Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 0-1 Stoke, 6-5 etter straffekonk – Mignolet sendte oss til Wembley!!

WembleyAndre semifinale mot Stoke. Hjemme på Anfield, kveldskamp med flomlys og en billett til Wembley på spill, det gir alltid en helt spesiell steming. Fra første kamp hadde Liverpool også en 1-0 ledelse å gå på. Og for en spennende aften det skulle bli!

Klopps 11 utvalgte fra start var Mignolet, Flannagan, Toure, Sakho, Moreno, Can, Lucas, Henderson, Lallana, Milner og Firmino.

Det ble en ganske forsiktig start på første omgang, Liverpool førte og hadde en del ball, men det skjedde lite fremover, og man hadde full kontroll bakover de første 20-25 minuttene. En grei nok inngang ettersom man hadde ett måls ledelse, men fremover var det tynt også fra hjemmelaget. 

Første muligheten kom til Walters etter en fin stikker fra Pieters når Walters stakk inn bak ryggen til Moreno som ikke fulgte skikkelig med. Heldigvis gikk avslutninga til Walters utenfor, Sakho var også inne og stressa han i skuddøyeblikket.

Liverpool skapte sørgelig lite fremover i første omgang, og et par skuddforsøk fra Can var egentlig det eneste, men Butland hadde nok god kontroll på begge skuddforsøkene, som begge endte utenfor.

På overtid er det litt klabb og babb på midten, og det ender med at Stoke får kontroll på ballen, får spilt Bojan i bakrom, som igjen finner Arnautovic foran mål, og 0-1, akkurat det som ikke skulle skje rett før pause. På reprisen får vi også bekreftet mistanken om at målskårer Arnautovic er i offside når pasningen fra Bojan går. Skal sies at det var veldig lite dog, så vanskelig for assistentdommer å se og ikke så voldsomt mye å klage på der, men irriterende naturligvis.

Til pause satt jeg med følelsen av at vi er litt for feige. Vi går ut og ønsker ikke å ta for mange sjanser, noe som fungerte det meste av omgangen, bortsett fra et par ganger Stoke får slått inn bak forsvarsfireren vår. Liten tvil om at man måtte skjerpe seg før andre omgang, spesielt fordi man nå også trengte å skåre, med mindre man skulle satse på straffekonkurranse allerede, noe som ville vært rart med 45 minutter igjen.

Forykende start på andre omgang, og Firmino i stanga etter få minutter og Liverpool med bra trøkk og et par cornere på rappen.

Men etter starten er det Stoke som skaper noen gode muligheter. Først er Mignolet bra ute  på en ball i bakrom og Sakho blokkerer avslutningen fra Stoke rett etterpå.

Benteke kom inn for Hendo etter 57 minutters spill.

Det ser shaky ut bak i forsvaret til Liverpool ved flere anledninger, og Sakho må igjen blokkere en farlig avslutning litt etter timen spilt.

Utover i andreomgangen bølger spillet veldig mye frem og tilbake, ingen av lagene makter å verken få overtaket eller skape noe særlig med skikkelige sjanser, det stopper ofte på de siste pasningene på vei fremover. Liverpool har et par cornere og innlegg der det nesten skjer noe, men Stoke får ballen unna i tide og rydder opp.

En interessant situasjon etter 84 minutter når Liverpool prøver seg på et innlegg, ballen går opp i armen på Pieters som helt tydelig har armen ut fra kroppen. Vanskelig situasjon, armen er helt klart ut fra kroppen, men han ser ikke mot ballen, og ettersom han er midt i å snu seg rundt i fart, kan man kanskje kalle det naturlig. Fult mulig å blåse straffe på den, det har vi sett mange ganger, men vi har også sett dommer la slike gå. Andre store dommeravgjørelse som kan gå begge veier som bikker imot oss dog.

Allen kom inn for Kolo etter 85 minutters spill, Lucas gikk ned på stopperplass.

1 minutt på overtid har Liverpool corner, men vi taper duellen i boksen, og Stoke kontrer. Allen er rutinert dog, takler og tar det gule kortet, riktig gjort der, hadde blitt en gigantsjanse hadde han blitt gått forbi der. Både frisparket og corner rett etterpå blir småfarlig fra Stoke, men vi får ballen unna.

Så ender det i ekstraomganger, Stoke vinner 0-1 etter 90 minutter.

Benteke starter ekstraomgangene bra, fungerer bra som oppspillspunkt som han også har gjort det meste av kvelden etter han kom inn. Legge igjen til Firmino rett utenfor 16-meteren, formspilleren fra Brasil prøver seg med en liten futsaltupp, men Butland er med på notene og redder ganske greit.

To lag som utover i første ekstraomgang viser at de er tydelig slitne, mange tunge bein og spillere som misser på enkle ting, slitne både fysisk og psykisk utover her helt klart.

Rett før første ekstraomgang er over stusser Crouch gjennom innbytter Van Ginkel, som ta med seg ballen på kassa og dunker den i stanga fra litt spiss vinkel. Veldig nære der Stoke, var vanskelig å se om Mignolet hadde hatt kontroll på avslutningen om den hadde gått på mål.

Pause etter første 15 minutter av ekstraomgangene, og det er Liverpool som skal være mest fornøyd med resultatet nå, etter at Stoke igjen har hatt en feit sjanse, denne gangen i stanga. Tydelig at begge lag var veldig slitne på dette tispunktet, og det åpnet seg opp i perioder også når det ble litt strekk i lagene, veldig mange slitne spillere i et tøft kampprogram om dagen.

Ibe kommer inn, ut gikk Flannagan etter 105 minutter, det var vel bare et tidsspørsmål etter sin første start på godt over halvannet år. Sakho maner også Anfield til å trøkke til det siste kvareteret, deilig å se!

Ibe er nonchalant først i angrep og så jobber han ikke bra nok hjem, og Stoke kommer til et farlig innlegg fra venstrekanten, heldigvis får Sakho først blokkert og så dunka ballen unna. Kort tid etter er det en ny, god mulighet, men avslutningen blir for løs, og Mignolet redder ganske enkelt.

Ibe får Liverpools første gode mulighet i ekstraomgangene når han drar seg inn fra høyre inn i 16-meteren, men avslutningen blir som ofte før med venstra til unggutten for dårlig, og fyker et stykke over mål.

Spenning og nerve helt inn, men det ender med straffekonkurranse på Anfield i kveld. Lenge siden jeg har sett så mange slitne bein utpå en fotballbane på toppnivå, her var det tydelig å se at man begynner å komme et godt stykke ut i sesongen, og at man har hatt ganske tøft og tett program i det siste.

Butland mot Mignolet, det er fokus til kameraene før straffekonken skal starte. Straffene skal tas mot Stokefansen, regner med at vi tapte et myntkast for den.

Straffekonken ble naturligvis latterlig spennende også!

Kort referert: Walters skårer, Lallana skårer, Mignolet leser Crouch og redder, Can skyter i stanga, Whelan skårer, Benteke skårer (kveldens roligste), Affelay skårer via Mignolet, Firmino skårer, Shaqiri skårer, og Milner skårer, dermed 4-4 etter 5 straffer, og vi måtte fortsette. Van Ginkel som skøyt i stanga i første ekstraomgang skårer, Lucas skårer iskaldt.

Så; Mignolet med enda en strålende redning når han er langt ute ved stanga og slår stopper Muniesas straffe ut. Opp går mr. Cool, Joe Allen, og kan sende Liverpool til Wembley. Iskaldt setter Allen straffa opp i krysset nesten, og Liverpool skal til Wembley!!

Liverpool var absolutt ikke best i kampen, men vi kom oss til straffer, og der var det Mignolet som leverte varene. Gikk riktig vei på nesten samtlige straffer, og de to redningene er gode, langt ute mot stanga begge to, solide redninger, og også skryt til de som går frem og må skåre når Stoke har putta, og faktisk gjør det.

Utrolig deilig å komme seg til en ny finale på Wembley. Finalen blir en rysare uansett hvem som går videre i morra, en drømmefinale mot Everton, eller en skikkelig karamell av en match om man møter Manchester City. Uansett, Klopp har en mulighet til første tittel søndag 28. februar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...