Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool slår Norwich 5-4 i en ellevill fotballkamp

Jubler på seg gultVi har blitt vant til vanvittige oppgjør på Carrow Road og dagens kamp bød ikke på annet enn helsprø underholdning, hvor kampen bølget frem og tilbake som en gummibåt i stormvær.

Liverpool hadde mye å revansjere etter forrige kamp mot ManU, og følgende elleve skulle forsvare stoltheten på Carrow Road: Mignolet, Clyne, Toure, Sakho, Moreno. Lucas, Hendo, Milner, Can, Ibe og Firmino.

Første omgang:

Når kvarteret er spilt er det Norwich som har startet best, likevel er det Liverpool som åpner scoringsballet på kampens første sjanse; Milner finner Firmino som er på bakromsløp, brassen avslutter ikke helt rent, men ballen går innom Rudd i mål og stang inn og Liverpool var i føringen.

Milner kunne øke ledelsen noen minutter senere da han ble spilt gjennom av Firmino, men var litt treg i avslutningsøyeblikket og Norwich får taklet til en corner det ikke ble noe av.

Da halvtimen var nært var det Norwich sin tur til å score og selvsagt var det en corner imot. Norwich vant fire av fem dueller og ballen endte hos Mbokani som brukte hælen i avslutningen.

Norwich var klart best i omgangen og fikk lønn for strevet noen minutter før pause. Nyinnkjøpte Steven Naismith var sentral i oppbyggingen av et angrep, Wes Hoolahan spilte en flott stikker til Naismith på løp i bakrom, skotten avsluttet akkurat der han kunne og ballen endte ved stolperota og inn.

Til pause kunne vi konstantere at Liverpool var direkte svake og ble spilt baktunge av Norwich som tidvis var veldig gode i banespillet, med mange effektive flikker på en-touch.

Andre omgang: :

Omgangen starter noe rolig i fem minutter, før det skal eksplodere før ti minutter er spilt. Først er det Moreno som ble for het i straffefeltet mot Naismith som skapte en straffe. Den satt Hoolahan i mål, og Norwich ledet 3-1.

Liverpool svarte minuttet senere; med mange mann rett i angrep blir et innlegg til Firmino flikket videre til Hendo på bakromsløp, han var sikker i avslutningen og reduserte til 3-2. Viktig scoring der.

Klopp gjør sitt første grep for kampen og setter inn Lallana for en svak Ibe. Lallana finner Firmino som gjør ingen feil alene med keeper og setter inn utligningen for Liverpool. En fantastisk snuoperasjon av gutta etter en svak opptreden så langt.

Norwich svarer med et dobbeltbytte, men det skal ikke stoppe Liverpool i ta ledelsen, Robert Brady gir en gavepakke til James Milner da han prøver å spille tilbake til keeper. Milner plukker ballen og denne gangen var han sikker alene mot Rudd og sendte Liverpool i føringen. Bra oppfattet av løpsmaskinen.

Liverpool la seg lavere etter ledermålet og det var ikke mye som skjedde selv om intensiteten var høy. Det har vært noe svak kvalitet gjennom hele kampen, selv om underholdningsfaktoren har vært høy.

Benteke erstattet Hendo og Caulker kom inn for Moreno og kampen fikk fem minutter overtid.

Og den overtidstiden skulle bli brukt godt. Først var det Norwich som ut av det blå utlignet. Ballen ble pumpet inn og Jerome vant en duell, ballen endte i beina på midtforsvarer Bassong som smalt kula i mål bak Mignolet. Det var elektrisk stemning på Carrow Road i det supportere, spillere og støtteapparat jublet som om seieren var sikret.

Men målshowet var ikke over; Emre Can la inn med noen minutter igjen av kampen å spille, Benteke og Caulker bidro til å vinne dueller, ballen ble klarert i beina på Lallana som avsluttet på direkten og sendte igjen Liverpool i føringen. Jubelen var snudd og denne gangen var det spillerne og Klopp ilag med banens bortesupportere som jublet ellevillt.

Kampen endte i et 4-5 resultat, og selv om Liverpool hevet seg enormt i andreomgangen, var det et skuffet Norwich-lag som så at alle poengene ble med til Liverpool. En enormt deilig seier i en kamp som varierte fra bunnivå til endeløs glede. Deilig å se at laget klarte å heve seg betraktelig samtidig som en 3-1 ledelse ble snudd til seier. En god prestasjon av gutta.

Spillerbørs

Mignolet: 5 – Forsåvidt ikke hans feil at det ble så mye imot, var nærme et par av scoringene, men kan ikke klandres for mye i dag. Vanskelige spilleforhold.

Clyne: 5 – Virket veldig tung i dag, ikke med offensivt og varierende defensivt. Kommer sterkere tilbake, men kan kanskje ha godt av hvile på tirsdag.

Toure: 5 – Sliter når det går for fort, men god i duellspillet til tider og stiller med rutine i plasseringsspillet.

Sakho: 7 – God kamp, gjør vel ingen grove feil for en gang skyld og er ruvende i duellspillet.

Moreno: 5 – Er med på et par bra offensive løp, men blir litt halvveis og svak da han lagde straffe i mot.

Lucas: 6 – Best på midtbanen i dag, men er litt vel varierende i dag og sliter med å eie midtbanen. Langt bedre mot ManU sist.

Hendo: 5 – Ikke noe særlig god i dag, får et plusspoeng for viktig scoring, men blir korrekt byttet ut i andre omgang.

Can: 5 – Veldig varierende, gjør noe fantastisk og så noe helt graverende.

Milner: 8 BB – Løper klart mest, veldig god på offensive løp, herlig i duellspillet, er over alt og har en scoring og assist. Kunne fått flere målpoeng om et par sjanser til hadde blitt satt. Er i strålende form.

Ibe: 4 – Startet frisk, men ble helt borte og første mann som måtte av.

Firmino: 8 – Uromoment kampen gjennom, selv om han har noen usynlige perioder, spesielt i første. Er i god form og viser når han er en bakromstrussel at vi kan få mye glede av brassen fremover.

Lallana: Fortjent at Lallana blir avgjørende i snuoperasjonen. Benteke gjør et par gode involveringer på sitt korte innhopp og det er de tre innbytterne som avgjør kampen, så tommel opp til Klopp for å tilrettelegge gode innhopp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...