Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool berger ett poeng mot Arsenal

AllensomheltDet var duket for en festaften da Arsenal gjestet Anfield på en regnfull onsdag. Arsenal på topp av ligaen og som har imponert stort de siste månedene skulle vise seg å være en hard nøtt å knekke for et positivt Liverpool-lag som spesielt i første omgang briljerte på banen.

Følgende elleve startet for Liverpool i kveld: Mignolet, Clyne, Toure, Sakho, Moreno, Henderson, Milner, Can, Lallana, Ibe, Firmino.

Første omgang:

Kampen starter i et stort tempo og Liverpool viser fra første spark at de mener alvor i denne kampen. Intensiteten er høy og spesielt midtbaneleddet stresser ut Arsenal som har nok med å løpe mellom.

Det skal ta ti minutter før Anfield eksploderer, Walcott surrer i egen boks, Can plukker opp og smeller til. Cech må gi retur, den plukker Firmino opp, han vender og fyrer mellom beina på Koscielny og i en 1-0 ledelse til Liverpool. Firmino dro på seg et gult kort for å rive av seg skjorta i feiringen.

Det tar mindre enn fem minutter før Arsenal skulle svare litt ut av ingenting: Campbell spilte en fin stikker til Ramsey som var på «Ramsey-løp» og avsluttet nede i hjørnet og utlignet for Arsenal.

Men Firmino var ikke ferdig, vel fem minutter etter Arsenal sin utligning skulle igjen Liverpool gå i føringen. Et hardt arbeidende Liverpool vinner ballen, Milner fant Firmino som var ca fem meter utenfor sekstenmeteren og smalt ballen så flott i krysset at det ga frysninger ned til storetåa. En fantastisk scoring fra Firmino.

Men en ny femminutter skulle gå og igjen skulle Arsenal utligne. Det var selvsagt på corner, Ramsey slo inn og der sto Giroud som fikk en flikk på den og satt inn 2-2. Skremmende hvor svake Liverpool er på dødball i mot.

Et par minutter etter scoringen holdt Arsenal på å gå i føringen på noe som virket som deres tredje sjanse, de spilte seg flott gjennom, Walcott plukket Giroud på blank, men franskmannen touchet ballen litt bakover og Mignolet fikk slått ut.

Arsenal er mer med etter andre utligning, men frem til da hadde LIverpool vært klart best, men ble fulgt av et effektivt Arsenal-lag som var farlige de gangene de fikk mange mann frem. Firmino ble nesten hat trick helt på slutten av omgangen, men skuddet hans gikk litt over tverrleggeren. Lagene gikk til pause med et uavgjort-resultat i en ellevill omgang hvor begge lag kunne hatt flere scoringer.

Andre omgang:

Hawaii-fotballen fortsatte med en gang i andre omgang, og begge lag var frempå med gode muligheter. Men etter ti minutter skulle den igjen sitte for Arsenal; Campbell fant Giroud i boksen som vendte het fantastisk og sendte Toure en tur i svimmelboden, franskmannen avsluttet flott i venstre hjørne og han noterte seg for en klassescoring. Toure skal ha for at han prøvde å tekke skuddet med hodet etter å ha blitt rundlurt.

Kampen fortsetter å bølge frem og tilbake, men det er ikke de største sjansene som blir produsert. Klopp gjør sitt første bytte med 25 minutter igjen av kampen, Benteke erstattet Milner som hadde fått seg en smell i forkant av siste Arsenal-scoring.

Liverpool tar over kampen igjen etter byttet og produserer en rekke gode muligheter, uten at det blir de største målsjansene ut av det. Mye blokkeringer og oppofrende involveringer fra Arsenalforsvarerne gjør at LIverpool ser ut til å slite med å få utligningen.

Men utligningen skulle komme, og jaggu dukka det ikke opp en mann få satte penger på før kampen i dag; Joe Allen dukket opp i boksen og hamret på sin søte måte inn målet, og undertegnede skal ærlig innrømme at han ikke fikk med seg hvem som hadde assist i ren ekstase over sjansen og at det faktisk ble utligning. Det ble ikke seier, men utligningen var ekstremt deilig. Caulker fikk forøvrig sin debut noen minutter før utligningen.

Jeg sitter med en følelse at Liverpool fortjente å vinne dette, selv om Arsenal var særdeles effektive og skapte en rekke gode sjanser. Intensiteten i første omgang, samt det å treffe såpass godt på taktikken var veldig lovende. Igjen gjør Liverpool det bra når lite forventes av de. Flere spillere markerte seg; Firmino var livlig på topp, selv om han tidvis ble litt borte. Henderson var veldig god på midtbanen, det var også Milner frem til han ble byttet ut, og Can i første omgang. Forsvaret var ganske så solid, selv om Toure slet når det gikk for fort. Mignolet kan kanskje få enda en ny urolig natt. Man of the match må gis til Firmino, han var kanskje ikke best, men to scoringer og et par gode sjanser til gjør at han fortjener det etter å ha slitt litt i det siste.

3 Responses to Liverpool berger ett poeng mot Arsenal

 • Tevje Tenold sier:

  Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det holde. 2 av målene skal pingle ta ferdig snakka. Håper Klopp ordner dette før Januar stenger.

 • Leiv sier:

  Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare ikke god nok. Han bidrar til å skape utrygghet defensivt, må si jeg savner Reina bak der,

  Ikke lett for Klopp med Rodgers sin stall, men han gjør det greit for det. Gleder meg til han får bygge mer sitt eget lag. Keeper er iallefall på ønskelisten og det samme er en rask spiss som klarer å spille endel kamper. Så blir det jo spennende angående Gøtze og Gundogan om de virkelig vil gjenforenes med Klopp.
  Og som jeg sikkert har skrivet i andre innlegg har jeg virkelig tro på Brad Smith som v.back og v.midtbane, men da må han få sjansen.

 • Leiv sier:

  Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode kamper på lån for Aberdeen.

  Ellers er vel kanskje Leno mest aktuell hvis Mignolet forsvinner til sommeren?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...