-2-3-1 system. Vi spiller tross alt hjemme, vi skal angripe! Firmino, Coutinho og Ibe kunne startet bak Benteke.

Uansett, Coutinho blir utvist når vi ligger under og vi går over til en 3-5-1 formasjon, tar ut can og setter inn Moreno. Her burde vi tatt ut Lucas, satt inn Ings eller Origi, spilt 4-3-2, vi ligger tross alt under og må ha mål. Evt også tatt ut Gomez og satt inn Moreno der (Om Lucas burde være i klubben eller ikke er en helt egen diskusjon.)
Mot Man u kommer det tidlig rykter om at Ings skal starte, endelig tenker mange, en perfekt mulighet for å bruke diamant formasjonen igjen, men neida. Rodgers hiver Ings ut på kant og Benteke blir fryktelig alene på topp. En av mange taktiske blundere jeg synes Rodgers står bak.

-Han insisterer på å spille 4-3-3 eller 4-5-1 alt ettersom hvilket tiår man er født i, men har bare 1 ren ving i troppen.

-Denne sesongen spiller vi den rake motsetning av hva «the liverpool way» er, vi lemper opp på ensom spiss. Det er gjort i alle 5 kamper så langt. (er dette den nye tekniske retningen klubben tok i sommer?) Dette er IKKE akseptabel Liverpool fotball.

-Forrige sesong endte vi opp med en taktisk nødløsning takket være et forferdelig overgangsvindu. 3-4-3 uten en skikkelig spiss, til tross for at Borini, Lambert og Balotelli alle var friske. Can ble brukt som midtstopper noe han tydelig ikke er. (ja, disse trekkene sikret oss mange poeng, men burde ha vært unødvendige etter et overgangsvindu hvor vi brukte så mye penger.

Og det får meg over på neste punkt om Rodgers, overgangsvinduene. Her kan vi diskutere opp og ned til slutten av sesongen om et kjøp er Rodgers sitt eller denne j**** overgangs komiteen sitt. Fakta er at Rodgers sier selv at ingen kjøp er gjort uten hans aksept, derfor vi jeg si, kjøpene er hans og han får ta det største ansvaret. Nå skal jeg ikke nevne denne sommerens kjøp i dette innlegget, de har bare fått 5 kamper.(Origi regnes i denne bunken)
Men sett bort ifra denne sommerens kjøp har Rodgers gjort 23 signeringer, hvorav 3 får godkjent, det er Coutinho, Sturridge og Can. Mignolet, Sakho og Moreno kan få et tja. Det betyr at 17 av 23 signeringer, 73% av signeringene hans før denne sommeren har vært en flopp, mer/mindre ettersom hvordan man dømmer Mignolet, Sakho og Moreno. Blant disse floppene har man betalt 20 mill for Markovic, 15mill for Allen, 10 mill for Borini, 25!!mill for Lallana og 16 for Balotelli. 13 av disse 23 er faktisk ikke klubben lenger, enten på lån eller solgt videre. Katastrofale overganger.

Så jeg mener Rodgers er for dårlig taktisk og for dårlig på overgangs markedet, samtidig som skriver dette, leser jeg litt igjennom diverse innlegg på twitter og facebook og det virker som de fleste er enig med meg om at Rodgers ikke burde være manager for Liverpool lenger. Og jeg har en liten teori om hvorfor han faktisk fortsatt er sjef, nemlig hans enorme evne til å snakke for seg, formulere seg og kanskje være en liten manipulator. For å si det enklere; «A master of bullshit!» noe eierne antagelig har falt for et par ganger allerede(desember i fjor og juni i år). Nå håper jeg eierne også får opp øynene snart og viser at Liverpool skal opp frem med større stadion og slåssing om titler.

Om jeg på død og liv skal nevne noe positivt om han så er han veldig flink til å utvikle unge spillere og å få maks ut av unge spillere, som med Sterling, Ibe, Coutinho og Henderson. Der er han god. Og jeg tror han har en fremtid som en god manager, men at Liverpool jobben kom et par år for tidlig for han. Om jeg skal spekulere i hvem som kan og vil ta over så er det selvfølgelig vanskelig, Klopp nevnes naturligvis, jeg er usikker på om han vil, Ancelotti blir nok for dyr for eierne og han vil nok mest sannsynligvis ikke han heller. Ellers tror jeg en kar som Villas-Boas står høyt i kurs hos eierne(sier ikke at jeg vil ha han), Frank De Boer kan være et spennende alternativ, Benitez om han feiler fort i Real, Emery, Ayestaran, Hiddink og kanskje til og med Gerrard kan være aktuelle kandidater.

Jeg vil legge til en liten sak jeg klipper inn fra facebook hvor jeg kommenterte Rodgers for et par uker tilbake:
«si hva pokker du vil, men Hodgson, Dalglish(2. periode), Benitez og Houllier tapte ikke 3-1 hjemme mot palace, 6-1 borte mot stoke og 3-0 hjemme mot west ham….. alt innenfor 6 kamper…»

YNWA

8 Responses to Hvorfor jeg mener vi burde sparke Rodgers

 • Tevje Tenold sier:

  Endelig noen som tør snakke om den store rosa elefanten i rommet. BR OUT. Dette går over alle støvleskaft! Ingen glede å spore, ingen guts å se, null innsats og ingen ledetråder å se på mils avstand. Dette er det en som må ta ansvaret for. BR. Har følgt med mitt kjære Liverpool siden tidlig 70 tallet og selfølgelig vært med på mye oppturer og ditto nedturer siden 1990. Men fy flate så gøy det har vert selv om vi ikke vant…..vi hadde Fowler – God himself – Steve mcdribler, Redknapp, Owen, Alonso, El Nino de oro, carcia, for ikke å glemme Stevie G. Har alltid sittet på kanten av stolen i spenning og vert høy og lavt under kampen. Og vi tapte og tapte men fy faen de var Liverpool vi ga alt, og da gjorde det ingenting. Noen som huser at Fowler gikk av banen uten å ha gutt jernet i 90 min….. nei. Men nå under Rodgers…… se på gutta se og hør på supporterne – i rest my case – vi er nedi i sorgens dal. Men sann mine ord: BR er snart historie og vi vil atter en gang skinne. YNWA

  • Jan O Nielsen sier:

   «Rosa elefanten»? Hva annet har mange skreket seg blå om i lengre tid enn akkurat det? Å skrive slikt er som å slå inn de videste, vidåpne naustdørene som finnes – og ikke akkurat spot on eller hjernekirurgi. Det er bare nok en mening;- verken bedre eller verre en noen andre. Påstandene er høyst diskutable, og konklusjonene er høyst subjektive.
   Og det er helt greit – men ikke akkurat banebrytende.

 • Rikard sier:

  Tevje. Du kan da umulig være mye oppdatert hvis du tror ikke folk snakker om det du kaller elefanten i rommet. Bare på lfc-forumet et det veldig mange som vi ha BR sparket.

 • Elias Voldset Risung sier:

  Med tanke på ny manager, hadde det ikke vært smart å skaffe en meritert manager som er erfaren med storklubber? LFC må slutte å ansette managere fra Mikke Mus-klubber som Fulham og Swansea (da de rykket opp) som ikke vet hvordan det er å vinne trofeer og å kjempe i de gjeveste turneringene. Valget om Hodgson var helt gresk. Når mannen har vært gjennom mange klubber, deriblant Viking (!!) i løpet av de siste 10 årene, vet vi at det er noe som ikke stemmer, og det viste seg, og selv om Kenny er en levende legende i klubben betyr det heller ikke at man skal ansette tidligere spillere som er begrenset med trenerkvaliteter. Skjønner godt at det var spennende å ansette en 39-åring som hadde rykket opp med Swansea, men til felles med Roy så hadde de hatt suksess med smålag, men ikke med storklubber. Det er en STOR forskjell.
  Så i hvertfall, hadde det ikke vært mulig å skaffe en ordentlig general som vet hvordan man vinner trofeer? Jupp Heynkes, Ottmar Hitzfeld, Laurent Blanc, Vicente Del Bosque? Ta en titt på FourFourTwo´s redaksjon om topp 50 managere.
  http://www.fourfourtwo.com/features/fourfourtwos-50-best-football-managers-world-2015-no1
  Denne gangen skal vi ha en manager av ypperste klasse. Det fortjener denne klubben!

 • sonix sier:

  «saklig» og «reflektert»…..

  Regner med at du skrev dette innlegget rett etter kampen. Det brenner under føttene til Rodgers, det er det ingen tvil om!. Uansett, man kan ikke forvente at pool høster inn spillere fra øverste hylle. Derfor vil de ikke kjempe om titler vært år. Pool fungerer som en springbrett, hvor de beste spillerene forlater klubben til fordel for real, barca, City osv. Jeg tror det kommer til å være sånn en stund til. Sparke Rodgers, og erstatte han med Klopp eller en annen vil gjøre ting vanskeligere… Siden sesongen allerede har startet og en manager trenger vanligvis tid. Klopp har aldri ledet et lag i premier league. Det blir interessant å se om Rodgers klarer å snu den dårlige trenden. Hvis ikke tror jeg han må gå i Desember.

 • Totto Holm sier:

  Jeg sier meg enig i at noe må skje. Brendan trenger noen ved siden av seg som faktisk kan fortelle spillerne hvor skapet skal stå! Rodgers gjør alt for å beskytte spillerne sine, og det funker dårlig når de virkelig trenger å høre hvor dårlig de har spilt. Men å legge all skyld på Rodgers når spillerne ikke legger igjen en god innsats på banen, blir ekstremt feil. Det er spillerne som sparker ballen, dermed deres ansvar å sørge for at det blir scoret mål og at nullen blir holdt. Jeg sier ikke at det taktiske spillet Rodgers ordner opp med ikke er viktig, men på slutten av dagen er det spillerne som skal sørge for at det opplegget manageren lager skal funke. Men, retter ikke ting seg opp til Desember, så må noe skje…

 • Leiv sier:

  Hvis han ikke får en god seiersrekke nå så skal vi ikke se bort ifra han får sparken. Men å sparke en manager midt i en sesong kan gå begge veier. Men det jeg savner er en plan på hvordan det skal spilles og er det noe man må slutte med der er å hive rene spisser ut på vingene. En forferdelig tradisjon i klubben(Cisse, Kuyt, Ings osv). Ingen tvil om at det bør spilles med to spisser, men er ikke fan av en 3 backs linje. Moreno er klart best som vingback mens Clyne er best som back i en firer linje.

  Av de som er linket er det kun Klopp jeg vil ha inn. Ancelotti er en som er veldig avhengig av penger for å lykkes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...