Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 1-0 Augsburg – Avensement etter god kamp

Europa League logoEtter 0-0 i en litt treg og kjedelig bortekamp i Bayern var det klart for returoppgjør på Anfield i kveld, og å komme seg videre i Europa er uten tvil en prioritet, det så man klart på lagoppstillinga, Klopp sendte ut sitt sterkeste mannskap.

Og kampen ble en helt annen enn i det første oppgjøret i Tyskland. Liverpool gikk ut med høy intensitet, knallhardt gjenvinningspress og stresset tyskerne over hele banen.

Og etter kun 4 minutter peker dommeren plutselig på straffemerket. Vanskelig å se ved første øyekast, men på reprisen er det klart, en av Augsburgforsvarerne presterer å ta ballen med en klønete arm foran nesa på en medspiller, godt sett av dommer.
Milner tar straffesparket, iskaldt ned i hjørnet, solid straffe, og tidlig ledelse 1-0 for Liverpool. 

Førsteomgangen fortsetter med høyt tempo nesten hele veien, og det er Liverpool som har det meste av både spillet og sjansene.
Både Firmino, Coutino og Sturridge er nære, nærmest er Sturridge som smeller ballen i stanga rett før pause.

Augsburgs største sjanse kommer når Lucas roter med orienteringen sin. Titter opp og ser at Mignolet er med, men før han slår ballen har Caiuby stukket i bakrom, runder Mignolet, men fra vanskelig vinkel setter han ballen utenfor, dog hadde nok Sakho fått stoppet den avslutningen hadde den gått på mål.

Etter førsteomgangen satt jeg med en god følelse, gutta spilte med veldig høy intensitet, bra tempo offensivt og skapte sjanser. Augsburg skapte lite utover sjansen etter surret fra Lucas, som forøvrig ellers hadde en god omgang som stopper.

Andreomgangen var såvidt igang når Sturridge fikk en stor sjanse etter en offsidetabbe av assistentdommeren, men avslutningen gikk rett på utsiden.

Sturridge fikk 65 minutter, før Origi tok over hans plass på topp, Coutinho ble tatt ut drøye 10 minutter før full tid, da Teixeira tok hans plass på banen.

Liverpool best også lenge i andre omgang, både i spill og sjanser, og burde punktert kampen, ved store sjanser for både Firmino og Henderson, Firmino med et skudd som går rett over, og kaptein Hendo med en stor mulighet når han bare skal sette ballen i mål fra 6-7 meter etter at Firmino nesten tryller seg gjennom.

Mot slutten presser dog Augsburg på, og er nære ved avslutning fra 10-12 meter som stryker stolpen, gjennombrudd på venstrekanten med en livsfarlig 45-graderspasning vi får dunka ut etter litt klabb og babb, før et livsfarlig frispark på tampen gjør at hjertet mitt i hvert fall hoppa over et par slag. Venstreback Stafylidis skrur et frispark rett utenfor krysset fra ca 25 meter, mulig Mignolet hadde tatt den hadde den gåttt innenfor stolpen dog.

Litt kaotisk slutt og 5 minutters overtid, der Liverpool har flere muligheter til å punktere, ved Firmino bl a, men klarer ikke å sette ballen i mål. Det gjør at det blir spenning helt ut, og Augsburg pumper opp alt de har, og er nære å skape noe et par ganger når Liverpool prøver å gjenvinne litt vel høyt på tampen, men det ender med 1-0 og avensement.

Veldig mye positivt i kveld synes jeg, bra intensitet, skaper flere sjanser ved å gjenvinne ballen høyt, og slipper egentlig ikke til Augsburg til så mye før mot slutten. Jeg tror synes dog dette så positivt ut før Ligacupfinalen på søndag mot City, men vi må være mer effektive mot bedre lag, spesielt i cupspill som er det resten av sesongen handler om i stor grad.

Nå rettes fokus mot cupfinalen, jeg gleder meg stort. Så får vi håpe Klopp har rett i det han sa etter kampen; vi sparer målene til søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...