Hold deg oppdatert
Arkiv
Hvem går ut og hvem blir?

GrujicNå kommer sakte, men sikkert Premier League til sin ende. Sluttkampene er Villareal (EL), Swansea (PL), Villareal (EL Retur-kamp), Watford (PL), Chelsea (PL), så West-Bromwich (PL) den 15. Mai. Spillerne tar seg en lang og fortjent ferie etter en beinhard sesong med hele 4 cuper (!) og PL oppå det igjen. Gjennomsnittlig har vi hatt kamp hver 4. dag, noe vi merket godt i November og Desember i fjor med alle typer skader. Man merket den smale stallen Rodgers etterlot seg når Klopp kom inn. En blanding av en mer direkte spillestil og mer intens trening etter Klopps ankomst ble tøft for spillerne, som var mer vandt til Rodgers «Ligge bak og kontre ved hver mulighet» spillestil fra 2013-14 sesongen, som viste seg kraftig i vintermånedene 2015. Vi var ikke «Hamstringpool» for ingenting. Tapet av Ings og Gomes tidlig i sesongen hjalp heller ikke, som begge er tilbake i individuell trening. En liten gladnyhet for dagen.

Da kommer spørsmålet mange lurer på: Hvem går og hvem blir? Liverpool har en kjent bakgrunn i å være ganske hemmelighetsfulle ang. overganger. Brått så sitter man med en Torres/Suárez eller en Carroll/Aquilani. Selvfølgelig fester mange tabloidaviser seg på overganger til diverse klubber. De jobber hardt for overskrifter, og overganger selger. Noen ganger er det en Messi til Chelsea eller en Zlatan til Man Utd. En gjenganger er klubbene som har godt med penger i pengesekken, ala. Man Utd, Chelsea, Man City og Arsenal. Igjen, det er de klubben som kan gi mange «views» (Også kjent som penger) for nettaviser. Jeg kan dra med mange spiller som «i teorien» kan komme til Liverpool, men jeg vil heller fokusere på spillere som vil ha en plass i Klopps spillestil. Og la oss fokusere på spillere som ikke har en fremtid i klubben eller som ser ut til å «være ute av klubben» allerede.
Dette er kun hvem jeg tror kommer til å dra fra klubben. Hvem som kommer inn er helt tilfeldig og kun ren gjetting.

 

Spillere ut:

– Christian Benteke (Kjøpt for £32,5M). 82 kamper for Aston Villa med 42 mål, beviste at han visste hvor målet står. Delph og Benteke slo oss også ut av FA Cupen Semifinale i fjor. Mange var splittet over Benteke når han var linket til klubben. Om han kom til å passe inn i hurtigheten vi hadde i vår spillestil fra Aston Villa sin stil som var mer basert på innlegg til targetman. Jeg føler personlig at Benteke ikke har fått vist seg ordentlig. Han har ikke spilt når Liverpool har utklasset andre lag. Når laget virkelig har hatt et godt samspill, så har ikke Benteke vært på banen. Men om det er nettopp det som er grunnen, at nettopp Benteke IKKE har vært på banen, så har spillet vært bedre, det kan man ikke si 100% sikkert. Men, jeg tror Benteke ryker. Mengden penger vi kan få for han, gjenstår å se. Er vi heldige, så får vi kanskje rundt £20-25M for han.

– Kolo Touré (Free transfer). Cult-figuren i Liverpool. Jeg tror vår kjære midtstopper ryker denne sesongen. Mitt håp er at han går til en trener-posisjon i klubben eller som en motivator for enten A-lag eller U-21/U-18. Jeg tror ikke det blir noen fortjeneste av å selge han. Kontrakten hans går ut til sommeren og alderen tilsier at det ikke blir mye å hente.

– Martin Skrtel (Kjøpt for £7,50M). Jernmannen fra Slovakia. Vår nest-mest lojale spiller i troppen. Etter hans horrible innhopp mot Southampton der vi tapte 3-2, er det mange LFC fans som vil ha hodet hans på en pinne. Om det er planer for han videre i troppen, har jeg dessverre ikke stor tro på, spesielt når vi har Sakho* og Lovren i første XI. Jeg tror Skrtel går for £5M.

* Kommer an på hvor lang straff Sakho får etter dopingen.

– Steven Caulker (Lån). Vel, eventyret for Caulker var relativt trist. 2 innhopp som angrepsspiller og startet kampen mot West-Ham 30. Januar som midtstopper, som er hans egentlige posisjon på banen.

– Mario Balotelli (Kjøpt for £16M). Med mindre han kan endre personligheten sin helt, så tror jeg ikke Klopp kommer til å bruke mye tid på han. Låneoppholdet i AC Milan har ikke båret frukter og AC Milan sin manager har uttrykket dette ved flere anledninger i media. Med 3 mål på 20 kamper over alle konkurranser, så beviser (Utrolig nok) at oppholdet hans i Liverpool var bedre, og det sier litt. Alle som leser denne bloggen, vet at jeg liker Balotelli. Spillestilen hans, aggresjonen og entusiasmen hans. Jeg ber igjen om at Klopp bruker han som venstre/høyreving, for som spiss fungerer han ikke lengre. Verdien hans har falt med 100 millioner norske kroner, og det oppsummerer det meste. Om han blir solgt, så ser vi på rundt £5M.

– Joe Allen (Kjøpt for £14.25M). The Welsh Xavi. Jeg har personlig aldri vært noen fan av Allen, før i år. Med de få innhoppene han har fått, mener jeg han har vært bedre enn de fleste midtbanespillerne som har spilt i år. Jeg klarer ikke å glemme den fantastiske assisten hans til Sturridge mot Southampton i Capital One Cupen. Men, det ser ut til at Klopp liker duoen Henderson-Can bedre. Når Klopp får kjøpt inn flere spillere som han liker bedre, så tror jeg Allen ryker. Prislappen til Allen har falt betraktelig, så jeg tror vi ikke får mer enn £7-8M for han.

– Ádám Bogdán (Free Transfer). Med tanke på Bogdán sin under middelmådige innsats i diverse cuper denne sesongen og alderen hans (28), så er det virkelig veldig lite å hente igjen tilbake når det gjelder salgspenger. Prisen på han (I følge Transfermarkt) er på rundt 12-13 millioner norske kroner, noe som tilsier at vi nesten bare kan slippe han fra klubben og unngå lønninger på han.

– Tiago Ilori (Kjøpt for £3.66M). For Ilori sin utvikling, så er det greit å slippe han løs fra klubben. Den 23 år gamle portugiseren (Født i London) fikk sjansen til å vise seg frem i FA Cupen og gjorde jobben greit, uten å virkelig vise oss at han fortjener en plass i førstelaget. Min mening er at Ilori kun holder et Championship-nivå, og jeg tviler på at han kommer til å utvikle seg noe mer i Liverpool uten spilletid på toppnivå. Får vi £2M for Ilori, så er jeg fornøyd.

– José Enrique (Kjøpt for £6M). Med mindre vi trenger en media/PR assistent, ser jeg ingen grunn til at den spanske spøkefuglen skal koste klubben mer penger. Han som Ilori fikk sin sjanse i FA Cupen, men utmerket seg ikke. Nå som vi har Moreno, Smith, Gomes og til nød Clyne som venstreback, ser jeg ingen grunn til å ha Enrique i laget. Salgspris? Samme for meg, bare bli kvitt han. Good news, kontrakten hans går ut til sommeren.

– João Carlos Vilaça Teixeira (Kjøpt for £900 000k). Teixeira skal til Fiorentina, ifølge «solide kilder». Jeg liker Teixeira, men det er bedre for han å utvikle seg i en klubb han får spille mer. Overgangsprisen er fremdeles ikke kjent. Jeg vil tippe mellom £3-4M.

– Jerome Sinclair (Akademi). Kontraksrebellen/Kranglefanten skaper mye drama rundt klubben som vi kunne klart oss uten. Som å ikke møte opp til trening. Ansette Aids (Skrevet slik med vilje) Ward som agent, som kjent gjennom Sterling lagde et drama-show rundt LFC. Og være vanskelig å skrive en kontrakt med. Kontrakten hans går ut til sommeren, og ryktet har seg til at det er stor sannsynlighet at han kommer til å knytte seg til Watford.
Spillere jeg tror definitivt blir værende i klubben (Med begrunnelse):

Forsvarsspillere:

– Nathaniel Clyne: På vei til å bli den beste forsvarsspilleren vi har hatt i år. Blir ekstremt sjelden skadet eller sliten. Veldig profesjonell og hardtarbeidende. Vært veldig stabil i år.

– Joe Gomez: Har vært ute med skade i store deler av sesongen med avrevet fremre korsbåndsskade (Litt av en munnfull der). Har ikke fått sjansen til å vise seg ordentlig frem, verken for Rodgers eller Klopp. Kom fra Charlton Juli i fjor, fikk 5 kamper i PL og 2 kamper i EL før han ble skadet. Han har uttalt at han føler seg sterk i beinet og er i rehabiliteringstrening individuelt. Han burde være frisk til pre-season til sommeren og vil bevise for Klopp at han er en spiller til å regne med neste sesong. Spørsmålet er om han kommer til å være en like god spiller etter en slik skade. Kun tid vil vise.

– Mamadou Sakho: Vel, dette kommer til å være et evig savn med Sakho sin utrolige form de siste 5 kampene. Sakho har godkjent det faktum at han har dopet seg med fett-brennende piller som inneholdt et stoff som UEFA har gjort ulovlig, og har sagt det ikke trengs å ta en B-prøve (En andre prøve for å se om dopingen er et faktum). Kolo Touré ble dopingtestet i 2011 og testet positiv på det samme stoffet. Kolo hadde tatt brustabletter som hans kone hadde, for å miste fett. Touré fikk 6 måneders utestengelse. Maksstraff er 2 år. Liverpool og Sakho har sagt seg enige i at Sakho ikke får spille før han har svart på UEFA sine klager, som har frist i dag.

– Dejan Lovren: Underpresterte stort i fjor, har blitt en helt annen spiller i år. Lovren sin fremgang startet tidlig i sesongen, men har skutt fart under Klopp sin ledelse. Den taklingsvillige kroaten har diskuterbart vært den beste midstopperen vi har hatt denne sesongen. Med én månedens spiller i Premier League i November, har Lovren allerede vist stor fremgang. Hans «Blø for drakten»-mentalitet og klareringsevne innen egen 16-meter har han fått stor tillit av Klopp, noe som i mine øyne er vel fortjent.

– Jon Flanagan: The Scouse Cafu har kommet seg etter 18 måneders skadehelvete og har bevist for Klopp at han setter kropp og lemmer på linjen for Liverpool. Hvem kan vel glemme talkingen han satt inn på Sterling etter tapet i Capital One Cup mot nettopp City. Flanagan har virket litt rusten i kampene han har spilt, men det er forståelig. Om ikke Klopp henter inn en ny høyreback, så blir Flanagan en mann vi kommer til å se mye av neste år.

– Alberto Moreno: Klopp ser ut til å like Moreno. Har et forrykende tempo og noen vanvittige taklinger. Blir å se mye neste år også.

– Brad Smith: Klopp liker en blanding av seniorer med mye erfaring og egenskaper og unge spiller med iver og innsatsvilje, og Smith er en spiller som kommer til å få mer spilletid neste sesong. Kjent innad i klubben med sine gode innlegg og kroppstyrke, blir han en god spiller å ha i cuper neste år. Er ikke god nok for førstelaget og kjempe for CL plass, men har stort potensiale for å bli en brukbar spiller for oss. Har allerede fått 6 kamper for Australias landslag.

Midtbanespillere:

– Philippe Coutinho: Fordi Coutinho er Coutinho, easy as.

– James Milner: «Boring Milner» har vært en av de beste midtbanespillerne som har rørt banen for oss i år. Med sine 7 mål og 14 assist gjennom alle konkurranser i år, har Milner vært en veldig viktig spiller for oss. Han slutter aldri å løpe! Mister han ballen, prøver han å hente ballen tilbake. Slår han et dårlig innlegg, er neste innlegg bedre. Klopp setter pris på arbeidsinnsatsen hans, dermed er jeg bombesikker på at han forblir neste sesong. Helt utrolig at vi fikk han gratis!

– Roberto Firmino (Uttales rett ut, ikke som «inho»): Firmino har i mange år vært et overgangsobjekt for Klopp når han var i Dortmund, og har nå fått glede av å kunne jobbe med brasilianeren. Firmino er en allsidig spiller som kan spille som en falsk 9’er, på vingene eller som en ren offensiv midtbanespiller. Blir spennende å se Firmino neste sesong.

– Adam Lallana: Har vært milevis bedre denne sesongen enn den forrige. Har vist sin ballkontroll og oversikt på banen gang på gang denne sesongen. Når Klopp kjøper inn «sine» spillere, så ser vi nok ikke like mye av Lallana neste sesong, men kan uansett vise seg som en viktig brikke som «super-sub» når kampen/spillet mangler kreativitet.

– Lucas Leiva: Brasilianeren er den mest trofaste medlemmet vi har i troppen. Spilleren som kjenner klubben best i det nåværende laget. Og den eneste spilleren som kjenner godt til rollen som anker (Defensiv midtbanespiller). Lucas kan være en god spiller å ha når man skal holde på en seier. Veldig god til å bryte opp motspillernes spill og stoppe flyten de har.

– Kevin Stewart: Unggutten har fått mye tillit av Klopp gjennom cuper og PL, og jeg tror gutten har en fremtid i klubben. Liker utviklingen han viser.

– Lazar Markovic: For tiden på lån i Fenerbache i Tyrkia. Vi har svært få rene vinger i klubben, med kun Ibe, Ojo og Markovic. Med sin hurtighet og evne til å dra seg forbi spillere med ball, så tror jeg Markovic høyst sannsynlig får en god mengde med spilletid neste år.

Angrepsspillere:

– Danny Ings: Makan til trist start for hans nye start i en ny klubb. Måltyven jobber inn 3 mål på 5 kamper, så smeller det inn en skade som setter han ut resten av sesongen (Samme skade som Gomez). Har mye å vise oss og tror han kan bli en god spiller for oss.

– Daniel Sturridge: Jeg er redd for å skrive noe om skaden hans ved å jinxe den fantastiske fremgangen han har hatt etter alle måneder med skader han har hatt. Klopp har virkelig gjort underverker med den beste spissen vi har. Sturridge var ryktet vekk fra klubben når Klopp heller valgte å bruke Origi mot Dortmund, men det var bare taktisk. Sturridge har satt seg som mål å nå 100 mål for Liverpool, noe som beviser at han vil vie sin fremtid i klubben.
Fun fact: Sturridge brukte mindre antall kamper på nå 50 mål enn Liverpool legenden Suárez!

– Divock Origi: Etter den brutale taklingen av Funes Mori på Origi når vi møtte Everton, mister dessverre den svært talentfulle belgieren resten av sesongen. Ekstra synd når Origi var diskuterbart vår beste spiller. Har en stor rolle i laget neste år.
Mulige overganger inn:

– Mario Götze, (£38-43M) Midtbanespiller.
Götze er kun 23 år gammel og hjalp Tyskland med å vinne VM i 2014. Grunnet hans bakgrunn med Klopp, pengesekken Klopp er lovet til sommeren, pluss mangel på spilletid i Bayern München, så er det en relativ stor sjanse for LFC å anskaffe Götze.

– Michy Batshuayi, (£20-23M) Spiss.
Batshuayi (1.82) er en 22 år gammel belgisk spiss som spiller for Marseille i Frankrike. Er ansett på som et veldig stort talent og han har 3 doblet verdien sin på 2 år.
La Ligue: 34 kamper, 15 mål og 9 assists.
Totalt alle konkurranser: 47 kamper, 20 mål og 10 assists.
Landskamper (A-lag): 3 kamper, 2 mål.
Styrker: Avslutninger, ro og hurtighet.
Svakheter: Pasninger og offside bevissthet.
Lignende spiller: Ings og Drogba.

– Andriy Yarmolenko, (£22-26M), Høyreving.
Yarmolenko (1,89) er en 26 år gammel ving som for tiden spiller i Dynamo Kiev i Ukraina. Yarmolenko har hatt en fanastisk sesong med laget sitt, der han har bidratt med 19 mål og 13 assist på 33 kamper. Med sine 57 kamper (23 mål) for landslaget sitt har han godt med erfaring på et høyt nivå, selv om kanskje ikke den ukrainske ligaen er så utrolig god. Han har blitt lovpriset denne sesongen, og det er veldig mange storklubber etter han. Hans agent la ut en video på Instagram i dag, der han viser at han står i hovedlokalet til LFC og viser frem memorabilia klubben har vunnet og laget. Forhåpentligvis klarer Liverpool å snappe opp denne meget gode vingen.

– Marc-André ter Stegen, (£20-30M), Keeper.
ter Stegen ser ikke ut til å ha noen form for flaks. Spille på samme landslag som verdens beste keeper (Neuer) og være andre-valg for Barcelona. Den gode tyske keeperen har nytet masse spill i cuper for Barcelona, men har kun 4 kamper i La Liga. Den 1.87 cm. høye, eller skal jeg si lave, keeperen har 18 cup kamper totalt, med 5 rene bur og 20 innslupne. ter Stegen har allverden med talent og potensiale til å bli en veldig god keeper, men jeg tror dessverre hans valg å dra til Barcelona var et dårlig valg. Ryktene har det til at ter Stegen ikke er fornøyd med antall kamper spilt i La Liga, og er dermed ryktet vekk fra klubben, der Liverpool skal være en av de interesserte klubbene.
Jeg mener personlig at LFC bør gjøre alt de kan for å hente Oblak fra Atletico Madrid, for en dyrere penge, men etter det jeg ser fra CL, så er Oblak en ekstremt god keeper som både er aggresiv i boksen og stopper de mest utrolige skudd. ter Stegen kan bli en veldig god keeper, men med 7 innslupne mål på 4 kamper i La Liga, så vil jeg heller ha Mignolet i mål.
Allerede hentet inn:

– Marko Grujic, (£2.25M), Midtbanespiller.
20 år gamle Grujic (1.91) er fra Serbia og ble kjøpt opp av LFC 7. Januar i år, men ble lånt tilbake til moderklubben Red Star for å hjelpe de med å vinne ligaen. Jeg har svært lite kjennskap til Grujic, men hvis Klopp ser noe i han, så er han spennende for meg.

– Joel Matip, (Free transfer), Midtstopper.
24 år gamle Matip (1.95) er en kamerunsk landslagsspiller som for tiden spiller i Schalke 04. Jeg kjenner svært lite til Matip, så igjen, jeg stoler på Klopp sin dømmekraft.

– Diego Lattie, (Free transfer), Høyreback.
16 år gamle Lattie ble hentet fra Manchester City Youth. Han er 1.85 høy, spiller for England U-17 og har uttalt at han valgte overgangen fordi Liverpool er yndlingsklubben sin.

Trenger LFC andre forsterkninger? Hvem urealistiske eller realistiske spillere vil du se på laget neste sesong? Og hvem tror du forlater LFC til sommeren?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...