Hold deg oppdatert
Arkiv
Leicester 2-0 Liverpool – Vardy senker Liverpool i en jevnspilt kamp

Tøff bortekamp mot Leicester på King Power. Askeladd nr 1 i fotballverdenen slutter ikke å imponere, og Liverpool hadde en tøff oppgave ikke mange dagene etter en hektisk kamp mot West Ham på lørdag.

Liverpool startet med Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Lucas, Can, Henderson, Milner, Lallana og Firmino.

Livsfarlige Mahrez er den som er farlig frempå først, med flere farlige avslutninger tidlig, blant annet med en fantastisk avslutning på vei mot lengste kryss som Mignolet er godt med på med en kjemperedning når han får en hånd på ballen og slår den over. 

Etter 6 minutter går Huth inn i en duell mot Lallana og setter albuen sin i tinningen på Lallana. Frispark dømmes heldigvis, at ikke Huth får noe kort er ufattelig, klart farlig spill, minst.

Okazaki med en gigantisk sjanse når han først vinner ballen, spiller bredt til Vardy, som løfter den inn igjen til Okazaki som finner rom bak Sakho, god avslutning, men Mignolet får opp en hånd og redder, fantastisk redning igjen av sisteskansen vår.

Nærmest for Liverpool i første omgangen er et farlig innlegg som Fuchs prøver å få unnna, men nesten setter i eget mål, ballen går rett over og til corner dog.

Førsteomgangen bølget mye frem og tilbake, Liverpool har mest ball, Leicester ønsker raske overganger som alltid, men ingen av lagene skaper spesielt mye, og omgangen er alt i alt jevn. Leicester med de farligste sjansene, det mangler litt på det siste for Liverpool.

Liverpool starter andreomgangen best, får skapt et godt trykk mot hjemmelaget, men igjen mangler man akkurat det lille for å få skapt de store sjansene. Et par ganger inne i boksen går vi nok kanskje også for en siste pasning fremfor å skyte, og ettersom vi mangler det siste ofte, bør vi kanskje løsne noen flere skudd i dag.

Så smeller det jo plutselig. Vi står latterlig høyt, direkte svakt taktisk, 2 mot 2 bakerst, Mahrez får vendt opp, slår som alltid tidlig i bakrom til Vardy, som ser opp og ser Mignolet nesten ute på 16-meteren, klinker til, fantastisk avslutning i bue over keeper, men håpløst hvordan vi står høyt og med 2 mot 2 mot et lag som er så gode på kontringer, og i tillegg er det svakt av Mignolet å ikke lukte en avslutning der synes jeg og komme seg mer på linja, men skuddet er naturligvis fantastisk.

Can er nærmest for Liverpool i andre omgang, men etter et fantastisk angrep på en og to touch inn i 16-meteren får en forsvarer en tå på den farlige avslutningen, og som de andre 11-12 cornerne Liverpool har i kampen, ender det i lite.

Firmino og Lucas har også avslutningsmuligheter i god posisjon, samt et godt skudd av Clyne som blir blokkert, men det vil seg ikke.

For Vardy derimot, flyter det godt. For en fantastisk spiss han er, men mannen hadde vunnet et par ganger i Lotto også det siste året, de gode har flyt. Okazaki prøver å skyte, han sklir i skuddøyeblikket, ballen går via 2 Liverpoolspillere, og lander på et sølvfat for målmaskinen Vardy, som har fått litt plass av Lovren, takker og bukker, og setter inn sitt 18. seriemål, 2-0 til Leicester.

Etter det første målet, og spesielt etter det andre, mister Liverpool mye av selvtilliten, roter bort ball mye, blir for omstendelige i angrepsspillet og misser også på enkle pasninger når man er på vei til å få til noe angrepsspill. Da kontrollerer Leicester ganske greit inn til seier.

Med 63% ball i kampen og 12-13 cornere skaper man for lite fremover, og i tillegg gir man Leicester et par av disse overgangene de er farlige på, og når vi da i tillegg står ukritisk høyt og begår taktisk selvmord som på det første baklengsmålet, blir det vanskelig å ta med seg poeng på bortebane mot ligalederen. Det er liten tvil om hvor det skorter mest i år, i kamper vi må føre og skape mot godt etablerte lag kommer vi for ofte til kort, og det er der Klopp har sin største utfordring fremover i mine øyne.

Nå er det bare å fortsette å heie på eventyret Leicester, og satse på å få sopet inn noe sølvtøy selv, vi er tross alt med i alle 3 cupturneringene fortsatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...