Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool – Manchester United. Kampen om Topp 4.

Liverpool møter nok en gang Manchester United på Anfield. Dagens oppgjør er mulig sesongens største kamp for LFC i Premier League om vi skal ha en plass på topp 4 denne sesongen. Manchester har ikke vunnet en kamp på sine 5 siste, og de kommer fra et uavgjort resultat mot Newcastle. Liverpool kjempet sterkt mot Arsenal, men har svakheter både i angrep og i forsvar. Dette kan bli en veldig spennende kamp på mange måter, slik disse oppgjørene pleier å være.

Dagens lag:

Mignolet, Clyne, Touré, Sakho, Moreno, Lucas, Henderson, Can, Milner, Lallana og Firmino.

Benk:
Ward, Caulker, Smith, Allen, Teixeira, Ibe og Benteke.

 

1. omgang:

Liverpool spiller veldig aggresivt og presser Man Utd konstant. Man Utd er vant til å spille mye ball og ha kontroll over matchene de spiller, men de sliter med å få etablert noen form for spill som kan bli farlig for Liverpool. Henderson, Lucas, Can, Lallana og Milner løper sokkene av seg for å forstyrre United i alt de gjør. Etter 4 minutter feller Henderson Martial, frispark til United. Martial går ekstremt lett ned i bakken i duellen, og det ser ut som minimalt med kontakt på spiller. Sakho klarerer innlegget fra Blind og det blir ingenting ut av det.

Etter 8 minutter går Lucas hardt inn i Fellaini og det ser ut som Fellaini teller stjerner. Lucas er ganske heldig som slipper gult kort etter duellen. Fellaini må ut for medisinsk vurdering.
Liverpool sin første sjanse kommer etter rundt 10 minutter, der Lallana prøver seg på en lobb, retur til Firmino, som smeller ballen rett til side for mål. Milner med en ny sjanse etter en fin pasning fra Firmino, men Milner blir presset ut til siden og skyter ballen over mål.

Etter 14 minutter er det en ny duell mellom Lucas og Elbow-ini, som egentlig startet mellom Milner og Fellaini. Fellaini river ned Milner i en duell, der ingen av spillerne har noen form for kontroll på ball, Lucas kommer inn for å vinne ball, og Fellaini tråkker på Lucas sin fot. Lucas reagerer kraftig, og begge spillere dytter på hverandre. Ingen gule kort ble utdelt, men ble frispark til Liverpool. Har sett reprisen i etterkant, og det ser ut til at Fellaini gjør det med vilje. Men, kjenner man til FA og Man Utd, så vil ingenting skje.

45 minutter spilt, og Lucas i en duell med Martial. Lucas holder seg til ryggen, liker ikke dette. Han spiller videre og omgangen blåses av.

 

Oppsummering:

Liverpool har vært det klart beste laget. United har vært frempå ved noen anledninger, men har ikke vært de store sjansene. Liverpool er definitivt best fremover, men mye slurv i pasningsspillet på midtbanen de siste 15, der Can og Lallana står veldig i fokus. Sakho med noen spesielle pasninger ved noen anledninger, men forsvaret har gjort en god jobb.

 

2. omgang:

Et skuddforsøk av Clyne etter 53 min. etter en misbrukt corner, men ballguttene må ut av stadion for å hente den ballen… Merker at Man Utd får mer og mer kontroll over banespillet for øyeblikket. Kanskje på tide med noen bytter, der Lallana og Can gjør meget mye rart. Firmino virker litt frustrert over alle tapte sjanser fremover. Mener Klopp MÅ ta tak snart. Få ut Lallana og sette inn Benteke.

Får vite av Alsaker at Man Utd ikke har hatt ett eneste skudd på mål, etter 57 minutter spilt.
Nytt skuddforsøk fra Firmino etter 59 minutter, over…igjen. Har han truffet mål i dag?
Noen minutter senere kommer Rooney fremover på høyre side, Kolo takler nok engang ballen vekk fra farlig sone. Har hatt Rooney ganske godt i baklomma i dag. Ny corner til United, stupheading fra Sakho ut av egen 16. Imponert over forsvarsjobben til midtstopperne i dag.

Etter 66 minutter kommer Can stormende fremover på banen, drar seg forbi 2 spillere etter en skuddfinte og sender avgårde en suser mot mål, men en fantastisk redning av De Gea, som får slått den til corner. Som vanlig ble den corneren misbrukt.

Kan ikke fatte å begripe at Klopp ikke har tatt tak ennå! Man Utd får mer og mer ballbesittelse, mer kontroll på kampen og flere sjanser. Can, Lallana, Firmino eller Milner burde ha vært byttet ut. I det minste, kjør Benteke og Firmino på topp. Gjør noe…

Næmen, har du sett!? Klopp gjør et bytte! Ibe inn for Lallana, og Ibe som var så god mot Arsenal….

ENDELIG! Elbow-ini får gult kort etter en sen takling på Henderson. Selvfølgelig preker han sin uskyld i situasjonen. 75 minutter spilt. Og 3 minutter etter skulle det skje… Kolo med en ny takling av ball til corner. Blind spiller kort til Mata, Mata med innlegg, tårnet Fellaini header i tverrligger, 4 Liverpool-spillere står rundt Fellaini, retur til Rooney som står totalt umarkert og skyter ballen i mål. 1-0 til Man Utd. Igjen blir vi felt på defensiv dødball!!

Etter 80 minutter (!) bestemmer Klopp seg for at han skal være manager igjen, og setter inn Benteke for Kolo Touré. Etter det, skjer det fint lite. Litt press fra Liverpool, men med Benteke på banen som alene spiss, blir det ikke mye press. Ibe skyter et par ganger, men bommer. Så skal Klopp finne ut at han vil score mål når 90 minutter har gått, og setter inn Caulker som spiss, Milner ut. 3 minutter lagt til, det eneste som skjer, er at Benteke er i offside. Og der er kampen over.

 

Oppsummering:

Utrolig at Klopp ikke tar tak tidligere. Har sett bedre trekk fra Rodgers, og det sier en del. Can hadde noen gode skudd i andre omgang, som kunne blitt mål om De Gea ikke stod i mål. Man Utd sitt mål var litt ufortjent, samtidig som det var fortjent over Liverpool sin manglende evne til å kunne forsvare dødballer. Forsvaret knirkefritt, helt til 4 spillere skulle hindre Fellaini å få ballen, dermed stod Rooney helt fritt og kunne legge ballen fint i mål. Bannet dommeren opp og ned i mente, men gjorde en helt grei jobb, Mr. Clattenberg. Kunne vært litt strengere på situasjonen mellom Lucas og Fellaini tidligere.
Spillerbørs:

Mignolet – 6: Hadde lite å gjøre i dag, og er sjanseløs uten hjelp av forsvarsspillerne ved målet til United. Kunne kanskje vært på den, men det er kun et kanskje. Var god i boksen.

Clyne – 6: Var med mye offensivt i dag. Hadde få feil, men sliter med spillere helt oppå seg. Var treg på å komme seg ned i defensiv posisjoner ved noen anledninger, noe som gav United sjanser.

Kolo – 7: Var en av lagets beste. Ble parkert av Herrera og Martial et par ganger, men ofrer seg for laget ved hver duell. Trekker litt ned at han skaper veldig mange cornere imot.

Sakho – 7: Den beste forsvarsspilleren i dag. Vant veldig mange hodedueller i boksen og hadde mange gode fremoverpasninger. Surret litt i første omgang, men heldigvis ikke til noen farlige hendelser.

Moreno – 6: Var bedre defensivt enn offensivt i dag. Løper utrolig mye, med lite sluttresultat. Ofrer seg fremover når midtbanens kreativitet debber av.

Lucas – 8 (LB): Gjør utrolig mye for laget, mest når han ikke har ballen. Ødelegger mye av rytmen til United, og herjer med Rooney og Fellaini. Blir mindre synlig i andre. Liverpools beste i dag.

Henderson – 6: Tydelig frustrert allerede etter noen minutter spilt. Løper en del, men trekker seg unna mange dueller, og har altfor mange bomskudd i dag.

Can – 6: Jager og er tøff i første omgang, og starter andre omgang bra. Blir mye borte utover i kampen og har mange dårlige pasninger. Noen fine skudd tidlig i andre.

Lallana – 5: Løper kanskje mest av alle spillerne i dag, men da må man ha et resultat av det, men det hadde han ikke i dag. Har vært god de siste kampene, men ikke i dag når det gjelder mest.

Milner – 6: Tråkker til og vinner tilbake baller. Hadde noen utrolig dårlige langpasninger i første. Står opp for laget og er med fremover i nesten hver eneste overgang, men får dårlig sluttresultat. Sliter med kreativiteten.

Firmino – 5: Definitivt den beste spilleren til LFC de første 25, så gikk det downhill etter det. Tror ikke han hadde et eneste treff på mål med 5 avslutninger. Vanskelig å være kreativ alene på topp hos Liverpool. Var den beste mot Arsenal, og det var han IKKE i dag.

 

Er du enig med spillerbørsen? Burde Firmino starte foran Benteke? Legg igjen din mening om dagens kamp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...